Fiołkowe zamiłowanie Jatry

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
nowatka
100p
100p
Od: 13 mar 2010, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fiołkowe zamiłowanie Jatry

Post »

Emerald Lace przecudny - trudno mi się zdecydować, ale te z "falbankami" chyba jednak najbardziej mi się podobają ;:138
Czas zmarnowny nie istnieje we wspomnieniach....

Nowatki kwiatki i inne... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p2523121
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
Witam Was serdecznie ,bardzo się za Wami stęskniłam ;:196

justus27,Lidka lmw,mmax ,Wiktoria_W,e-genia,nowatka,aga111- Dziękuję Wam bardzo za wszystkie miłe słowa i za zdrówko dla mojej córci .Jest juz lepiej więc i ja będe częściej zaglądać . :heja

Wiktoria_W- już wiekszość fiołków przekwitła pozostały pojedyńcze egzemplarze ,które maja kwiatki .Ale sa też i takie ,które będa powtarzały drugi raz kwitnienie .

Część obecnie przekwitających już fiołków

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Nowe paki

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us[/URL

Raspberry Crisp (G. Cox/B. Johnson)

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/717/1008987c.jpg/]Obrazek

Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Lidziu mam nadzieje ,że fiołki wpłyną na Ciebie pozytywnie i będziesz miała kolorowe sny ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

Zdrówka dla córki ;:196

Parapet przecudny, ale nie zazdroszczę podlewania :), trochę czasu pewnie z tym schodzi

ja dopiero teraz dorwałam się do komputera więc buszuje po wątkach :wit
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakżesz tu kwieciście :!:
Sama nie wiem, którego obrać faworytem, niemożliwe! :D Przy takiej urodzie każdy z osobna jest nr1!
A w grupie .. świetny ogródek na jesienne widoki za oknem ;:180 ;:180
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zrobiłam sobie małą przewę i wpadłam Was odwiedzić i podziekowac za wszystkie komplementy ;:180 ;:180
Takie pochwały jeszcze bardzie mobilizują do kolekcjonowania chciejstw . :heja :heja

kamcia najmniej podlewania mam od wiosny do końcas lata bo fiołeczki trzymam na knocie -jak znajdę chwilke to zaprezentuję jak to sie robi , wówczas można o podlewaniu zapomnieć na 2 tygodnie . :tan
Od jesieni podlewam umiarkowanie ale i tak schodzi mi na wszystkie fiołeczki wprawdzie cały dzień , no bo jak to bywa to oprócz podlewania muszę się z nimi nagadać .Ale pewnie wszyscy tak mają :;230 :;230

Ewelina B dziękuję , sprawdzam je i jak coś nie tak to od razu działam w końcu mam fiołkozę zaawansowaną :;230
mmax -Chyba porzucę rosyjski i zajmę się hodowlą fiołków odmianowych ;:140
Super byłoby a i tak sie rosyjskiego nie pozbędziesz bo fiołki też ze wschodu , więc szlifowanie języka nadal by trwało :;230 :;230

hen_s dziękuję za doping .

Wiktoria_W wąskie i jak zacznie się palenie w piecu będe musiała większość zabrać by im ciepłe powietrze na listeczka nie dmuchało ;:108

maribat dziękuję ja też mam problem z wyborem co jeden to ładniejszy ;:77

e-genia też na to liczę i widzę dużo pąków , niektóre fiołeczki powtarzają drugi raz kwitnienie więc myśle ,że będzie czym oczy cieszyć. :uszy

Znalazłałm jeszcze zdjęcie fragmentu parapetu z fiołkami i hibkiem .
Obrazek

Dla Tych co lubia zielone fabanki i dla mmax

. ???? ????????? / Winter Smile (Makuni)

Obrazek

Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Twój parapet jest do schrupania, a ta "ruska" dama wyborna. Co za falbanki, co za draperia i kolorki ;:224 nieżle "projektant" musiał się przy niej napracować, żeby takiecudo powstało ;:180
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Czyżby hibek był zazdrosny, że zajął prawie cały pierwszy plan :wink: ? Fiołeczki, choć w tle, wyglądają ślicznie ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
Nikitka
200p
200p
Od: 27 lip 2010, o 16:30

Post »

