Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

Skrętniczki super powypuszczały ;:108 , smużyna pięknie rośnie :) , falek tworzy nowe listki ;:138 - pięknie, tylko pogratulować.
Trzykrotka wcale nie wygląda tak źle; w dalszym ciągu jest ładna. Niech sobie zimą odpocznie, a na wiosnę doprowadzisz ją do porządku :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ u ciebie kwiatuszki sie rozrosły...dzięki Tobie wiem, że to co nazwano trzykrotką u mnie to jest smużyna:D:D ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja po trzykrotce nie widzę by niedomagała ;:108 smużyna ślicznie się rozrasta ;:167
;:138 dla skrętniczków i falka...
a z gloksyniami w tym roku więcej osób miało problemy... ale listeczki ma liczne co prawda nie tych rozmiarów ale wybarwione ślicznie...
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Pięknie rosną Ci skrętniki a jak będą kwitły ? Trzykrotki też śliczniutkie
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Lidka - skrętniki to: "nerys" podobno... i dwa jakieś... NN, ale ważne że puszczają maluszki.. (czekam z niecierpliwością na kwiatuszki ;:65 ) no i jeden biały :tan

Aniu - no na jej (trzykrotki) szczęście zaczęła wydawać nowe listeczki bo trochę mi nerwy puściły i już ją nad koszem trzymałam... ;:224 Gloksynie faktycznie marnie w tym roku się spisują... niemal u każdego..., jutro swoją jakoś wcisnę na parapet to może poleci we wzroście ;:180

Patrycja - nie przejmuj się, ja sama potrafię namieszać w nazwach choć wcale dużo tych zielnych nie mam :P teraz będziesz mogła sobie dokładniej doczytać jak się nią zajmować ;:132

Wiktoria - ;:196 już prawie naklepałam posta u Ciebie, zrobiłam pausę na sałatkę brokułową ;:137 zostało doczytać jeszcze 8 stron ;:132

tak się zagapiłam wcześniej, że zapomniałam przywitać u siebie mika181 - :wit miło mi, że podobają Ci się moje roślinki :) Ja szeflery połączyłam niedawno co i ta "stara" trzyma się z klasą a ta nowa już widzę, że psuje sobie czubek... i z czego ona będzie wypuszczać się teraz? ;:14 ot głupia ;:108

Adaśku - dzięki ;:196

Dziękuję kochani jeszcze raz za odwiedzinki i za miłe słowa pod adresem moich zieloności ;:196

Latam po tych wątkach tu i ówdzie na FO i co chwilę doczytam, że każdy dostaje paczuszki... coś kupuje... a chyba tylko ja tak obojętnie przechodzę koło tych "traw" w sklepach... ;:223 chyba sobie jutro na poprawę na stroju poszukam jakiegoś...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś nie przejmuj się trzykrotką-pasiatką. Wygląda całkiem nieźle. ;:108
Moja wyglądała gorzej, bo też ją niestety przelałam. ;:14
Ale ja swojej zrobiłam postrzyżyny :twisted: i już się moczy w wodzie, bo jak bym miała czekac do wiosny to prędzej
by mnie jakaś cholera wzięła. ;:161 :;230
Za to callisia (smużyna) pięknie się rozrosła i wygląda naprawdę ładnie. ;:63 Pozostałe roślinki również. :D
Potrzebę zakupów popieram, jak najbardziej, bo niec tak nie poprawia humorku i nie leczy chandry, jak nowe zielone. ;:224
Ja chciałam dzisiaj dorwac coś na ryneczku, ale nie było nic interesującego, więc przynajmniej kupiłam trzy nowe doniczki. :heja
i od razu humorek mam lepszy. :tan
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

A powiedz mi jeszcze jak często skrętniki kwitną ? Ja też czekam razem z Tobą
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Aguś ;:196
Skrętniczki pięknie puszczają młode listki ;:138
Jestem ciekawy co wyrośnie ci z fioletowej gloksynij :heja
Te smużunki są piękne bardzo mi się podobają ich drobne delikatne listki ;:138 ;:138
Trzykrotka jest w dobrym stanie na pewno szybko się zagęści :tan
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Adamie - dziękuję za wiarę.. w trzykrotkę... i chyba we mnie :;230

Lidka - pojęcia nie mam jak często skrętniki kwitną :? kiedyś miałam jednego, ukatrupiłam, teraz już tak nie podlewam, więcej ostrożności, a w ogóle to schytrzyłam się i kule im wetknęłam to już problem z głowy ;:224 zauważyłam, że np różowy przekwitł a minęły ze 3 dni i znów pojawiły się łodyżki z kwiatkami... tak samo z fioletowym :tan więc kto je tam wie - może na okrągło kwitną? mi by tam nie przeszkadzało ;:108

Ela - no brawo ;:14 ja swoim skrętnikom chyba pozwoliłam się poddać ataku... "czegoś" i teraz dumam o co kaman... ;:223 ;:132 ;:223 No ja na dzisiejszy ryneczek dotarłam za późno - zechciało się pospać bez budzika to i nie ma co się dziwić :;230 niewiele tam czego było, znalazłam nawet butki kozaczki super, ale odłożyłam na następną sobotę (bo się zwijali już a kasy nie wzięłam) z głośnym postanowieniem "za tydzień wstanę o 8 i będę na tym rynku o 9!" a mój M na to :;230 w głos i chciał na piśmie...:P ale zaparłam się i już! poświęcę się, wstanę i nie dość, że kupię buty to i może zielone jakieś wyhaczę ;:224

Zrobiłam dziś fotek kilka w domku, ale po małych porządkach jak siadłam na kanapie tak mi podnieść się nie chce a kolacja by się przydała...
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Trzykrotki mają to do siebie, że dość szybko rosną i zanim się obejrzysz, to będzie trzy razy taka jak teraz. :lol: Więc nie ma co płakać. Chyba wszystkim nam zdarza się wysłać roślinkę na tamten świat z własnej głupoty bądź niewiedzy. ;:108
I chyba już po kolacji więc może jakiś seans fotkowy....
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu chyba da radę ;:108 Oj tak, dziś na tamten świat poszła: sadzonka fiołka.., kawa... i zdechnięty listek skrętnika, którego próbowałam ukorzenić w ziemi ;:223

A oto co przyjechało ze mną z ryneczku:

Obrazek

i wcale nie był taki powolny, ledwo zdążyłam mu foto zrobić, ciągle uciekał :;230

Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Aga a to takie cóś u was na kila sprzedają czy na sztuki? :;230 ;:224
Swoją drogą to nawet ładny jest.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

hehe raczej na sztuki ;:112 i to bardziej w gratisie było do tego kilograma winogron za 1,50 :;230
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

1,50 !! a dopłata za mięsko to gdzie ?! Dostałaś świerzutkie jeszcze chodzące tak całkiem za darmola ?!
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Brawa wielkie dla ślimaczka - a gdzie będzie jego stanowisko ?????
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”