Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

Jaki śliczny zielony kącik! ;:138

Nic dziwnego, że się podoba Tobie i nam również! :)
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś widzę, że obie gustujemy w kwietnikach z kutego metalu. ;:224 Nawet mamy je w podobnych zestawach:
na 7, 5 i 3 kwiatki. :;230 A czy nie masz przypadkiem też takich wiszących? Bo ja się przymierzam do ich zakupu. :uszy
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Piękny salon i kwiaty.
Bardzo mi się podobają również same kwietniki.
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O rajciu na pierwszej fotce przykleiłabym się do paproci a na drugiej ta nagrabia kusi !! ŚLICZNE
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

nagarbia.. tak czułam ;:224
A może słoneczka kwieciom brakuje? ;:224
Choć i tak wygląda wdzięcznie ;:63 ;:63
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Piękne, zielone pół salonu :) . Roślinki na kwietnikach wyglądają cudownie - są takie gęste i rozrośnięte ;:138 . Prawie Ci zazdroszczę :wink: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Wpadałam Aguś i zakochałam się w twoim salonie. Przepięknie wyeksponowane roślinki na kwietnikach. Chyba się do ciebie przeprowadzę. ;:108
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Kochani ;:196 strasznie mi miło, że podoba się Wam mój salonik :tan zapraszam na kawkę ;:108 fajnie się pije gapiąc się na zielone :;230 ale komu ja to mówię ;:14 WY wszyscy dobrze o tym wiecie ;:167 i znacie pewnie z autopsji ;:108

anik - Ania - zapraszam ;:108
Wiktoria - właśnie - pół salonu, a jak komuś mówię, że cenię sobie minimalizm to rozglądają się tam wokół i patrzą na mnie jak na ślepą :;230
Martuś - no właśnie to południowa strona, słońca w salonie mi nie brak, świeci cały dzień (o ile świeci :;230 ) więc chyba jej to nie pasiło, teraz stoi tyłem, może za taką "zasłonką" z hibków będzie jej lepiej :uszy
Lidka - ;:196
Stokrotkania - ;:196
Ela - ten największy kwietnik kupiony w odstępie roku przed mniejszymi i już dosłownie takiego samego (ma zawijane te pręty) nie znalazłam ;:223 ale wiszących nie widziałam - masz na myśli ścienne czy zwisające z sufitu...? ;:224
Henryku - cieszę się, że przypadł Ci do gustu ;:196
kociara - Krysiu - sama choć wzrok mam dobry pomyślałam, że widać tylko zielone... ale jakie to niekoniecznie, więc się cieszę, że dopatrzyłaś się tam czegoś ;:167 choć tam Twoich ulubieńców to nie ma :wink:
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

arlet3 pisze:Aga w Krakowie też są ryneczki, po wystawie skoczymy całą grupką to pomożemy jakiś ładny model wybrać a i może rabat wynegocjujemy. ;:224 Wiesz w kupie siła. :;230 I będziesz mieć oryginalne, bo u Ciebie na pewno takich nie ma jak w Krakowie.
ależ ja mam trybienie ;:125
Arletko - Krysiu - właśnie mnie oświeciło, że przecież od 1 września mieszkają w Krakowie moi baaardzo dobrzy znajomi ;:108 nie omieszkam ich nawiedzić z okazji jakiegoś większego wolnego/weekendu więc myślę, że co się odwlecze.... ;:224 a i tak się spotkamy ;:108 :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Aguś jest na czym oko zawiesić, oj jest ;:108 zielone w salonie piękne i kwietniczki kute mmm... ;:180 dopieszczone to wszystko ;:180
proszę o fotkę jeszcze drugiej połowy salony z mniejszym kwietniczkiem... ciekawa jestem jaka na nim mieszka obsada :wink:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu dziękuję za uznanie ;:196 drugą połowę salonu pokażę, jak tylko obsadzę tym co mi się widzi aby tam stało, bo na razie na samym czubku pustka - czekamy na jakiegoś króla lub królową, coby na tron posadzić :;230 bo nic z tego co posiadam nie zasłużyło ;:224
choć domyślam się, że jak pokażę ścianę visa-vi okna to chórem stwierdzicie, że trzeba tam półki, półeczki... bo goło ;:224 ale przecież minimalizm... minimalizm... ;:223 :;230
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

