Dzień bez działki, to dzień stracony

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 wrz 2011, o 21:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Dzień bez działki, to dzień stracony

Post »

leszczyna pisze:Witaj Ireno! tym bardziej miło, że to z Wielkopolski. moja działeczka, to 450m. znajduje się na terenie Ogrodu Rodzinnego " RÓŻA". jest pięknie usytuowana, bo bardzo blisko mojego miejsca noclegowego, tak nazywam blok bo w nim mieszkam. Działka od wczesnej wiosny do póżnej jesieni jest moim drugim domem, spędzamy tam każdą wolną chwilę. Możemy tam sypiać, gotować, zaprawy robić, chociaż już coraz mniej ich się wykonuje.
Mam mały warzywniak, po to żeby mieć marchewkę, seler i pietruszkę do rosołku, czereśnia która w ubiegłym roku pozwoliła nam zajadać się nierobaczywymi owocami, grusza, brzoskwinia, wiśnia i jabłoń.
Reszta to mój azyl - kwiaty, kwiatki, kwiatuszki, krzewy ozdobne itp. w tym się czuję najlepiej, tu mi w duszy gra i te ptaki w tych budkach lęgowych, niedające niekiedy spać.
A jeszcze bardziej szczęśliwa jestem kiedy mogę sobie probutkować na działce, to moja druga pasja.
Może na pierwszy raz dość tych wywodów, zostawmy troszkę na póżniej.
Serdecznie pozdrawiam
Krystyna
:wit Witaj Krystynko szybciutko zajrzalam do twojego ogrodeczka ,,jest przepiekny ojjjjjjjjjj będę podgladac i zadawac pytania ..masz sliczny ogrod i piekne kwiaty ..na pewno tu będę zagladac ja mam dopiero drugi rok ogrod będę sie uczyc i podgladac co u ciebie ,,kwiaty przepiekne .co tu mowic zachwycila mnie twoja dzialka .jeszcze raz pozdrawiam serdecznie Lidia
Lidia
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

LIDKA..... ;:196 za odwiedziny, ale co to za działka w porównaniu do Twojej.....nie mogę nabrać rozmachu tak jak Ty....kwiatków mam sporo a jeszcze bym chciała ale działka nie chce się rozciągnąć jak guma u m..... :;230
....zapraszam......

....jesień daję o sobie już znać, zakwitły marcinki....

Obrazek

Obrazek

....a oleander zaczyna dopiero kwitnąć.....

Obrazek
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

Ładna rosplenica, szkoda że na zdjęciu słabo ją widać.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Piękny ten oleander - ale on nie zimuje w gruncie? Masz go w doniczce czy posadzony do ziemi?
Nad tą rozplenicą to ja się rozejrzę bo faktycznie cudna trawka jest :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Mi też taka kępka trawki by się przydała na nowa rabatkę :heja
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRZYSZTOF.........rozplenicę lepiej pokażę, przymierzę się do innej kępy bo są trzy.....

JAGUSIA......oleander to musi na zimę być w pomieszczeniu, moje zimują w domku działkowym i sobie radzą nie przemarzają...ten to jest małolaty....tak wygląda.....starszy okaz nie miał zaszczytu być na foto...nadrobię i pokażę.....Jagusiu mogę uszczknąć sadzonkę i podesłać ...Ty przecież w rozmnażaniu jesteś dobra :;230 :;230 to na pewno się Tobie uda

Obrazek

moja żabia tak kwitnie

Obrazek

....a trawką mogę się podzielić ;:108 ;:108

BOGUSIU....jeżeli jesteś chętna to też skubnę.......

...dzisiejszy dzień też pracowity, ale nie wszystko skończone ....mam założenie zdążyć przed zimą.....ubiegła mnie zaskoczyła i szkody narobiła, w tym roku ja będę szybsza :;230 :;230

...ale nadal kwiatki kwitną....przyjemnie się pracuje

...zakwitła po raz pierwszy kokorycz podgięta

Obrazek

.......kokorycz złocista już po raz drugi oblepiona kwiatkami.....

Obrazek

...a na te ciągle marudzę, że ostatni raz....i nigdy tego ostatniego nie ma a jest tym razem taka....podoba mi się...

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Krysiu ;:196
jedno Ci powiem: z tego ostatniego postu to chciałabym dosłownie wszystko :roll:
Ty myśl co byś chciała ode mnie i się wymienimy...
Nawet Twoja żabcia inna niż moje...
Dalijka cudo, taka kędzierzawa....
a te kokorycze to są na mojej liście chciejstw baaaardzo wysoko [szczególnie ta złocista - w moim ona kolorku jest...]
Po prostu mnie zastrzeliłaś tymi roślinkami [i to wszytko w jednym poście ;:224 ]
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

....a Ci powiem Jaguśka, że ta złocista to się sieje jak chwast jeżeli nie zetnie się dojrzałych kwiatostanów....przejrzę glebę co ona jeszcze na sobie nosi i udziobiemy...
...cieszę się z dobrego strzału :;230 :;230
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Krystyno!
U Ciebie jeszcze pełnia lata a u nas jesienno i chłodno.Do tego używasz świata na całego,w tym roku na pewno ominie Cię katar.W Polsce mamy takie wspaniałości a uganiamy się po świecie chwaląc byle co.Dziękuję za spacer i sympatyczny wpis.
Pozdrowienia Edward :wit
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

leszczyna pisze:
.....oleander to musi na zimę być w pomieszczeniu, moje zimują w domku działkowym i sobie radzą nie przemarzają.
Mój był na klatce schodowej i znikł. ;:223 . Coś bałam się w domku na działce...domek nie ocieplony. Gdybym wiedziała że i tak zniknie to bym zaryzykowała. ;:7 . Krysiu..bardzo ładnie kwitną ci kokoryczki i inne, a fryzjerem nadwornym widać jesteś w tym wspaniała. ;:63
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZENIU.....mój domek jest ocieplony więc te mrozy umiarkowane nie są groźne, natomiast jak chwytał tęgi mróz to się włączało kaloryfer i temperaturę zmieniał......
.....oj te klatki schodowe blokowe......... ;:223 ;:223

EDWARDZIE.......u mnie jeszcze wszystko kwitnie, nic nie przygotowane do zimy.....ale ja mam działkę pod ręką więc chyba zdążę przed nadejściem zimy.......
....ojojo Edwardzie z tym używaniem świata to lekka przesada.....troszeczkę......
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja oleandra zimowałam w domu,w normalnie ogrzewanym pokoju,nic mu nie było :)
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Witaj Krysiu, obejrzałam Twoje fotki i tak... marcinki mam, wysokie i niskie, dalie takie potargane jak Twoja bardzo mi się podobają, a o kokorycz muszę coś poczytać bo nic o nich nie wiem a całkiem ładnie się prezentują. Oleander kiedyś miała moja mama ale nie wystawiała go do ogrodu. No i żabia, cóż to za cudny kwiatek, też nic o nim nie wiem. Im dłużej jestem na tym Forum tym głupsza jestem, ciągle coś sprawdzam w googlach.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu...jak bym miała dużo miejsca też bym przechowała w domku....wiesz jak to w bloku, trochę ponad 60m. to nie wiele.....

Lusia trójsklepka to inaczej storczyk ogrodowy, bardzo łatwy w utrzymaniu.....nie przemarza...kwitnie późno a to też ważne........jest ich więcej kolorów - ja mam tego w ciapki....
....kokorycz kwitnie prawie na okrągło i dość mocno się rozrasta i rozsiewa......
Stachu 1956

Post »

Gratuluję złotej karty . ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”