Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
Aguniu, także życzę miłego dnia. Na razie u mnie pochmurno, choć słyszę w radiu, że zapowiadają słoneczną pogodę. Muszę dzisiaj podsypać korą nowo posadzone różyczki. Nie wiem tylko, jak to się ma do robienia kopczyków. Może po prostu zrobić kopczyki z kory? Czytałąm, że niektózy tak robią. A ty będziesz kopczykować? Czym?
Wandziu, róże zamierzam okopczykować korą... kopczyki z ziemi wydają się być kłopotliwe, zarówno w samym ich rozgarnianiu wiosną, jak i fakcie, że na rabatach mam korę... wymiesza mi się kora z ziemią i będzie bałagan. W każdym razie, dotychczas kopczykowałam korą i żadna z róż mi nie przemarzła... powiedzmy, że teraz zrobię to bardziej troskliwie.
Ido, podpisuję się pod każdym słowem pod adresem Sebastiana... popadało u Ciebie? u mnie była lekka burza, z niedużym deszczem...
Jagódko, dziękuję za odpowiedź - to świetnie, że masz dobre doświadczenia z Grahamem... liczę, że będę miała podobne i ta róża stanie się jedną z moich ulubienic
Andrzeju, myślę, że i u Ciebie przybędzie róż w niedługim czasie ;)
Ewuniu, u mnie popadało wieczorem... burza jednak bardziej postraszyła, niż przyniosła jakiś wielki deszcz...
muszę rzucić dziś okiem na Chopina - ma już kilkutygodniowy odpoczynek; warto byłoby żeby raz jeszcze zakwitł ;)
Su, dlaczego uważasz że róże nie komponują się z Twoim ogrodem? uważam, że bardzo by go wzbogaciły... posadziłabym w pobliżu domu jakiś szpaler Aspirinek na przykład... byłoby cudnie!
Ido, podpisuję się pod każdym słowem pod adresem Sebastiana... popadało u Ciebie? u mnie była lekka burza, z niedużym deszczem...
Jagódko, dziękuję za odpowiedź - to świetnie, że masz dobre doświadczenia z Grahamem... liczę, że będę miała podobne i ta róża stanie się jedną z moich ulubienic
Andrzeju, myślę, że i u Ciebie przybędzie róż w niedługim czasie ;)
Ewuniu, u mnie popadało wieczorem... burza jednak bardziej postraszyła, niż przyniosła jakiś wielki deszcz...
muszę rzucić dziś okiem na Chopina - ma już kilkutygodniowy odpoczynek; warto byłoby żeby raz jeszcze zakwitł ;)
Su, dlaczego uważasz że róże nie komponują się z Twoim ogrodem? uważam, że bardzo by go wzbogaciły... posadziłabym w pobliżu domu jakiś szpaler Aspirinek na przykład... byłoby cudnie!
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
AGuś ale u Ciebie różanie, ja jakoś mimo ich urody i uroku nie umiem się w nich tak do końca zakochać ciągle mam na uwadze ich kaprysy 
Aga, ja póki co nie doświadczam kapryśności róż... przez cały sezon aż do teraz - i ilość pąków wskazuje, że jeszcze długo - cieszą mnie non stop swoim kwitnieniem; nie zapadają też na choroby... w różach chyba nie można się nie zakochać ;)
popracowałam dziś w ogrodzie... wsadziłam 6 szt. host Obscura, zakupionych na all... zrobiłam trochę porządku na rabatach, poprzycinałam przekwitnięte kwiatostany... gołym okiem widać, że jesień za płotem... liście coraz mocniej żółkną i tracą na urodzie... wzrok przyciągają owoce ogników, irg, berberysów, kwiaty marcinków i róż, kwiatostany hortensji oraz czerwień winobluszczu... wciąż jest pięknie, ale słońce coraz niżej...
miłego wieczoru!
popracowałam dziś w ogrodzie... wsadziłam 6 szt. host Obscura, zakupionych na all... zrobiłam trochę porządku na rabatach, poprzycinałam przekwitnięte kwiatostany... gołym okiem widać, że jesień za płotem... liście coraz mocniej żółkną i tracą na urodzie... wzrok przyciągają owoce ogników, irg, berberysów, kwiaty marcinków i róż, kwiatostany hortensji oraz czerwień winobluszczu... wciąż jest pięknie, ale słońce coraz niżej...
miłego wieczoru!
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Tak tak Aguś i tak szybo robi się ciemno , że mało można porobić w ogrodzie..
Przynajmniej masz na co popatrzeć ...tyle owoców jesiennych krzewów...Ja póki co muszę oglądać zdjęcia , ale mam nadzieję się to zmieni i z czasem będzie u mnie na czym oko zawiesić..
Przynajmniej masz na co popatrzeć ...tyle owoców jesiennych krzewów...Ja póki co muszę oglądać zdjęcia , ale mam nadzieję się to zmieni i z czasem będzie u mnie na czym oko zawiesić..
Przepiękne róże.. i bajeczne, marcinkowe morze 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś tak słońce coraz niżej aż się nie chce wierzyć to już o krok i będzie październik 
-
x_Adasko
Oooo nie... Teściowa ukradła mi róże
Ja myślę co mi tak marnie rosną, a to nie przez deszcze... wrr
Aguś jest czego Ci pozazdrościć, u mnie za mokro. Większość liści i kwiatów dosłownie się rozsypała, mam jedynie po 2-3 kwiaty. Oby następne lato nie było tak mokre jak te..
Adam, możesz mnie posądzać o pozytywną zazdrość za ład w Twoim ogrodzie, ale nie o kradzież róż ;)
fajnie, że Ci się podobają moje królewny... ten rok jest eksperymentalny i ma na celu zdobycie różanego doświadczenia, ale dzięki ekspertom forumowym całkiem sporo już wiem... faktycznie, to lato nie było łaskawe, ale za to sprzyjająca aura od końcówki sierpnia powoduje, że róże teraz kwitną najpiękniej
życzę Twoim lepszego kolejnego sezonu 
Aga, jest przed 19stą, a już zmierzch się zbliża...
Izuś, dzięki za miłe słowa! niech różyczki, marcinki i inne jesienne kwiaty kwitną nam jak najdłużej
Agusia, u Ciebie też jest na co popatrzeć, a z każdym sezonem będzie coraz piękniej
życzę żebyś szybko mogła naprawdę cieszyć oczy 
mam super miły wieczór z dwóch powodów:
- właśnie zadzwoniło R. i we wtorek będzie u mnie kurier z dostawą róż
- dostałam dziś pocztą katalog Davida Austina - jestem w niebie
fajnie, że Ci się podobają moje królewny... ten rok jest eksperymentalny i ma na celu zdobycie różanego doświadczenia, ale dzięki ekspertom forumowym całkiem sporo już wiem... faktycznie, to lato nie było łaskawe, ale za to sprzyjająca aura od końcówki sierpnia powoduje, że róże teraz kwitną najpiękniej
Aga, jest przed 19stą, a już zmierzch się zbliża...
Izuś, dzięki za miłe słowa! niech różyczki, marcinki i inne jesienne kwiaty kwitną nam jak najdłużej
Agusia, u Ciebie też jest na co popatrzeć, a z każdym sezonem będzie coraz piękniej
mam super miły wieczór z dwóch powodów:
- właśnie zadzwoniło R. i we wtorek będzie u mnie kurier z dostawą róż
- dostałam dziś pocztą katalog Davida Austina - jestem w niebie
-
x_Adasko
To dzisiaj zamiast posiedzieć z M przy wieczornej herbatce i TV będziesz przeglądać katalog
W sumie czemu nie, jakieś oderwanie się należy 
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguśka, no to widzę że i przyszły tydzień pracowicie się zapowiada u Ciebie
Aaaaaale będzie pięknie
A katalogu mi raczej "nie" pokazuj jak do Ciebie wpadnę na jakąś kawkę, bo chora będę przez cała zimę

