Ja robię to tak gdy pisze post klikam na- Dodawanie zdjęć do postu przez Imageshack.us-
Następnie na ''Browse'' i tam wybierasz folder w którym masz zdjęcia jak załaduje się zdjęcie klikam na ''prześlij teraz '' jak pojawi się zdjęcie u góry w okienku to u dołu są kody i kopiuje ;kod forum '' skopiowany wracam do forum i wklejam w poście .
I to wszystko może jest prościejszy sposób ale jak na razie ten wypróbowałam .

miki___

Witaj piekne Twoje marcinki takie jasno fioletowe .
Jeśli chodzi o chryzantemy to ja swoje nawoże nawozem naturalnym jesienią podsypuje pod nie obornik lub można zastosować kompost .W tym wątku są moi miluisińscy , którzy się bardzo starają http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2&start=56
Jak do tej pory nie stosowałam innych nawozów i jest super rosną jak powinny więc jest to dla mnie znak ,że to im odpowiada

Jednak z obornikiem trzeba uważać nadmiar może spowodować ,że chryzantemy nam wybujają w górę wiem to z doświadczenia podsypałam za dużo i w tym miejscu są wysokie na prawie metr a powinny do 60 cm .W innym miejscu gdzie rosną bez nawozu są normalnej wysokości w takiej jakiej powinny .Ale myślę ,że nie jest to aż taki problem .
Nastepną rzecz jaka robię to gdy chryzantemy zaczynają już przekwitać i gubią liście co przypomina patyka ścinam je na kilka centymetrów od ziemi i dodatkowo zabezpieczam je przed mrozem albo gałązkmi tui i świerku lub fliseliną .
Wiosną gdy chryzantemy zaczną wyrasta z ziemi i osiągną wysokość np;10 cm uszczykuje im czubek i w krótkim czasie mamy dwie rozetki wzrostu potem znowu gdy odrosna powtarzam uszczykiwanie i tak aż do lipca .Jeśli np
;chcę aby zakwitła mi w pózniejszym terminie robię to jeszcze w połowie sierpnia i to wszystko z jednego patyczka mam ładną
kulę.

A teraz zaczynam je podziwiać .