Ależ dziękujęMagic83 sadystka z Ciebie![]()
Mój start :)
-
Magic83
- 1000p

- Od: 19 wrz 2011, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój start :)
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
nowiko, u nas w sklepach "po 5 zł" są i fajne doniczki ceramiczne niedrogie i widziałam również wiaderka ozdobne w sensie osłonek właśnie. Niestety niezbyt duże, ale fajne, kolorowe i na górze maja ażurowy wzorek.
Sylwiaa Schefflera jak na razie nie sprawia mi żadnych kłopotów a wręcz mi robi niespodzianki -wypuściła mi kilka pędów bocznych .Stoi sobie na parapecie północnym
Wiktoria_W, APe ,Jatratych papryczek pełno u nas jest na rynku ,są w trzech kolorach : pomarańczowa,czerwona i fioletowa
rapunzel jak znajdę chwile to muszę zrobić wycieczkę po tych sklepach , ale jak na razie z tym wolnym czasem jest tak ciężko ,że jak mam tylko wolną chwilę to nie wiem gdzie ręce mam włożyć tyle mam we wszystkim zaległości
Wiktoria_W, APe ,Jatratych papryczek pełno u nas jest na rynku ,są w trzech kolorach : pomarańczowa,czerwona i fioletowa
rapunzel jak znajdę chwile to muszę zrobić wycieczkę po tych sklepach , ale jak na razie z tym wolnym czasem jest tak ciężko ,że jak mam tylko wolną chwilę to nie wiem gdzie ręce mam włożyć tyle mam we wszystkim zaległości
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
te "coś" wygląda znajomo, ale ja nie mam pamięci do nazw i tego nie mam u siebie, więc nie wspomogę ale za to pochwalę zakupki
adenium obesum -
mi się zrobiło na jego widok
gdzie takie cuda sprzedają???
a papryczki baaardzo apetyczne
adenium obesum -
a papryczki baaardzo apetyczne
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kształt liści i widoczne nerwy podobne są do skrzydłokwiatu, tylko zieleń nie ta. No ale jak jest w takim stanie, to ma prawo być wyblakły. Co o tym myślicie? Ja bym wymieniła ziemię i podlewała wodą delikatnie zasilając-są nawozy do regeneracji roślin mi si się wydaje
No i na pełnym słońcu żeby nie stał, bo te listeczki to i tak marniutkie
Koniecznie zdawaj relacje, czy się udaje reanimacja
Koniecznie zdawaj relacje, czy się udaje reanimacja
lulka skrzydłokwiat to nie jest na 100 % jestem pewna .Ja tak jak mniodkowa kojarzę ale nie wiem z czym hehe.
Adenium kupiłam przez allegrooo w różnych odcieniach czerwieni i różu. Średnica pnia u podstawy rośliny wynosi ok. 5cm , piszą że kwiaty na sadzonkach powinny pojawić się po roku od zakupu - poczekamy zobaczymy!
Adenium kupiłam przez allegrooo w różnych odcieniach czerwieni i różu. Średnica pnia u podstawy rośliny wynosi ok. 5cm , piszą że kwiaty na sadzonkach powinny pojawić się po roku od zakupu - poczekamy zobaczymy!
-
Magic83
- 1000p

Wpadłam z rewizytą
Już kiedyś podziwiałam Twoje kwiatki, bardzo zadbane
A to "coś" nowego, to może jakaś calathea, czy coś w tym stylu? Pozostaje trzymać kciuki, niech rośnie i nam się pokaże w pełnej krasie 
-
Magic83
- 1000p

Mam pomysł: zorganizuj konkurs i zobaczymy, kto trafił najlepiej
Tylko chuchaj i dmuchaj na niego, żeby ładnie wyrósł 
- Anetta
- 1000p

- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Adenium obesum bardzo mi się podoba, ciekawe na jaki kolorek kwitnie ale warto mieć tą roślinkę choćby dla samego pokroju.
A to coś co chcesz odratować to chyba jakaś maranta, sprawdzałaś stan korzonków?
Zroślicha też śliczna, ja je uwielbiam.
A to coś co chcesz odratować to chyba jakaś maranta, sprawdzałaś stan korzonków?
Zroślicha też śliczna, ja je uwielbiam.
-
Magic83
- 1000p

No to gdzie ten SPONSOR??nowika pisze:Magic83 masz racje to chyba jakaś calathea -- bravo , teraz trzeba poszukać sponsora , bo należy Ci się nagroda
To dlatego, że od kilku dni mam przed oczyma piękną calatheę, którą widziałam w kwiaciarni... i tak sobie o niej ciągle myślę...
Ten reanimowany biedaczek to mi pod kalateę podchodzi 
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Zroślicha szaleje, bo pewnie czuje, że ta Twoja sympatia do niej to jakaś taka nijaka i boi się, żeby któregoś dnia w koszu nie wylądowac.
Dla mnie jest bardzo ładna, ale ja to raczej obiektywna nie jestem
bo zroślichy akurat lubię.

Dla mnie jest bardzo ładna, ale ja to raczej obiektywna nie jestem
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
O, ja gapa
Magda już rozwikłała zagadkę
a nagrody pocieszenia będą?
Zroślicha.. bywa, że wbrew naszej miłości rośliny szaleją
Zroślicha.. bywa, że wbrew naszej miłości rośliny szaleją
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam