ciągle zakwita ten dzwoneczek pełny
 a ta różyczka na skalniaczku to jakaś miniaturka?
przypominam o sobie.....

.
 . . Tym bardziej , że uwielbiam błękity , w każdym wydaniu .
 . Tym bardziej , że uwielbiam błękity , w każdym wydaniu .

Różyczka to biedronkowa miniaturka, która w ogródku pięknie sie zregenerowała
 Różyczka to biedronkowa miniaturka, która w ogródku pięknie sie zregenerowała   Kochanie, a może to Ty byś mnie odwiedziła
  Kochanie, a może to Ty byś mnie odwiedziła   
   u mnie Gabrynia chora i jestem uziemiona , tak, że nie wiem kiedy uda mi się wyrwać z domku....
 u mnie Gabrynia chora i jestem uziemiona , tak, że nie wiem kiedy uda mi się wyrwać z domku.... 

Czy on już Ci zimował w ogródku?
 Czy on już Ci zimował w ogródku?
 mimo że to koniec września w Twoim ogrodzie nadal interesująco .
 mimo że to koniec września w Twoim ogrodzie nadal interesująco .

I jeszcze dużo pączuszków na nim, tak, że będzie kwitł i kwitł
 I jeszcze dużo pączuszków na nim, tak, że będzie kwitł i kwitł  Dzwoneczek mam już 3 rok, tak wiec 2 zimy przetrwał na skalniaczku....bez żadnego okrywania
 Dzwoneczek mam już 3 rok, tak wiec 2 zimy przetrwał na skalniaczku....bez żadnego okrywania   

, na razie wszechobecna zieleń. Już nie mogę się doczekać, kiedy przebarwią się liście na krzewach, to będzie kolorowo
 , na razie wszechobecna zieleń. Już nie mogę się doczekać, kiedy przebarwią się liście na krzewach, to będzie kolorowo   
  Staram sie sadzić je w grupach,  mi też tak najbardziej mi się podobają . Ale i wysadzam też pojedynczo , jeśli mam jakiś wolny skraweczek pomiędzy roślinnością, ale wtedy wybieram takie o intensywnej barwie
 Staram sie sadzić je w grupach,  mi też tak najbardziej mi się podobają . Ale i wysadzam też pojedynczo , jeśli mam jakiś wolny skraweczek pomiędzy roślinnością, ale wtedy wybieram takie o intensywnej barwie 

bardzo mi miło, ze przypadł Ci do gustu mój ogródek
 bardzo mi miło, ze przypadł Ci do gustu mój ogródek   Wymieniłeś roślinki, które bardzo lubię , żurawek mam sporo, host, niestety tylko kilka odmian, ale będę jeszcze je sadziła, bo miejsce czeka
 Wymieniłeś roślinki, które bardzo lubię , żurawek mam sporo, host, niestety tylko kilka odmian, ale będę jeszcze je sadziła, bo miejsce czeka   

To strasznie miłe co piszesz
 To strasznie miłe co piszesz