Storczyki Katarzynki cz.II
Re: Storczyki Katarzynki cz.II
Matko jakie maleństwo taki mały koliberek...
Pokazałas go miniaturkom, żeby miały przykłąd jak powinny kwitnąc....
Jest po prostu CUDOWNY. Nie moge się normalnie na niego napatrzeć - jest taki słodki

-
Lidka lmw
- 1000p

- Od: 23 sie 2011, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu a tyle razy sobie mówię żeby tu nie zaglądać
Bo znowu zaślinię wszystko dookoła ! Ale Ty masz tak piękne storczyki że ... po prostu się nie da !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
No to teraz pokarzę Wam mojego koliberka jak go nazwaliście
tak żeby oddać jego naturalną wielkość, bo jak już wcześniej pisałam, zdjęcie tego nie oddaje
jest taki jak paznokieć
Marysiu podróż mu nie zaszkodziła bo przecież zwiedzał z nami ogród botaniczny .Naoglądał się jak pięknie kwitną jeszcze np. róże ,a potem cały czas jechał w samochodzie i podziwiał drogę do domu
A teraz z serii ZNAJDŹ KOLIBERKA
Tak wygląda w gąszczu ,a właściwie nie wygląda bo ledwo co go widać
jest taki jak paznokieć Marysiu podróż mu nie zaszkodziła bo przecież zwiedzał z nami ogród botaniczny .Naoglądał się jak pięknie kwitną jeszcze np. róże ,a potem cały czas jechał w samochodzie i podziwiał drogę do domu
A teraz z serii ZNAJDŹ KOLIBERKA
Tak wygląda w gąszczu ,a właściwie nie wygląda bo ledwo co go widać
Kurcze nie myślałam, że aż takie to maleństwo.....
no po prostu nie mogę się napatrzeć ....

-
katarzynka575
- 1000p

Wiecie ja też nie zdawałam sobie sprawy że to taki maluszek ale jest cudny .Widziałam go tylko na zdjęciach u forumowiczów i myślałam że ma kwiatki choć takie jak miniaturka a one są tycieńkie 
- tom_mix
- 500p

- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Katarzynko już mi mówiłaś że on jak paznokieć wielki jest, ale dopiero po zobaczeniu sobie uświadomiłem że paznokcie są takie małe
To z zdjęcie z serii " znajdź koliberka" skojarzyło mi się od razu z gazetką "gdzie jest Wally?". Prawie niemożliwy do odnalezienia
To z zdjęcie z serii " znajdź koliberka" skojarzyło mi się od razu z gazetką "gdzie jest Wally?". Prawie niemożliwy do odnalezienia
Pozdrawiam Tomek
-
katarzynka575
- 1000p

Asiu mnie też coś takiego chodzi po głowi i może jak rozwinie następnego kwiatuszka to będzie sesja
Tomeczku no właśnie jak jest jakieś odniesienie to można sobie wyobrazić
Prawda że prawie go nie widać ,tylko kropeczki różowe .Więc teraz chyba się nie dziwisz że mężuś go nie widział

Tomeczku no właśnie jak jest jakieś odniesienie to można sobie wyobrazić
- tom_mix
- 500p

Dosłownie taka różowa plamka
ale za to jaka śliczna. Teraz to wcale się nie dziwię że Twój M nie potrafił go dostrzec 
Pozdrawiam Tomek
-
katarzynka575
- 1000p

