W zamian mogę ofiarować białą
Elizabetka po śląsku cz. 5
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Elizabetka po śląsku cz. 5
Elu jeśli jeszcze nie znalazł się chętny na zółtą chryzantemkę to ja ją przygarnę z przyjemnością .
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
W rogu rosną tamaryszki pieciopręcikowy ramosissima i czteropręcikowy tetranda z nadzieją na zasłonę
a koło okolnika przesadzony jałowiec kolumnowy.
Przed nimi szykuję stanowisko dla róż mchowych i Jacques Cartier'a no i może jakaś burbonka albo HP znajdzie miejsce.

Pod płotem rośnie Pastella i Piano.

Po lewej Nostalgia daje popis, dosadziłam jej jednak My Girl zamiast Humanity....
Natomiast za wysokimi świerkami kłującymi (3 szt.) jest podłużno-owalna rabatka krzewuszkowo- piwoniowo-różana ale będzie przewaga róż.
Teraz kwitnie Papa Meilland

Za chwilkę wracam.
Agatko....ja ma do oddania różyczkę...Chryzantemka już się rozrosła więc chętnie się podzielę. Podaj adres na pw.
Przed nimi szykuję stanowisko dla róż mchowych i Jacques Cartier'a no i może jakaś burbonka albo HP znajdzie miejsce.

Pod płotem rośnie Pastella i Piano.

Po lewej Nostalgia daje popis, dosadziłam jej jednak My Girl zamiast Humanity....

Natomiast za wysokimi świerkami kłującymi (3 szt.) jest podłużno-owalna rabatka krzewuszkowo- piwoniowo-różana ale będzie przewaga róż.
Teraz kwitnie Papa Meilland

Za chwilkę wracam.
Agatko....ja ma do oddania różyczkę...Chryzantemka już się rozrosła więc chętnie się podzielę. Podaj adres na pw.
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Elu tak to jest jak sie nie czyta ze zrozumieniem
Jeśli to nie kłopot to ja je chętnie przygarnę .
Smaruję PW.
Jeśli to nie kłopot to ja je chętnie przygarnę .
Smaruję PW.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

To teraz hortensje...także moje
W tym roku majowe przymrozki trochę ogrodowym zaszkodziły i jest mniej kwiatów.

bukietowa Limelight
I taka sobie kompozycja: niecierpek samosiewka a lantana ukorzeniona z listka, begonie i goździk kupione na wiosnę.

Róży nie może zabraknąć....New Dawn- widać dobrze jej (2 szt.) w tym miejscu.

W tym roku majowe przymrozki trochę ogrodowym zaszkodziły i jest mniej kwiatów.

bukietowa Limelight

I taka sobie kompozycja: niecierpek samosiewka a lantana ukorzeniona z listka, begonie i goździk kupione na wiosnę.

Róży nie może zabraknąć....New Dawn- widać dobrze jej (2 szt.) w tym miejscu.

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

Tu posadziłach następne dwa jałowce (trochę jakby krzywo :P )...niech się razem z tują zagęści
a ognik też może trocha podrośnie.

Tu z hibiskusem.....muszę jeszcze przesadzić hibiskusy z przedkszkola i trzeba się po mału brać za wykopywanie mieczyków.

Nie może zabraknąć Diobliśka.
...taki dzielny kociuszek 

Tu z hibiskusem.....muszę jeszcze przesadzić hibiskusy z przedkszkola i trzeba się po mału brać za wykopywanie mieczyków.

Nie może zabraknąć Diobliśka.

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elżuś a to masz tych róż, kiedy to wszystko nasadziłaś ?
I jeszcze Ci tak pięknie kwitną ?
Dioblisiek widać ze wspinaczkę wysokogórską trenuje, pewnie jako strażnik chce patrzeć na wszystko z góry.
Mizianko dla niego a dla Ciebie
i 
I jeszcze Ci tak pięknie kwitną ?
Dioblisiek widać ze wspinaczkę wysokogórską trenuje, pewnie jako strażnik chce patrzeć na wszystko z góry.
Mizianko dla niego a dla Ciebie
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Eluśko, to na drugim zdjęciu to kalikarpa? Pierwszy raz widzę cały krzew i chyba się
Coś pięknego! Coś bliższego o niej mogę? Stanowisko, ziemia jak i kiedy kwitnie, wszystko 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ELUSIA Dioblik jak czarno pantera gotowo do ataku wyglądo na drzewie . Różyczki ,hortusie i astry dodajom uroku w te jesienne dni 
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

Grażuś trochę się nazbierało
na szczęście jeszcze kwitną.
Diobliś lubi biegać i gonić w końcu trzeba dbać o kondycję.
Dla Ciebie kawałek mojej zegrodki.
Dorko polecam kalikarpę jak masz miejsce....napisałam u Ciebie to co wydaje mi się istotne.
Dla Ciebie

Jadźko bardzo potrzebne są te kolorki...zwłaszcza, że dnia zaczyna odczuwalnie ubywać.
Dla Ciebie Charmant.

