Mój żółtek się do mnie uśmiechnął
Ogródek An-ki
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek An-ki
Oj, ja też nie mogłam oderwać oczu od Twoich Oczu
od Augusty też..w związku z czym proszę o jej zdjęcie specjalnie dla mnie
na pewno jeszcze jakimś dysponujesz.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oczy rewelacyjne 
Ponieważ ja długo się zastanawiam nad nowin kami to i nie kupiłam mikoryzy chociaż już się przymierzałam-zostaly pieniądze na co innegotara pisze:Aniu odnośnie mikoryzy, ja dawałam, zachwalałam ale z perspektywy lat nie widzę zmian, od fachowca w centrum ogrodniczym usłyszałam : dobra ziemia, dobry nawóz - to jest Twoja mikoryza! zrezygnowałam z jej zakupu.
a z Danusią już się widziałaś?
Basjak-Basieńko jedno oko oczywiście dla Ciebie bo Jadzia by miała za dużo.
A Augusta Luise-prosę bardzo- wczorajsza.

Dorotko dzięki ale i Rhapsodu in Blue też pokazuje takie oczyska tylko w innych kolorach(zmienna niesamowicie i też mnie zachwyca.Podwoiłam sobie teń zachwyt i kupiłam drugi egzemplarz.
Dla Ciebie
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka

To pierwsze ujęcie zrobiłam z tarasu a tłem był trawnik.Nawet fajnie to wyszło.
I dla wszystkich Rothenburg ktory długo gtrzyma kwiaty,jest zdrowy i ma piękne ulistnienie.Piękna rabatówka o żywym kolorze.

I ostatni kwiat Burgund Ice.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Oooo, jak szybko
dzięki, jest cudna i na pewno!!! zjawi się w moim ogródku.
Oczami nas sprawiedliwie podzieliłaś
do nas dotrą w listopadzie
podobno trzeba ją porządnie okrywać na zimę?
Oczami nas sprawiedliwie podzieliłaś
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- dodad

Aniu, moja młodziutka Rhapsody też kwitła takim bukiecikiem. Nie mogę sie doczekać jak urosnie i będzie miała więcej kwiatów. Jest wspaniała i ten kolor 
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Tosiu to perskie oko
Prawda,że ponętne?
Basiu ja myślę,że na pewno trzeba ją otulić bo ona persiana rose więc kocyk potrzebny.
Dorotko już w przyszłym sezonie będzie kwitła cały czas z malutkimi przerwami.Ja ją uwielbiam bo piękna i troszkę pachnie.Poza tym nie leniwa w kwitnieniu.Podobnie jak Bailadno -róża kwitnąca non stop.

Basiu ja myślę,że na pewno trzeba ją otulić bo ona persiana rose więc kocyk potrzebny.
Dorotko już w przyszłym sezonie będzie kwitła cały czas z malutkimi przerwami.Ja ją uwielbiam bo piękna i troszkę pachnie.Poza tym nie leniwa w kwitnieniu.Podobnie jak Bailadno -róża kwitnąca non stop.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
o rany ta Rapsody....jaki ona ma kolor
nawet nie wiedziałam, że róża może byc takiego koloru.....choć ostatnio widziałam zieloną ale ta......to istne cuudo!

nawet nie wiedziałam, że róża może byc takiego koloru.....choć ostatnio widziałam zieloną ale ta......to istne cuudo!
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aniu,
, jak zobaczyłam Raphsody to już się
, planuje jej miejsce w dość dużym cieniu. Chyba od razu dwa egzemplarze i przesadzę tam również Aspirynkę. Ktoś napisał, że Raphsody nie utrzymuje kwiatów. Napisz mi proszę jak z nią u Ciebie. Jeszcze wysokość. 
Zdjęcia cudne

Zdjęcia cudne
- jarko

- Od: 1 cze 2010, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeszcze odnośnie mikoryzy, po waszych dość skrajnych komentarzach. Wcześniej pisząc, nie miałem na celu negowania wartości płynących z zastosowania mikoryzy, bo one moim zdaniem bezwzględnie istnieją, apelowałem tylko aby stosować ją racjonalnie. Podam przykład: na dobre gleby posiadające dużą pojemność wodną, wilgotne i o uregulowanych stosunkach wodnych a także nawożone obornikiem czy kompostem oraz intensywnie chemizowane, osobiście nie wprowadzał bym sztucznej mikoryzacji, bo nie dała by ona na pewno wymiernych korzyści. Natomiast przy warunkach skrajnie odwrotnych do wymienionych uprzednio, np. na przepuszczalnych piachach, nawet przy założeniu, że od czasu do czasu pryśnie się chemią, stosowanie mikoryzacji wydaje się uzasadnione. Osobiście mam pozytywne efekty mikoryzacji kwaśnolubnych: Rh i azali, także klonów palmowych i japońskich, ale już negatywne efekty przy magnoliach. W różach odpowiem za parę lat, bo w takiej perspektywie czasowej należy to oceniać. Przyroda to życie, gdzie skrajności przemijają, a trwa umiar.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Anuś Augusta zjawiskowa.....to było moje marzenie....na szczęście już zrealizowane, mam nadzieję, ze w przyszłym roku ładnie zakwitnie
Rapsody też strasznie mi sie podoba.....i też mam na nią wielką ochotę
.....ale już naprawdę nie wcisnę 
- dodad

Aniu tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=756 zdjęcia mojej-twojej MA
Udało mi sie kilka odszukać. Ładna bestia
Niech rośnie zdrowo 
Mam nadzieję, że Rhapsody w przyszłym roku poszaleje. Miejscówkę ma półcienistą, chłodną.
A Bailando zamówiłam
Udało mi sie kilka odszukać. Ładna bestia
Mam nadzieję, że Rhapsody w przyszłym roku poszaleje. Miejscówkę ma półcienistą, chłodną.
A Bailando zamówiłam
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
witaj Aniu, piękne te fiolety teraz jesienią, czy Twoje róze też mają intensywniejsze kolory jesienią? czy któreś z Twoich róż cierpią z powodu małej ilości słońca? zawsze się czyta że róże potrzebują dużo słońca, u mnie widzę jak cierpią od upału a za to wszystkie w półcieniu mają się dobrze
Zjawiskowe te oczy.....gdzie takie cudeńko można kupić?