Fiołkowe zamiłowanie Jatry
- nowatka
- 100p
- Od: 13 mar 2010, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Fiołkowe zamiłowanie Jatry
Emerald Lace przecudny - trudno mi się zdecydować, ale te z "falbankami" chyba jednak najbardziej mi się podobają 

Czas zmarnowny nie istnieje we wspomnieniach....
Nowatki kwiatki i inne... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p2523121
Nowatki kwiatki i inne... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p2523121
- Jatra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Witam Was serdecznie ,bardzo się za Wami stęskniłam

justus27,Lidka lmw,mmax ,Wiktoria_W,e-genia,nowatka,aga111- Dziękuję Wam bardzo za wszystkie miłe słowa i za zdrówko dla mojej córci .Jest juz lepiej więc i ja będe częściej zaglądać .

Wiktoria_W- już wiekszość fiołków przekwitła pozostały pojedyńcze egzemplarze ,które maja kwiatki .Ale sa też i takie ,które będa powtarzały drugi raz kwitnienie .
Część obecnie przekwitających już fiołków

Uploaded with ImageShack.us
Nowe paki

Uploaded with ImageShack.us[/URL
Raspberry Crisp (G. Cox/B. Johnson)
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/717/1008987c.jpg/]

- Jatra
- Kontakt:

Witaj Lidziu mam nadzieje ,że fiołki wpłyną na Ciebie pozytywnie i będziesz miała kolorowe sny

- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Zdrówka dla córki
Parapet przecudny, ale nie zazdroszczę podlewania
, trochę czasu pewnie z tym schodzi
ja dopiero teraz dorwałam się do komputera więc buszuje po wątkach

Parapet przecudny, ale nie zazdroszczę podlewania

ja dopiero teraz dorwałam się do komputera więc buszuje po wątkach

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
Jakżesz tu kwieciście
Sama nie wiem, którego obrać faworytem, niemożliwe!
Przy takiej urodzie każdy z osobna jest nr1!
A w grupie .. świetny ogródek na jesienne widoki za oknem

Sama nie wiem, którego obrać faworytem, niemożliwe!

A w grupie .. świetny ogródek na jesienne widoki za oknem

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- Jatra
- Kontakt:

Zrobiłam sobie małą przewę i wpadłam Was odwiedzić i podziekowac za wszystkie komplementy

Takie pochwały jeszcze bardzie mobilizują do kolekcjonowania chciejstw .

kamcia najmniej podlewania mam od wiosny do końcas lata bo fiołeczki trzymam na knocie -jak znajdę chwilke to zaprezentuję jak to sie robi , wówczas można o podlewaniu zapomnieć na 2 tygodnie .

Od jesieni podlewam umiarkowanie ale i tak schodzi mi na wszystkie fiołeczki wprawdzie cały dzień , no bo jak to bywa to oprócz podlewania muszę się z nimi nagadać .Ale pewnie wszyscy tak mają

Ewelina B dziękuję , sprawdzam je i jak coś nie tak to od razu działam w końcu mam fiołkozę zaawansowaną

Super byłoby a i tak sie rosyjskiego nie pozbędziesz bo fiołki też ze wschodu , więc szlifowanie języka nadal by trwałommax -Chyba porzucę rosyjski i zajmę się hodowlą fiołków odmianowych

hen_s dziękuję za doping .
Wiktoria_W wąskie i jak zacznie się palenie w piecu będe musiała większość zabrać by im ciepłe powietrze na listeczka nie dmuchało

maribat dziękuję ja też mam problem z wyborem co jeden to ładniejszy

e-genia też na to liczę i widzę dużo pąków , niektóre fiołeczki powtarzają drugi raz kwitnienie więc myśle ,że będzie czym oczy cieszyć.

Znalazłałm jeszcze zdjęcie fragmentu parapetu z fiołkami i hibkiem .

Dla Tych co lubia zielone fabanki i dla mmax
. ???? ????????? / Winter Smile (Makuni)

- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Twój parapet jest do schrupania, a ta "ruska" dama wyborna. Co za falbanki, co za draperia i kolorki
nieżle "projektant" musiał się przy niej napracować, żeby takiecudo powstało 

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czyżby hibek był zazdrosny, że zajął prawie cały pierwszy plan
? Fiołeczki, choć w tle, wyglądają ślicznie
.

- Nikitka
- 200p
- Od: 27 lip 2010, o 16:30
Parapet super wygląda taki zielony
A ten liścior jest wspaniały, już sam w sobie jest piękny, a pomyśleć jaka będzie z niego roślinka
Miodzio...

