Amatorka i problemy z iglakami
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 29 wrz 2011, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Amatorka i problemy z iglakami
Witam
jestem tutaj pierwszy raz a zajrzałam oczywiście z... desperacji...
mieszkam w małym mieście,a właściwie poza nim. Zleciłam wykonanie ogrodu jednej z 2 firm ogrodniczych w naszym mieście i teraz mam za swoje
Poza wątpliwą jakością sadzonych przez ogrodnika roślin nie mam teraz praktycznie żadnej pomocy ani porady od niego. Iglaki żółkną-od środka brązowieją-prawie wszystkie... Wsadzone były około 2 mcy temu. Ogrodnik twierdzi, że to normalne...
Jestem załamana. Proszę o pomoc.
p.s. z różami jakoś sobie poradziłam-miały plamy na liściach, ale pani w sklepie ogrodniczym poleciła mi środek do oprysku i jest ok. Według ogrodnika róży nic nie było...
p.s. 2. dodam, że na roślinach nie znam się w ogóle, stąd ten ogrodnik, ale czuję się tak jakby oszukana...
jestem tutaj pierwszy raz a zajrzałam oczywiście z... desperacji...
mieszkam w małym mieście,a właściwie poza nim. Zleciłam wykonanie ogrodu jednej z 2 firm ogrodniczych w naszym mieście i teraz mam za swoje
Poza wątpliwą jakością sadzonych przez ogrodnika roślin nie mam teraz praktycznie żadnej pomocy ani porady od niego. Iglaki żółkną-od środka brązowieją-prawie wszystkie... Wsadzone były około 2 mcy temu. Ogrodnik twierdzi, że to normalne...
Jestem załamana. Proszę o pomoc.
p.s. z różami jakoś sobie poradziłam-miały plamy na liściach, ale pani w sklepie ogrodniczym poleciła mi środek do oprysku i jest ok. Według ogrodnika róży nic nie było...
p.s. 2. dodam, że na roślinach nie znam się w ogóle, stąd ten ogrodnik, ale czuję się tak jakby oszukana...
- gemciu83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2008, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Amatorka i problemy z iglakami
Iglakom nic nie jest. Efekt normalny. Brak wody więc igliwie leci od środka. U mnie jest też tak co roku na jesień.
Wrzuć zdjęcia tych iglaków. Bo rozumiem, że masz na myśli sosny, jodły oraz być może tuje.
Dla mnie raczej panikujesz.
Jak chcesz to kup nawóz pod iglaki jesienny tak by mieć pewność, że lepiej zniosą zimę.
Wrzuć zdjęcia tych iglaków. Bo rozumiem, że masz na myśli sosny, jodły oraz być może tuje.
Dla mnie raczej panikujesz.
Jak chcesz to kup nawóz pod iglaki jesienny tak by mieć pewność, że lepiej zniosą zimę.
Nie daje się żadnego nawozu pod świeżo sadzone drzewka, tylko podlewa w czasie suchym.Sypią się co roku starsze iglaki, młode sadzone z bryłą korzeniową nie powinny, aczkolwiek niewielka ilość brązowego od środka może się pojawić wskutek aklimatyzacji do nowych warunków.
Inna sprawa, że nie wiadomo czy nie zostały popełnione jakieś błędy przy sadzeniu, głównie chodzi mi o staranność przy sadzeniu, również nie wiadomo jak gleba, czy np. nie podmokła.
Inna sprawa, że nie wiadomo czy nie zostały popełnione jakieś błędy przy sadzeniu, głównie chodzi mi o staranność przy sadzeniu, również nie wiadomo jak gleba, czy np. nie podmokła.
- pogotowie ogrodnicze
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 wrz 2005, o 18:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moi internetowi Klienci nie czują sie oszukani.anitka1978 pisze: dodam, że na roślinach nie znam się w ogóle, stąd ten ogrodnik, ale czuję się tak jakby oszukana...