Parapet super wygląda taki zielony ;:138

A ten liścior jest wspaniały, już sam w sobie jest piękny, a pomyśleć jaka będzie z niego roślinka :D Miodzio...
Obrazek
Powiedz co to za odmiana, żeby można było sprawdzić go sobie jak kwitnie. A tak ogólnie, to on mnie oszukał, bo początkowo myślałam, że on ma tyle maluszków pośrodku :;230

I mam jeszcze prośbę, jeśli możesz, to pokaż, jak posadziłaś tego listka. Mam trzy takie zawijasy i właśnie zastanawiałam się jak to zrobić
Obrazek
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie moi kochani ,wczoraj padł internet więc dzisiaj od razu nadrabiam zaległości .

doromichu, trzynastko,hen-s,justynko,andrzejku ,Kasik,nyskadu,mmax,Stokrotkania,Wiktoria_W,Nikitka-dziękuję za odwiedzinki super ,że zaglądacie jesteście kochani ;:235

nyskadu tworzenie nowej odmiany trwa długo trzeba byc przy tm bardzo cierpliwym ale warto czekać na takie cudeńka ;:138
mmax- Tak dla Ciebie ,super mieć w swoim gronie eksperta od rosyjskiego .

nowatka o Tobie właśnie pomyślałam napisałaś ,że bardzo lubisz z zielonymi falbankami dzisiaj tez troszkę falbanek będzie :tan

kwiaciara odwiedziła Twój watek urocze kwiatki i fajnie ,że jesteś posiadaczka moich ulubieńców , zawsze jesteś mile widziana ;:196

Wiktoria_W -walczą nawet kwiatki o kawałek miejsca .Ale on był tam tymczasowo by zapewnić cień fiołkom w słoneczne dni ;:3

Nikitka
to są PC -Zielone Korale. ;:167
Nie wiem czy mogę wstawic link do strony z tym fiołkiem ale wyśle na pw jak kwitnie .

Wstawie wieczorkiem muszę go odnależć .

Troszke różu i zielonych falbanek

??- ????????

Obrazek

Obrazek

aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu ten ogromny liścior jest przepiękny.Oj nie można się będzie doczekać jego kwitnienia.A tan różowiutki z falbaneczkami jest przecudny. ;:196
Awatar użytkownika
kwiaciara
200p
200p
Od: 28 wrz 2011, o 00:20

Post »

Twój
Storm's Eye

Obrazek

jest rewelacyjny !!! Jak gwieździste niebo w lipcową noc ;)

Jutrus kochana, może mi powiesz z doświadczenia po jakiem czasie zaczyna kwitnąc 1szy raz fiołek sadzony z listka. Chodzi mi o moje fiołeczki, których fotki z pewnością widziałaś u mnie. są juz dość gęste acz młode. Kiedy się doczekam kwiatuszków mniej więcej?
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

aga111 ja też się nie mogę doczekać maluszków a jak zakwitnie to ho ho ho ;:3

Nikitka dziękuję .Ja swojego dziwaczka przedzieliłam na połowę i wsadziłam go tak

Obrazek

oczywiście listkowi sciełam czubek żeby szybciej puścił korzonki :;230
kwiaciara
- wpadaj kiedy tylko zapragniesz ;:196
A jeśli chodzi o czas kwitnienia to wierz mi każdy jest inny fiołek i może zakwitnąć od tyci sadzonki az nawet zdarzają się przypadki żę po 2 latach ale ta opcja ostatnia na szczęście aż tak często się nie zdarza :;230

Ta sadzonka ma 4 listka i dwa pędy kwiatowe i być tu mądra kiedy zakwitnie :;230

Obrazek

nowika dziękuję i ciesze się ,że moje roslinki działają na Ciebie jak balsam ;:224

Ewelina B,hen_s,nowatka zaraz Wam prześle na Pw jeszcze nie doczytałam - z braku czasu czy można wklejać linki
Lidka lmw zraz Tobie tez wyśle i chyba na dobrze zostaniesz z laptopem przy nosie :;230

Ale tak średnio wychoodzi ,że zakwitają tak miedzy około 8 miesięcy jak sadzonkę oddzieli się od listka
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Teresko Ty sobie grabisz !! Pewnego dnia zadzwonię do drzwi rozsiądę się w fotelu poproszę o kawę i zacznę wybierać fiołeczki !!! Zostaniesz z gołymi parapetami !! :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Kolejne bajeczne kwiatuszki ;:138 .
Przepołowione maluchy :wink: świetnie sobie radzą ;:108 , a pączki pewnie już wkrótce się otworzą :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”