Super,że jest taka wyjątkowa-bo na pewno jest prawda?
Zakątek Annes 77
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes 77
Martuś z Twojej mamy musi być ognista kobietka:) Ostatnio w twoim wątku widziałam jak leżała czerwona torebka na trawie
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam,
Zajrzałam do poprzedniego wątku i obejrzałam wszystkie róże
Szukam informacji o róży Elfe, mam ją na oku. Ale wiem że przemarza, czy okrywanie choć trochę pomaga?
Pozdrawiam
Zajrzałam do poprzedniego wątku i obejrzałam wszystkie róże
Szukam informacji o róży Elfe, mam ją na oku. Ale wiem że przemarza, czy okrywanie choć trochę pomaga?
Pozdrawiam
oj jest bombowa i ognista
......aha ta torebka no to była jej, którą mi na razie pożyczyła na działkę
jest wyjątkowa i ją bardzo podziwiam, że mimo tylu już operacji ciągle szaleje i wariuje mimo, że czasami widzę jak mocno cierpi ale się nie daje i walczy.....nic poważnego - kręgosłup
jest wyjątkowa i ją bardzo podziwiam, że mimo tylu już operacji ciągle szaleje i wariuje mimo, że czasami widzę jak mocno cierpi ale się nie daje i walczy.....nic poważnego - kręgosłup
- Annes 77

Kasiu Elfe należy do bardzo wrażliwych róż.Szczerze Ci napiszę,że ja ją slabo okryłam zeszłej zimy i niestety mocno mi zmarzła.
Byłam prawie pewna,że nie przeżyła,ponieważ długo nie wypuszczała przyrostów.Zaczęłam ją nawozić i powolutku zaczęła wypuszczać oczka:) Elfe jest zjawiskowa,u mnie w chwili obecnej zdrowa jak rydz,Nic ją nie łapie,liście zdrowe,zielone.Wypuściła z miejsca szczepienia dużo przyrostów.
Justynko kolor czerwony to kolor bardzo energetyczny,witalny,dodaje Twojej mamie skrzydeł....i tak trzymać
Wstawię dziś kilka fotek....

Smagliczka-w przyszłym roku planuje kupić około 12 szt,różne kolory.Jest piękna,bezproblemowa....

Liliowiec sie ładnie rozrasta:)

Azalia japońska zaczęła się przebarwiać....

Nowy nabytek.....żurawka.......nn

Żurawka nn i rozchodnik-też nowe nabytki:)

Różyczki jeszcze kwitną...

Byłam prawie pewna,że nie przeżyła,ponieważ długo nie wypuszczała przyrostów.Zaczęłam ją nawozić i powolutku zaczęła wypuszczać oczka:) Elfe jest zjawiskowa,u mnie w chwili obecnej zdrowa jak rydz,Nic ją nie łapie,liście zdrowe,zielone.Wypuściła z miejsca szczepienia dużo przyrostów.
Justynko kolor czerwony to kolor bardzo energetyczny,witalny,dodaje Twojej mamie skrzydeł....i tak trzymać
Wstawię dziś kilka fotek....

Smagliczka-w przyszłym roku planuje kupić około 12 szt,różne kolory.Jest piękna,bezproblemowa....

Liliowiec sie ładnie rozrasta:)

Azalia japońska zaczęła się przebarwiać....

Nowy nabytek.....żurawka.......nn

Żurawka nn i rozchodnik-też nowe nabytki:)

Różyczki jeszcze kwitną...

- paola1a

- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Ładne widoczki i bardzo ładne hortensje Widzę, że Twoja ogrodówka miała sporo kwiatków mimo tych majowych mrozów. Moje oszalały i dopiero teraz puszczają pączki
Paulina
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu różyczki jak zawsze bajka
Zakupy super, bardzo lubię żurawki i mogę je podziwiać wciąż od nowa ....uważam , ze na nie miejsce sie znajdzie w każdym ogrodzie
Smagliczka to śliczna delikatna roślinka.....no i ten bajeczny miodowy zapach....jak rośnie kilka w kępie to roznosi się na wszystkie strony
Zakupy super, bardzo lubię żurawki i mogę je podziwiać wciąż od nowa ....uważam , ze na nie miejsce sie znajdzie w każdym ogrodzie
Smagliczka to śliczna delikatna roślinka.....no i ten bajeczny miodowy zapach....jak rośnie kilka w kępie to roznosi się na wszystkie strony
- Annes 77