:;230 Królowa jest tylko jedna :;230 jak ta Twoja trafi Ci w łapki to nie puszczaj, sadzaj, pstrykaj i już...
Uhhh... minimalizm... minimalizm jak najbardziej ale z wyczuciem... w przeciwnym razie mieszkania są zimne, nieprzyjazne...
a Twoje na skrajne minimalistyczne upodobania nie wygląda :D :D
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, ależ pięknie masz w salonie, przyjemnie na pewno tam się odpoczywa , ja bym nie mogła oglądać telewizji, bo kwiaty by mnie rozpraszały :;230 ! liczę,liczę i nie mogę się doliczyć ile ty masz tam kwiatów , ja tyle nie mam w całym domu co ty w jednym kącie :D
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

No właśnie Aguś ja zauważyłam, że ten największy kwietnik ma tak ładnie zwijane te nazwijmy to "nóżki".
U mnie wszystkie mają je proste i powiem szczerze, że tak zawijanych nawet nie spotkałam. A szkoda, bo dodaje to sporo uroku. :D
Jeżeli chodzi o kwietniki to miałam na myśli takie na ścianę. U mnie są po jakieś 20 zł., w kilku wzorach.
Tak więc decyzja zapadła i na wiosnę postanowiłam zainwestowac w kilka, żeby się gdzieś podziac z moimi "wisiołkami". ;:108
A tak swoją drogą to takie do wieszania przy suficie mogłyby całkiem fajnie się sprawdzac i ładnie wyglądac.
Muszę się przy okazji zapytac, czy przypadkiem któraś z firm nie ma takiego czegoś w ofercie. :roll:
Już czekam na widok przeciwległej strony Twojego saloniku i pewnie też będę sugerowac półeczkę ;:224 , bo minimalizm
raczej nie należy do moich ulubionych styli w wystroju wnętrz. :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit
Właśnie Elu - ten największy kwietnik jest najładniejszy bo ma zwijane nóżki i nie ma żadnych dodatków typy jakieś kwiaty (jakoś mi się one nie podobają ;:223 ) a kupiony na dawnym stadionie X-lecia w W-wie więc raczej już nie do zdobycia i zadowoliłam się tym co było w Białymstoku na ryneczku ;:224 te ścienne mi się niespecjalnie podobają (albo na takie wzory trafiałam) ale jeśli wynajdziesz jakiś wiszący z sufitu to ja bardzo chętnie wezmę namiary bo takie to bym sobie zafundowała i to w każdym pokoju ;:224
Ja minimalizm cenię, nie lubię "pierdół" na meblach, a, że kwiatki to nie pierdoły ;:78 więc gdzie mogę to upycham, kilka świeczników (bo mam słabość do nich ;:224 ) i starczy ;:108 ściany gołe, ale nawet mój M stwierdził, że można półeczkę na moje kwiatki w salonie powiesić... więc rozważam, bo skoro na kwiatki... ;:224 Zdjęcie drugiej połowy salonu wkrótce :)

nowika - mi się wydawało też, że mam dużo kwiatków ale już tak nie myślę - co raz jakiegoś ukatrupiam ostatnio a i porównując do koleżanek z forum to taki malutki kącik posiadam ;:108 ale faktycznie, jak siądę jeszcze na fotelu to tv da się obejrzeć, ale jak już wyląduje na kanapie a na wprost kwiaty to siedzę i się gapię ;:108

Anjja - Aniu ;:196 Królową dziś podejrzałam i korzonków jest dużo tak więc będzie sadzenie i stanie na tronie ;:108

No i spieszę Wam pochwalić się tym co wczoraj wypatrzyłam podczas codziennego "obchodu" po parapetach po pracy ;:224

śmiałam się z grudnika/wrześnika u Ani (Anjja) a tu proszę:

Obrazek

przyszłam go pociachać trochę, ale nie da się już, wszędzie są pączki :tan

a tu - czy to jest "to" o czym myślę?

Obrazek

on po przekwitnięciu wylądował na parapecie słonecznym i teraz nie wiem czy tak go tam zostawić, czy przenieść z powrotem na stół na środek pokoju...?

wczoraj tą radością podzieliłam się z moim M - gadam mu jak to kwiatki mi się puszczają a ten patrzy... ;:129 bez tego zrozumienia w oczach... ;:223
ale i tak się cieszę :tan :tan ;:97 ;:49
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”