Czy ma jakieś przygotowanie?
Mój fijoł 2
-
heliofitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój fijoł 2
Ewo zamiast podziwiać urodę kwiatów, skupiam się na umiejętnościach Twojego syna...ależ on robi zdjęcia
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwona, tylko niektóre zdjęcia synowskie
Ostatnie moje.
Oliwko, dziękuję. Lubię kosmosy, ale od przyszłego roku muszą zmienić miejsce. Będę przesadzać siewki.
Wiosną namęczyłam się redukując ilość chabrów, cały dzień z nimi walczyłam. Kilka zostawiłam w donicy. Kiedy widzę ten kolor, zapominam, że one tak mocno się rozrastają.

Kosmosy zasłaniają Pink Grootendorst, która i tak w ciasnocie dobrze sobie radzi.

Oliwko, dziękuję. Lubię kosmosy, ale od przyszłego roku muszą zmienić miejsce. Będę przesadzać siewki.
Wiosną namęczyłam się redukując ilość chabrów, cały dzień z nimi walczyłam. Kilka zostawiłam w donicy. Kiedy widzę ten kolor, zapominam, że one tak mocno się rozrastają.

Kosmosy zasłaniają Pink Grootendorst, która i tak w ciasnocie dobrze sobie radzi.

- ewamaj66

hej Ewa!
bardzo lubię świerczki Nidiformis... moje są niezbyt fortunnie posadzone, ponieważ inne rosliny (w tym rozchodniki) zaczynają je zagłuszać... boję się jednak przesadzania go w inne miejsce - jakoś wydaje mi się, że jest nadwrażliwy na zmiany.
ps. syn robi genialne zdjęcia
bardzo lubię świerczki Nidiformis... moje są niezbyt fortunnie posadzone, ponieważ inne rosliny (w tym rozchodniki) zaczynają je zagłuszać... boję się jednak przesadzania go w inne miejsce - jakoś wydaje mi się, że jest nadwrażliwy na zmiany.
ps. syn robi genialne zdjęcia
- ewamaj66

- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Zdaje się, że los winobluszczu już definitywnie przesądzony. Piękny ci on, ale wierzę , że za jakiś czas będziemy cmokać z podziwu nad różaną pergolą
Mój winobluszcz dostał pozwolenie na wspinaczkę po elewacji. Nie wiem czy dobrze czynię, ale .... ma w sobie tyle uroku
Mój winobluszcz dostał pozwolenie na wspinaczkę po elewacji. Nie wiem czy dobrze czynię, ale .... ma w sobie tyle uroku
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- ewamaj66

- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz rację - niesamowity!
I za ten właśnie kolor uwielbiam go i wciąż toleruję u siebie. Chociaż mój nadal zielony 
Iceberg od mojego różni się tylko kolorem siatki
no i może cętkowanych liści 
-
Stachu 1956
Ewa - co to jest Zebrinus , jak to rośnie , jaki ma kwiatostan ?
Bardzo mi się to podoba .
Bardzo mi się to podoba .
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Ewo, podziwiam ostatnie zdjęcia
Róże w tym świetle tworzą niesamowity obraz. Jak malowany pastelami. Romantycznie się zrobiło.
A cienie pięknie się układają. Tworzy się wzór jak z kolejdoskopu
Kompostownik przyzwoicie i porządnie wygląda. Pokażę M. Masz nie nadaje się do upubliczniania
Winobluszcz z perukowcem i zerbinusem super zestawienie kolorystyczne.
Uwielbiam takie zabudowania, jak te widoczne w tle. Pokaż proszę tę kapliczkę
A cienie pięknie się układają. Tworzy się wzór jak z kolejdoskopu
Kompostownik przyzwoicie i porządnie wygląda. Pokażę M. Masz nie nadaje się do upubliczniania
Winobluszcz z perukowcem i zerbinusem super zestawienie kolorystyczne.
Uwielbiam takie zabudowania, jak te widoczne w tle. Pokaż proszę tę kapliczkę
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Też mam jeden Nidiformis, ale rozchodników przy nim nie sadzę, bo już całkiem nie byłoby go widać! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Su, mam 3 Nidiformisy - jeden zagłuszony przez rozchodniki, drugi przez hostę-gigant, a trzeci przez żarłoczno-ekspansywne marciny ;) szkoda mi tych cudnych świerczków 
- ewamaj66

Iza, coraz bardziej mi żal, ale decyzja już podjęta i zatwierdzona. Pocieszam się winobluszczami w innych miejscach
Siberia, ładny jest
Stachu, Zebrinus to odmiana miskanta , chyba chińskiego, bo się nie rozłazi. Zmartwię Cię-także nie kwitnie. Jest ozdobny wyłącznie z pasiastych liści. Rośnie u mnie już 5 lat i z roku na rok ładniejszy. Kwitnie podobny do niego Strictus.
Justyna, miłe słowa
Kapliczkę specjalnie dla Ciebie zdejmę jutro i pokażę.
Agata, mój miał 6 lat, kiedy sadziłam rozchodniki, więc w niczym to nie przeszkadzało. Lubię go, bo mam pewność, że nie wpakuję się przechodząc przy nim w pajęczynę
Na skalniaku odsłoniłam iglasty nn. Może ktoś go przypadkiem rozpozna

Siberia, ładny jest
Stachu, Zebrinus to odmiana miskanta , chyba chińskiego, bo się nie rozłazi. Zmartwię Cię-także nie kwitnie. Jest ozdobny wyłącznie z pasiastych liści. Rośnie u mnie już 5 lat i z roku na rok ładniejszy. Kwitnie podobny do niego Strictus.
Justyna, miłe słowa
Agata, mój miał 6 lat, kiedy sadziłam rozchodniki, więc w niczym to nie przeszkadzało. Lubię go, bo mam pewność, że nie wpakuję się przechodząc przy nim w pajęczynę
Na skalniaku odsłoniłam iglasty nn. Może ktoś go przypadkiem rozpozna