Paulinko po majowych przymrozkach bałam się,że wszystkie hortensje przemarzną.Jednak one dały radę,za to wszystkie azalie bez wyjątku nie zakwitly.Płakać mi się chciało...przecież cały rok czekamy na widoczki,kolorowe kwiaty.
Agnieś witam u mnie:) Dziękuję za miłe słówka
Z żurawkami dopiero zaczynam.Tak naprawdę do niedawna nie zwracałam na nie uwagi.Kupiłam jedną,posadziłam w cienistym zakątku.Chadzając po innych ogrodach no nie da rady .....dokupiłam dwie.Stwierdziłam,że można tworzyć piękne,kolorowe plamy właśnie z żurawek.I te liście,które są niewątpliwą ich ozdobą.
Chciałabym jeszcze zainwestować w trawy,które pięknie można zestawiać
Czeka mnie remont naszego małego domku na działeczce,który jest murowany,ale wymaga odnowienia,ponieważ właściciel przed nami no lekko mówiąc nie dbał o niego....a szkoda,bo u góry mam tarasik...ach dużo kasy trzeba,żeby odnowić mój mały domeczek.
Ale powoli dam radę,nie wszystko od razu....cała kasa idzie w rośliny.. 
Agnieś witam u mnie:) Dziękuję za miłe słówka
Chciałabym jeszcze zainwestować w trawy,które pięknie można zestawiać
Czeka mnie remont naszego małego domku na działeczce,który jest murowany,ale wymaga odnowienia,ponieważ właściciel przed nami no lekko mówiąc nie dbał o niego....a szkoda,bo u góry mam tarasik...ach dużo kasy trzeba,żeby odnowić mój mały domeczek.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu pewnie, ze wszystko pomalutku i będzie zrobione
Domek z tarasikiem na górze to coś wspaniałego. Zawsze jest gdzie pokawkować, czy odpocząć. A tarasik zadaszony
U mnie z żurawkami podobnie się zaczęło.....wcześniej nie zwracałam na nie większej uwagi.....do czasu, aż kilka posadziłam .....gdy zobaczyłam jak wspaniale zdobią każdy zakątek ogrodu zakochałam się....i teraz wtykam w każdą najmniejszą dziurkę pomiędzy roślinkami

U mnie z żurawkami podobnie się zaczęło.....wcześniej nie zwracałam na nie większej uwagi.....do czasu, aż kilka posadziłam .....gdy zobaczyłam jak wspaniale zdobią każdy zakątek ogrodu zakochałam się....i teraz wtykam w każdą najmniejszą dziurkę pomiędzy roślinkami
- Annes 77

Aguś tarasik nie zadaszony niestety
Przez to forum poznałam wiele ciekawych odmian:)Dużo z nich chciałoby się mieć u siebie.
Działeczkę mamy dopiero trzeci rok także myślę,że z czasem będzie dużo lepiej.
Przez to forum poznałam wiele ciekawych odmian:)Dużo z nich chciałoby się mieć u siebie.
Działeczkę mamy dopiero trzeci rok także myślę,że z czasem będzie dużo lepiej.
Aga,Ania to należę do Waszego klubu.Zurawki dopiero w tym roku dokupiłam a i dostałam od kochanych forumowiczek.
Wspaniale tworzą barwne plamy ale jednocześnie zasłaniają obramowanie rabatek,ktore ładniej wyglądają gdy są zasłonięte.
Obok w szkółce jest dość dużo odmian więc zawsze mogę sobie coś dokupić.
Aniu a widoczki piękne.(smagliczką mnie zaraziłaś-zapisuję)
Wspaniale tworzą barwne plamy ale jednocześnie zasłaniają obramowanie rabatek,ktore ładniej wyglądają gdy są zasłonięte.
Obok w szkółce jest dość dużo odmian więc zawsze mogę sobie coś dokupić.
Aniu a widoczki piękne.(smagliczką mnie zaraziłaś-zapisuję)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Annes 77

