Storczyki Katarzynki cz.II

Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki cz.II

Post »

Kochani Zyguś pod obserwacją Gosiu "wampirek" :D podoba mi się, tak dostanie na imię stoi z dale od słonka ,a o podlewaniu na razie nie ma mowy, już dostał tyle mikstury czosnkowej że aż się boję o jego korzenie .Tomeczku tak rozmawialiśmy o terapii elektrowsrząsowej może warto spróbować .Kurcze aż przykro czytać a tak się cieszyłam że chociaż Twój Zyguś jest w dobrej formie .Dlatego trochę się obawiam wystawiania na zewnątrz storczyków mimo że to dobre dla nich ,ale to wszystko co może się przyplątać brrr .
Arletko no też żałuję był jeden maleńki w sensie że 4 listki ,będę polowała na większego osobnika .No ale belinka też była moim marzeniem i przy okazji equetris przyjechał z nami do domku :D
Agnieszko ja rozmawiałam z belinką :wink: i wiem że pędzik urośnie ,będę robiła jej co dwa dni zdjęcia dla porównania .A Twoja inwestująca w korzonki i listki ,to toż dobry znak ,potem będzie czas na pęd
Justynko,Sylwuniu,Małgosiu ;:196
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Agatko specjalnie dla Ciebie zdjęcie equetrisa jeszcze w pączkach Obrazek dla porównania jakie są maleńkie ,kwiatuszki będą niewiele większe :D
Obrazek z minie miniaturką , equ.jest nawet delikatniejszy
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Kasiu, piękna bellina, świetny zakup ;:138
Zygopetalum, dostało za dużo wody przez te wełnowce, u mnie tak zmarniało Dendrobium jak tępiłam przędziorki :(
Super, że Cattleya rośnie i pędzików masz sporo :tan
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Lucynko ale czy Twoje dendro. stanęło na korzonki po tych zabiegach ?
Dziękuję ;:196 za uznanie dla catlleyki Trwało to rok ale w reszcie ruszyła .Rok temu miałam jechać na wystawę w Warszawie ale choroba zatrzymała mnie w domu a catlleyka to prezent od mężusia na pocieszenie .Od stycznia rosła bez korzeni i co ja się na kombinowałam żeby coś ruszyło choć jeden korzonek .Dorosła rodzina obumiera jest suchutka jak patyczek wszystkie 4 catlleye ale maleństwo nadrabia i w korzonki i to coś :D To chyba na rocznicę taki prezent :D
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Dendrobium, pryskałam i moczyłam aż zżółkło :( Były tylko suche kikuty, ale teraz wypuszcza małe przyrosty. Korzeni zero :(
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu niestety dzisiaj wyrzuciłem mojego zygusia :( przez to tym bardziej trzymam kciuki za Twojego.
Plamy na moim były dziwne. Najpierw na liściu zrobiły się jasne plamy, później całe liście zżółkły a plamy zostały takie jak były. Obie nowe psb zaczęły zagniwać od podstawy więc i tak się nie dało już nic zrobić.
Muszę na pocieszenie sobie kupić nowego ;:224
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50

Post »

Kasiu rób zdjęcia co dwa dni będziemy porównywać equetrisa - a swoją drogą jest taki uroczy. Czy Twoja miniaturka coś ruszyła z pędzikiem? U mnie inwestuje tylko w korzenie. A za wampira trzymam kciuki - teraz już wiadomo dlaczego tak boi się czosnku ... :;230
Moje dendrobium też miało wełnoce i przedziorki - widać to w moim wątku jakie ma liście.... - a teraz wypuszcza jakieś "cosie"
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Lucynko ,Gosiu szkoda że takie ulubione przez przędziorki są dendr. ale mam nadzieje że będziecie niedługo cieszyły się maleńkimi ,zdrowiutkimi dendrusiami :D
Moja miniaturka stoi jak zaklęta, zresztą wszystkie coś się ociągają .Dwie są zwolnione bo maja keiki i muszą je odchować ale reszta ,obiboki
Tomku no szkoda że tak wyszło :( To teraz obowiązkowo musisz kupić nowe na pociechę i już dmuchać i chuchać bo to jednak delikatne osobniki :roll:
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

Ja już traciłam nadzieję, że coś z tych dendrobiów będzie latem spryskałam je czosnkiem i stały na balkonie a teraz wypuszczają co tylko mogą.... jedno szczególnie liście ma takie, że hej....Moje miniatruki inwestują w korzenie i nowe liście - chyba muszę im przemówić trochę - DO ROBOTY LENIE ;:14
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p

Post »

Zawsze mogło być gorzej. Dobrze że tylko zygusia straciłem. Tak, teraz muszę się porozglądać za pociechą. Chyba będę musiał się wybrać do obi ;:224
Ja tych roślin nie łapię. Raz im nie przeszkadza pryskanie a raz reagują drastycznie. Następnego nie dotknę wodą :;230
Pozdrawiam Tomek
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu widocznie dendr. , to całe zło jakie je podgryzało ,wysysało ,teraz odżyło i nadrabia :D
A miniaturki nam się trafiły widocznie leniwe :wink:
Tomeczku dlatego byłam bardzo zdziwiona jak mi napisałeś że Twoje nic nie raguje na pryskanie :roll: .Moje po paru kroplach dostało ciemnych plam .Tak też gdzieś wyczytałam że wody i słońca unikać, dla tego gatunku ,po słonku żółte plamy a po wodzie czarne
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

No pewnie asz rację - czekam na kwiaty dendrobium - mam nadzieję....A miniaturki (i inne też) dostaja po dupie stoją w nocy przy otwrtym balkonie... zobaczymy ...
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu dla Ciebie kwitnące, moje szalejące dedrobium
Obrazeki dwa pędy w zanadrzu :wink:
Gosiu tylko jak je wietrzysz po nocach to mniej podlewaj znaczy rzadziej to inicjuje do kwitnienia
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p

Post »

Dziewczyny moje dendrobia także stoją w miejscu ;:224 Jak nie chcą mieć kwiatków to nie. Obrażę się na nie i już ;:170

Mnie też to zdziwiło że nic się nie stało po pryskaniu, więc pryskałem dalej. Teraz napisałaś że żółte plamy są od słońca, może na moim to nie był wirus tylko od słońca właśnie. Przyznam że ostatnie ciepłe dni spędziło w dość jasnym miejscu.
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

Kurcza piekne jest :shock: ;:167
Podlewam jak już całkowicie przeschnie podłoże.... widziałam na parapecie kolejny falek ma pędzik.... Moje drzewko też już troszkę rozkwita... widocznie słuzy im spadek temperatur... Gdyby tylko miniaturki obiboki jedne sie ruszyły.... :;230 Widze za to jak sabotki "ruszają" z rozetami na dwóch kolejnych zauważyłam 2 rozety ... A u Ciebie jak się sprawuje?
A dendrobium zaczęłam częsciej spryskiwać i po tym zaczęły wypuszczać pączki....
No zyguś - wampir - niestety woli jasne ale nie słoneczne miejsce. Mojemu jak na fragment liścia padało słońe to zaraz robił się żółty liśc... taki to dziwak...
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”