Miłego wieczorka życzę.
Dla Ciebie kawałek mojej zegrodki.

Dorko polecam kalikarpę jak masz miejsce....napisałam u Ciebie to co wydaje mi się istotne.
Dla Ciebie

Jadźko bardzo potrzebne są te kolorki...zwłaszcza, że dnia zaczyna odczuwalnie ubywać.
Dla Ciebie Charmant.

Miłego wieczorka życzę.
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Witaj 
Róże piękne, Papa M. też mam, ale u mnie już nie kwitnie. Ruszył wprawdzie pędem w górę i jakiś maleńki pąk na szczycie jest, ale raczej nie zdąży zakwitnąć.
Winogrona nawożę głownie obornikiem i kompostem. Z kompostu robię im kopczyki na zimę, a potem rozgarniam wiosną wokół krzewu. Robię też gnojówkę z pokrzyw latem i podlewam, ale to tylko do końca lipca. Kupiłam też Substral, nawóz interwencyjny do winorośli i daję od maja do końca lipca, mniej więcej co 2 tygodnie. Ale nie wiem czy są jakieś szczególne efekty. Te krzewy co rosną w lepszym i wilgotniejszym miejscu i tak rosną dużo lepiej, niż te w uboższej glebie mimo, że nie dostają tyle "dopalaczy" . No bo jak rosną bez tego jak durne, to po co je dokarmiać?
Mam też Asahi i te najsłabsze opryskiwałam ze 2 razy jak miały już porządne liście, ale też żadnego cudu w przyrostach nie zauważyłam. Wiesz... liczyłam na widoczne efekty
Róże piękne, Papa M. też mam, ale u mnie już nie kwitnie. Ruszył wprawdzie pędem w górę i jakiś maleńki pąk na szczycie jest, ale raczej nie zdąży zakwitnąć.
Winogrona nawożę głownie obornikiem i kompostem. Z kompostu robię im kopczyki na zimę, a potem rozgarniam wiosną wokół krzewu. Robię też gnojówkę z pokrzyw latem i podlewam, ale to tylko do końca lipca. Kupiłam też Substral, nawóz interwencyjny do winorośli i daję od maja do końca lipca, mniej więcej co 2 tygodnie. Ale nie wiem czy są jakieś szczególne efekty. Te krzewy co rosną w lepszym i wilgotniejszym miejscu i tak rosną dużo lepiej, niż te w uboższej glebie mimo, że nie dostają tyle "dopalaczy" . No bo jak rosną bez tego jak durne, to po co je dokarmiać?
Mam też Asahi i te najsłabsze opryskiwałam ze 2 razy jak miały już porządne liście, ale też żadnego cudu w przyrostach nie zauważyłam. Wiesz... liczyłam na widoczne efekty
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Chryzantema zdrowiutka
Tak mnie czarowałaś tą Pastellą, że po tych zdjęciach poległam! Biedermeier też mnie już zawojował.
Popatrz, co to forum wyprawia z człowiekiem : ja i bladawce!
Nostalgię masz wielgachną
A kalikarpa zjawiskowa! Cudnie jest teraz u Ciebie
A Diobliś to nie do ptaszków się wspinał? ;)
Tak mnie czarowałaś tą Pastellą, że po tych zdjęciach poległam! Biedermeier też mnie już zawojował.
Popatrz, co to forum wyprawia z człowiekiem : ja i bladawce!
Nostalgię masz wielgachną
A Diobliś to nie do ptaszków się wspinał? ;)
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Na ostatnim zdjęciu kocisko bardziej przypomina pumę 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Elżuś śliczny zakątek.
Aż chciałoby się tam usiąść i podziwiać różyczkę , która jeszcze tak pięknie kwitnie a może nawet pachnie.
dla Ciebie.
Aż chciałoby się tam usiąść i podziwiać różyczkę , która jeszcze tak pięknie kwitnie a może nawet pachnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Witaj
A mnie też zachwyciła kalikarpa. Czy ona co roku mam taką masę tych owoców, czy też to kwestia lata i warunków?
Bo jest naprawdę zjawiskowa
Natomiast Diobliś ma minę zgodną ze swoim imieniem
A mnie też zachwyciła kalikarpa. Czy ona co roku mam taką masę tych owoców, czy też to kwestia lata i warunków?
Bo jest naprawdę zjawiskowa
Natomiast Diobliś ma minę zgodną ze swoim imieniem