Ach i zapomniałam ,już wiem na pewno że Jaśminek zapędzikował
Jaśminek to ten którego kupiłam z trzema pędami ,dwa były kwitnące a trzeci już po kwitnięciu i okazało się że wyrastał z liścia sercowego . Jego kwiatuszki przypominały mi właśnie kwiaty jaśminu ,drobne, delikatne, blado różowe .Bardzo się cieszyłam z takiego zakupu tym bardziej że kupiłam go na przecenie. Tu na forum dowiedziałam się że to koniec tego storczyka ponieważ pęd ze środka nie daje szansy na wzrost następnych liści .Więc moja radość szybko się skończyła.
Storczyk jednak został u mnie .Wysłuchał moich próśb i po niedługim czasie wypuścił keikę .Potem piękne ,zdrowe korzenie .I po jakimś czasie cudny listeczek obok pędu który miał się przyczynić do śmierci Jaśminka .
tu widać stary pęd po prawej i nowy pędzik po lewej
i tyle liści już wypuścił od czasu kiedy u mnie jest
prawie nie widać ale wypuszcza też następny listek a ja śmieję się z niego że zabawia mi się w śmigło .Widzicie układ jego liści ?
i korzenie 
Jaśminek to ten którego kupiłam z trzema pędami ,dwa były kwitnące a trzeci już po kwitnięciu i okazało się że wyrastał z liścia sercowego . Jego kwiatuszki przypominały mi właśnie kwiaty jaśminu ,drobne, delikatne, blado różowe .Bardzo się cieszyłam z takiego zakupu tym bardziej że kupiłam go na przecenie. Tu na forum dowiedziałam się że to koniec tego storczyka ponieważ pęd ze środka nie daje szansy na wzrost następnych liści .Więc moja radość szybko się skończyła.
Storczyk jednak został u mnie .Wysłuchał moich próśb i po niedługim czasie wypuścił keikę .Potem piękne ,zdrowe korzenie .I po jakimś czasie cudny listeczek obok pędu który miał się przyczynić do śmierci Jaśminka .
tu widać stary pęd po prawej i nowy pędzik po lewej
prawie nie widać ale wypuszcza też następny listek a ja śmieję się z niego że zabawia mi się w śmigło .Widzicie układ jego liści ?
i korzenie Re: Storczyki Katarzynki cz.II
Brawo dla jasminka.... piękne ma te listki a korzenie jakie superanckie
Wysłuchał Twoich próśb i prosze bardzo jakie piekny okaz... Gratuluję...
To teraz czekam na zdjęcia kwiatów. Jak tylko sie pojawią prosze od razu o relację fotograifczną
A jak tam miniaturki.... coś biorą przykład np. z jaśminka - pędzikują...? U mnie na razie cisza... Mam nadzieję, ze to cisza przed burzą
A jak tam miniaturki.... coś biorą przykład np. z jaśminka - pędzikują...? U mnie na razie cisza... Mam nadzieję, ze to cisza przed burzą
- tom_mix
- 500p

Gratulacje pędzika i uratowania jaśminka
Ten układ liści mnie rozbawił
uważaj tylko żeby Ci kiedyś nie odleciał
Ten układ liści mnie rozbawił
Pozdrawiam Tomek
-
katarzynka575
- 1000p

Gosiu eee ,te leniwce nic ,tylko ta żółta jaką Ty też masz wypuszcza korzonek,choć przez moment zrobiła mnie w konia bo tak go wypuściła że myślałam właśnie że to pęd ale nieeeee. I chyba ale to też jeszcze nic pewnego Calineczka przedłuża pęd albo wzięła przykład z koleżanki i też się ze mną droczy

Tomeczku ja mu nie dam odlecieć ,jak trzeba będzie przycumuję do czegoś
Tomeczku ja mu nie dam odlecieć ,jak trzeba będzie przycumuję do czegoś
- tom_mix
- 500p

Albo zrób sobie do niego taki sznurek jak maja baloniki z helem
Będziesz miała świetna i niespotykana ozdobę
Pozdrawiam Tomek
Kasiu Koliberka doskonale widać w gąszczu ze względu na jego kolor
jest bardzo śliczny i tak mi się wydaje, że będzie kiedyś w mojej kolekcji
dla Jaśminka za wytrwałość i chęć do życia a dla Ciebie za opiekę nad nim 
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
katarzynka575
- 1000p

Tomeczku
nic z tego nie będę miała latających storczyków
dziewczynki dziękuję za miłe słowa i uznanie
Julitko do kolekcji jak najbardziej niech dołączy bo naprawdę maluśki i miejsce się znajdzie a mi kurcze teraz po głowie chodzi albo equester jasno różowy albo biały
Koliberek rozwinął już drugi kwiatuszek, a belinka jakby milimetr większy miała pędzik

dziewczynki dziękuję za miłe słowa i uznanie
Julitko do kolekcji jak najbardziej niech dołączy bo naprawdę maluśki i miejsce się znajdzie a mi kurcze teraz po głowie chodzi albo equester jasno różowy albo biały
Koliberek rozwinął już drugi kwiatuszek, a belinka jakby milimetr większy miała pędzik