Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Aga,u mnie własnie tak samo szkoda ich wyrzucać jak chcą jeszcze zyć.Pompowanie wody ze studni we wiadra, latanie z konewka,nie,nie,nie, w przyszłym roku na pewno nie bedzie 55 donic

Małgosiu, przesadziłaś
u mnie jest może ze 30... za rok i tak planuję obciąć o połowę...
- malgocha1960

Aga,samych begonii mam 12 sztuk,a ciotka ma mi dać jak bedzie likwidowała u siebie na balkonie i na cmentarzu,o ile wykształciły cebulki przez sezon.One są najmniej problemowe,nie wymagaja takiego częstego podlewania, skubania przekwitłych kwiatów jak surfinie i petunie i też kwitną non stop.
Znalazłam i ja wąteczek.
Widzę, że Twoja niebieska róża jest bardzo do mojej podobna. U Ciebie tyle kwitnących kwitów jak w ogrodzie botanicznym. Choineczka przed domem już czeka na świateczne oświetlenie. Dalie ja też pochwalam, piekny i długotrwały efekt niewielkim nakładem pracy.
Widzę, że Twoja niebieska róża jest bardzo do mojej podobna. U Ciebie tyle kwitnących kwitów jak w ogrodzie botanicznym. Choineczka przed domem już czeka na świateczne oświetlenie. Dalie ja też pochwalam, piekny i długotrwały efekt niewielkim nakładem pracy.
Pozdrawiam Krystyna
- malgocha1960

Dziękuję Krysiu za odwiedziny.
Zapomniałam pochwalić się,że kupiłam dzisiaj na rynku 15 sztuk różnych tulipanów za 10 zł i w ogrodniczym dwukolorowe szafirki i miekkolistne.
Skosiłam trawkę chyba ostatni raz w tym roku, wykopałam mieczyki,ismenę,szczawiki,eucomis.Nie wiadomo jaka bedzie dalej pogoda,trzeba bedzie wykopać przekwitnięte kanny.
Zapomniałam pochwalić się,że kupiłam dzisiaj na rynku 15 sztuk różnych tulipanów za 10 zł i w ogrodniczym dwukolorowe szafirki i miekkolistne.
Skosiłam trawkę chyba ostatni raz w tym roku, wykopałam mieczyki,ismenę,szczawiki,eucomis.Nie wiadomo jaka bedzie dalej pogoda,trzeba bedzie wykopać przekwitnięte kanny.
Kupiłaś Małgosiu tulipanki to wiosna będzie jeszcze piękniejsza u Ciebie. Ja otrzymałam zamówione 25 sztuk czosnków wczesnych. Ale wykopywanie mieczyków, to zmyśle, że za 2 lub 3 tygodnie. Jeszcze są zielone i bulwy rosną. Dalie i canny po pierwszym przymrozku wystarczy wykopać. Ale ja mam małe jeszcze doświadczenie ogrodnicze. Tylko w czasie słoty jesiennej mniej przyjemnie wykopywać.
Pozdrawiam Krystyna
- malgocha1960

Krysiu,samych dalii mam w 28 miejscach do kopania,kann też trochę się nazbierało.Nie zdążyłabym ze wszystkim czekając na jeden raz.Trudno,co będzie z tego to będzie.

Uploaded with ImageShack.us

Piękna Małgosiu ta pelargonia z kolorowymi listkami, takiej jeszcze nie spotkałam.
Pozdrawiam Krystyna
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu tez wczoraj nieco poszlałm z cebulami
Właśnie takie w miarę niedrogie zestawy były po 10-15 sztuk.
Swoje canny wykopuję zawsze po pierwszych przymrozkach, jak już mróz liście zetnie
Czy zamierzasz przechować pelaronię? Piękna jest
Swoje canny wykopuję zawsze po pierwszych przymrozkach, jak już mróz liście zetnie
Czy zamierzasz przechować pelaronię? Piękna jest
- malgocha1960

Pelargonię kupiłam kiedyś u nas na rynku.kILKA DNI TEMU POROBIŁAM SZCZEPKI,MOŻE SIĘ PRZYJMĄ.w ZASADZIE PRÓBOWAŁAM PRZECHOWAĆ KIEDYŚ PELARGONIE,ALE MI NIE WYSZŁO,A JAK ZROBIŁAM Z NIEJ SZCZEPKI TO POTEM NIE MIAŁAM KWIATÓW W SEZONIE NA NICH.

-
Stachu 1956
Pozdrawiam w nowym wątku .
Mamy koniec września ,a w Twój ogród w pełni kwitnienia , ładnie .
Mamy koniec września ,a w Twój ogród w pełni kwitnienia , ładnie .
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No , powiem tak ; Gosiu , Twój ogrod w pełni rozkwitu , niczym w miesiącach letnich
.
Coś mi się wydaje , że chyba tak będzie aż do grudnia
, z pokłonem w Twoją stronę
.
Begonie tak długo kwitną , podobnie i petunie , surfinie i dalie ...oj , długo , by wymieniać
.
Coś mi się wydaje , że chyba tak będzie aż do grudnia
Begonie tak długo kwitną , podobnie i petunie , surfinie i dalie ...oj , długo , by wymieniać
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- malgocha1960

Dziękuję Stasiu i Jagódko za odwiedziny i miłe słowa.Oby ogród był kolorowy całym rokiem.Idę nacieszyć oczy kwiatami poki jeszcze są,bo niedługo będzie ponury widok.
Zapomniałam wam powiedzieć,że latem jak przycinałam tawułę małe patyki wsadziłam w ziemię,żeby zobaczyć czy się przyjmie,bo chciałam zrobić żywopłot tanim kosztem i wczoraj zauważyłam,że te maleństwa kwitną na biało.Zaraz pójdę za pamięci zrobić zdjęcie,boję się czy mi to nie zmarznie jak tak pomyliło się w przyrodzie?

Zapomniałam wam powiedzieć,że latem jak przycinałam tawułę małe patyki wsadziłam w ziemię,żeby zobaczyć czy się przyjmie,bo chciałam zrobić żywopłot tanim kosztem i wczoraj zauważyłam,że te maleństwa kwitną na biało.Zaraz pójdę za pamięci zrobić zdjęcie,boję się czy mi to nie zmarznie jak tak pomyliło się w przyrodzie?

- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Bardzo kolorowo u Ciebie Gosiu, gdyby nie kwiaty, które kwitną o tej porze roku nikt, by nie pomyślał, że to już jesień. Ja też niestety nie cierpię zimy, masz rację mogłoby tak pozostać do wiosny.
- malgocha1960

Dziękuję Ilonko za odwiedziny.
Jestem strasznie podekscytowana...... syn mój oswiadczył się dzisiaj i został przyjęty.Bardzo się cieszę i boję jednocześnie,bo już raz był zaręczony i zrobiła go poprzednia dziewczyna w jajo.Miejmy nadzieję,że tym razem tak nie będzie ,bo załamałby się zupełnie.

Jestem strasznie podekscytowana...... syn mój oswiadczył się dzisiaj i został przyjęty.Bardzo się cieszę i boję jednocześnie,bo już raz był zaręczony i zrobiła go poprzednia dziewczyna w jajo.Miejmy nadzieję,że tym razem tak nie będzie ,bo załamałby się zupełnie.