Powiedz co to za odmiana, żeby można było sprawdzić go sobie jak kwitnie. A tak ogólnie, to on mnie oszukał, bo początkowo myślałam, że on ma tyle maluszków pośrodku
I mam jeszcze prośbę, jeśli możesz, to pokaż, jak posadziłaś tego listka. Mam trzy takie zawijasy i właśnie zastanawiałam się jak to zrobić

A ten liścior jest wspaniały, już sam w sobie jest piękny, a pomyśleć jaka będzie z niego roślinka

Powiedz co to za odmiana, żeby można było sprawdzić go sobie jak kwitnie. A tak ogólnie, to on mnie oszukał, bo początkowo myślałam, że on ma tyle maluszków pośrodku

I mam jeszcze prośbę, jeśli możesz, to pokaż, jak posadziłaś tego listka. Mam trzy takie zawijasy i właśnie zastanawiałam się jak to zrobić

- Jatra
- Kontakt:

Witajcie moi kochani ,wczoraj padł internet więc dzisiaj od razu nadrabiam zaległości .
doromichu, trzynastko,hen-s,justynko,andrzejku ,Kasik,nyskadu,mmax,Stokrotkania,Wiktoria_W,Nikitka-dziękuję za odwiedzinki super ,że zaglądacie jesteście kochani ;:235
nyskadu tworzenie nowej odmiany trwa długo trzeba byc przy tm bardzo cierpliwym ale warto czekać na takie cudeńka

mmax- Tak dla Ciebie ,super mieć w swoim gronie eksperta od rosyjskiego .
nowatka o Tobie właśnie pomyślałam napisałaś ,że bardzo lubisz z zielonymi falbankami dzisiaj tez troszkę falbanek będzie

kwiaciara odwiedziła Twój watek urocze kwiatki i fajnie ,że jesteś posiadaczka moich ulubieńców , zawsze jesteś mile widziana

Wiktoria_W -walczą nawet kwiatki o kawałek miejsca .Ale on był tam tymczasowo by zapewnić cień fiołkom w słoneczne dni

Nikitka
to są PC -Zielone Korale.

Nie wiem czy mogę wstawic link do strony z tym fiołkiem ale wyśle na pw jak kwitnie .
Wstawie wieczorkiem muszę go odnależć .
Troszke różu i zielonych falbanek
??- ????????

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu ten ogromny liścior jest przepiękny.Oj nie można się będzie doczekać jego kwitnienia.A tan różowiutki z falbaneczkami jest przecudny. 

- kwiaciara
- 200p
- Od: 28 wrz 2011, o 00:20
Twój
Storm's Eye

jest rewelacyjny !!! Jak gwieździste niebo w lipcową noc ;)
Jutrus kochana, może mi powiesz z doświadczenia po jakiem czasie zaczyna kwitnąc 1szy raz fiołek sadzony z listka. Chodzi mi o moje fiołeczki, których fotki z pewnością widziałaś u mnie. są juz dość gęste acz młode. Kiedy się doczekam kwiatuszków mniej więcej?
Storm's Eye

jest rewelacyjny !!! Jak gwieździste niebo w lipcową noc ;)
Jutrus kochana, może mi powiesz z doświadczenia po jakiem czasie zaczyna kwitnąc 1szy raz fiołek sadzony z listka. Chodzi mi o moje fiołeczki, których fotki z pewnością widziałaś u mnie. są juz dość gęste acz młode. Kiedy się doczekam kwiatuszków mniej więcej?
- Jatra
- Kontakt:

aga111 ja też się nie mogę doczekać maluszków a jak zakwitnie to ho ho ho

Nikitka dziękuję .Ja swojego dziwaczka przedzieliłam na połowę i wsadziłam go tak

oczywiście listkowi sciełam czubek żeby szybciej puścił korzonki

kwiaciara
- wpadaj kiedy tylko zapragniesz

A jeśli chodzi o czas kwitnienia to wierz mi każdy jest inny fiołek i może zakwitnąć od tyci sadzonki az nawet zdarzają się przypadki żę po 2 latach ale ta opcja ostatnia na szczęście aż tak często się nie zdarza

Ta sadzonka ma 4 listka i dwa pędy kwiatowe i być tu mądra kiedy zakwitnie

nowika dziękuję i ciesze się ,że moje roslinki działają na Ciebie jak balsam

Ewelina B,hen_s,nowatka zaraz Wam prześle na Pw jeszcze nie doczytałam - z braku czasu czy można wklejać linki
Lidka lmw zraz Tobie tez wyśle i chyba na dobrze zostaniesz z laptopem przy nosie

Ale tak średnio wychoodzi ,że zakwitają tak miedzy około 8 miesięcy jak sadzonkę oddzieli się od listka
-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Teresko Ty sobie grabisz !! Pewnego dnia zadzwonię do drzwi rozsiądę się w fotelu poproszę o kawę i zacznę wybierać fiołeczki !!! Zostaniesz z gołymi parapetami !! 

Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kolejne bajeczne kwiatuszki
.
Przepołowione maluchy
świetnie sobie radzą
, a pączki pewnie już wkrótce się otworzą
.

Przepołowione maluchy