Moje kwiaty
Re: Moje kwiaty
Witam
Byłam na działce dzisiaj na spacerze i bardzo ładnie kwitły mi gazanie. Słoneczko zaświeciło, a jak wiadomo tylko wtedy ładnie kwitną.

Witam
Zaglądając na działkę zauważyłam sasankę która wybrała sobie za okres kwitnienia wrzesień i to nie jedna.

Witam
Sprzątałam trochę i znalazłam dopiero co zakwitniętego pierwiosnka. I jak tu nie przypuszczać że są to kwiaty które jako pierwsze kwitną na działce. Myślę, że dlatego mi zakwitł, bo wcześniej oberwałam liście, a w lipcu było zimno. To tak samo jest z sasankami.Też ma jednego kwiatka.

Witam
Natura psika figle. U mnie drugi raz zakwitł zawilec i i rozkwitła sasanka. Bardzo ładnie wygląda dzielżan fioletowy rozkwitnięty

Witam
Przesadzałam i rozsadzała trawę ozdobną. Miejmy nadzieję że się przyjmie. Teraz nadają deszcz to będzie mieć mokro. Teraz gazanie bardzo ładnie kwitną.

Witam
Już staram przygotowywać swój ogródek do jesieni, a potem do zimy. Właśnie posadziłam tulipany, krokusy, szafirki i przesadzałam pierwiosnki. Na działce nie ma już zbyt pięknych kwiatów.Kwitną jeszcze gazanie, ale dzisiaj jest ponury dzień i są zwinięte. Zakwitł mi morcinek na biało.

Witam
Na mojej działce już przekwitły prawie wszystkie zimowity. Zaczynają kwitnąc kanny, morcinki. Liście z drzew opadają.Jest bardzo sucho.

- pestka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Elu zaskakujesz mnie, jeszcze nie widziałam takiego kolorku dzielżan
w ogóle masz ładne roślinki .szybka jesteś jak już posadzone cebulki,ja jutro mam zamiar sadzić tulipanki .pogoda jak na koniec lata ,ma być ładna więc do dzieła tak pozdrawiam
miłego dnia
w ogóle masz ładne roślinki .szybka jesteś jak już posadzone cebulki,ja jutro mam zamiar sadzić tulipanki .pogoda jak na koniec lata ,ma być ładna więc do dzieła tak pozdrawiam
miłego dnia
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witam ogród kolorowy i zadbany ,malinki apetyczne,ja też mam zamiar dziś sadzić cebulki wiosenne,podobno ma być
,pozdrawiam i zapraszam do mnie.
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Witam
Zawsze staram się wcześniej kupować cebulki kwiatów. Prawie codziennie zaglądam do sklepu ogrodniczego
. Dzielżany są fajne, zagradzają jedną ścianę ogródka od sąsiadów. nie tylko mam różowe, ale i żółte i brązowe. Ostatnio wsadziłam zeszłoroczne tulipany wielokwiatowe.Obsadziłam pierwiosnkami ścieżki wokół działki.
Codziennie mam pracę na działce. Udało mi się wyhodować hortensję i trzymam ją na razie w domu w doniczce i dopiero na przyszły rok posadzę na działce

tulipanki są różowe

Pierwiosnki sadziłam dosyć wcześnie by zakwitły na przyszły rok.

tulipanki są różowe

Pierwiosnki sadziłam dosyć wcześnie by zakwitły na przyszły rok.

- amatorka015

- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Sporo u ciebie pięknych kwiatów, poczęstowałam sie malinkami i wracam wkrótce
Pozdrawiam i zapraszam na spacer po moim ogrodzie
Witam
Dzień wcześniej zbierałam maliny i jeszcze jak będzie taka ciepła pogoda nie skończą się jeszcze. Codziennie jestem na działce i mogę sobie jeść.

Witam
U mnie był bardzo ładny dzień jak na wrzesień i pięknie zakwitły na całej działce gazanie.

Natomiast z kwiatów zawilca japońskiego zrobił się puch.

Natomiast z kwiatów zawilca japońskiego zrobił się puch.

Witam
Na mojej działce kwitną tylko róże i na niebiesko morcinek
[img]htthttp://x.garnek.pl/ga4787/c3e7a165fdc5fa17547432a3/17547432.jpg

[img]htthttp://x.garnek.pl/ga4787/c3e7a165fdc5fa17547432a3/17547432.jpg

Witam
Już jest coraz ładniej na działce nie kwitną kwiaty, ale tylko chyba chwast rośnie na okrągło. U mnie tylko kwitnie róża gazanie oczywiście jak jest piękna pogoda jak teraz.