Aniu nigdy na myśl mi nie przyszło,by kupić żurawkę.Myślałam,a tam ....czym te dziewczyny się zachwycają? Liśćmi?
Dopiero,kiedy pierwsza znalazła się u mnie w ogródku zauważyłam,że w kąciku,w którym było ponuro zaczęły pojawiać się kolorki...
Nie mówię,że będę je kolekcjonowała tak jak agnieszka 72
,ale kilka chętnie posadzę...teraz mam ich 5 hihh
Smagliczkę koniecznie posadź.Tak jak widać na fotce wspaniale okala kamienie i obrzeża.
Dopiero,kiedy pierwsza znalazła się u mnie w ogródku zauważyłam,że w kąciku,w którym było ponuro zaczęły pojawiać się kolorki...
Nie mówię,że będę je kolekcjonowała tak jak agnieszka 72
Smagliczkę koniecznie posadź.Tak jak widać na fotce wspaniale okala kamienie i obrzeża.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu
kolejny raz się witam w tym wątku. Przejrzałam cały, wiesz co nie wiem jak Ty to robisz, żeby schować taki uroczy ogród a w nim róże, dale, lilie, orliki, clematisy, zawilec biały, goździki i inne bylinki, których nawet nie znam.
Ja myślałam, że Ty masz tylko wątek różany. Jeszcze dodam w tym wątku pokazujesz przepiękne zdjęcia różyczek, których nie było w wątku różanym, oj nie ładnie
.
Zauroczyłaś mnie tym co zrobiłaś w ogrodzie od pierwszego zdjęcia, które pokazałaś w 2008 roku.
Masz piękny zakątek, chyba na skraju lasu?

Ja myślałam, że Ty masz tylko wątek różany. Jeszcze dodam w tym wątku pokazujesz przepiękne zdjęcia różyczek, których nie było w wątku różanym, oj nie ładnie
Zauroczyłaś mnie tym co zrobiłaś w ogrodzie od pierwszego zdjęcia, które pokazałaś w 2008 roku.
Masz piękny zakątek, chyba na skraju lasu?
- Annes 77

Majeczko dziękuję za miłe słowa:)
Moja działeczka znajduje się na skraju lasu.Cały dzień słychać chóralne śpiewy ptaków.Można odpocząć od zgiełku miasta,zrelaksować się,
pozbierać myśli,po prostu cieszyć się życiem
Oprócz róż,które kocham posiadam wiele innych roślin,które w moim wątku zakątku przedstawiam.
Ciągle się uczę,mój maly ogrodek wymaga jeszcze wielu ulepszeń,przemian,ale wszystko w swoim czasie.
Wiem,że uda mi się stworzyć kawałek urokliwego miejsca.Maju tu pokazuję inne fotki róż,aby się nie powtarzać:)
Wczoraj byłam na targach ogrodniczych.Było sporo roślinek,szukałam jeżówek i znalazłam.W wątku o jeżowkach wstawiłam fotkę do identyfikacji i prawdopodobnie to "Coconut Lime". Jeśli to naprawdę ona to bardzo się cieszę,bo strasznie chciałam ją mieć
Dokupiłam jeszcze trawę Miskant Chiński w paski

Tworzę kącik żurawkowy

Tiramisu

Regina

Rozchodnik...

Hortensja Limelight cudownie się przebarwia....z cytrynowego koloru w róż...gra kolorów niesamowita

W kolejce czekają do posadzenia czarne tulipany z Biedronki i wczorajsze 2 cebule Marii Kaczyńskiej oraz 2 Jana Pawła II

Moja działeczka znajduje się na skraju lasu.Cały dzień słychać chóralne śpiewy ptaków.Można odpocząć od zgiełku miasta,zrelaksować się,
pozbierać myśli,po prostu cieszyć się życiem
Oprócz róż,które kocham posiadam wiele innych roślin,które w moim wątku zakątku przedstawiam.
Ciągle się uczę,mój maly ogrodek wymaga jeszcze wielu ulepszeń,przemian,ale wszystko w swoim czasie.
Wiem,że uda mi się stworzyć kawałek urokliwego miejsca.Maju tu pokazuję inne fotki róż,aby się nie powtarzać:)
Wczoraj byłam na targach ogrodniczych.Było sporo roślinek,szukałam jeżówek i znalazłam.W wątku o jeżowkach wstawiłam fotkę do identyfikacji i prawdopodobnie to "Coconut Lime". Jeśli to naprawdę ona to bardzo się cieszę,bo strasznie chciałam ją mieć
Dokupiłam jeszcze trawę Miskant Chiński w paski

Tworzę kącik żurawkowy

Tiramisu

Regina

Rozchodnik...

Hortensja Limelight cudownie się przebarwia....z cytrynowego koloru w róż...gra kolorów niesamowita

W kolejce czekają do posadzenia czarne tulipany z Biedronki i wczorajsze 2 cebule Marii Kaczyńskiej oraz 2 Jana Pawła II