A katalogu mi raczej "nie" pokazuj jak do Ciebie wpadnę na jakąś kawkę, bo chora będę przez cała zimę
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniale
Ja natomiast jeszcze w ogóle nie złożyłam zamówienia-liczę kasę
Chyba drastycznie ograniczę zachciewanki i uzupełnię wiosną. Ciężko będzie 
Adam, w naszym związku razem pije się herbatę oglądając katalog Austina, zaraz potem ogląda mecz przy piwie, a na koniec dzieli pasję do AV - co Ty na to? ;)
Małgosiu, muszę zacząć kopać dołki, bo czasu mało ;)
a Ty nie żartuj - nie możesz nie obejrzeć tego katalogu ;) obie będziemy chorować całą zimę ;)
Ewuniu, ja też trochę ograniczyłam zamówienie, bo wyszła mi kosmiczna kwota... resztę zachciewajek uzupełnimy wiosną
a klasztorną już zamówiłaś?

Małgosiu, muszę zacząć kopać dołki, bo czasu mało ;)
a Ty nie żartuj - nie możesz nie obejrzeć tego katalogu ;) obie będziemy chorować całą zimę ;)
Ewuniu, ja też trochę ograniczyłam zamówienie, bo wyszła mi kosmiczna kwota... resztę zachciewajek uzupełnimy wiosną
a klasztorną już zamówiłaś?

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Akurat klasztorna i kilka innych poszły
Zostało mi tylko R. Chciałabym wszystkie, ale muszę się ograniczyć. Jesiennie się u Ciebie zrobiło...
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aguś ty to szczęśliwa kobieta jesteś...słoneczna pogoda sprzyjająca kwitnieniu róż...przyszedł katalog pełen zdjęć ukochanych...a we wtorek będą już na wyciągnięcie ręki. Pewnie zrobiłaś coś dobrego
Jesienne widoczki urocze...nie mniej już jesienne
Jesienne widoczki urocze...nie mniej już jesienne