Storczyki Katarzynki cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki cz.II

Post »

Wow zaszalałaś - tym bardziej, że mąż nic nie miał przeciwko.... A jak tam ceny? Piekne roslinki wybrałaś... Trzymam kciuki za kwiatuszki. Wierzę, że pod Twoją opieką od razu się zaaklimatyzują ;:167 ;:108
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

Cieszę się, że Twoje marzenia co do belinki się spełniły. Teraz tylko żeby zakwitła to będziesz się czuła jak wniebie co... Ja wymagam od razu zdjęć... (najlepiej już teraz raz w tygodniu zdawaj relacje ze stanu nowosci) :;230 ;:224
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Gosi masz jak w banku bo pewnie eques. będzie paczki rozkwitał ,a co do belinki to się zobaczy :wink: No to jeszcze będę polowała na leptotusa ,może w Łodzi się uda
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

A mąż już całkiem widzę się nie sprzeciwia....? Kurcze takie nowości, że szok...Mogę tylko pozazdrościć... A jak tam Twoje zygusie?
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Adaś to nie mam chęć tylko przyjeżdżaj im więcej nas będzie tym fajniej :D
Gosiu Zyguś "lekuchno" zmarniał :( jeden przyrost się ładnie trzyma a reszta pożółkły liście i zastanawiam się czy ich nie obciąć :( Chyba jutro zrobię mu zdjęcia i wstawię może coś poradzicie ;:4 Jedyna pociecha to to że pozbyłam się( no chyba ) tych niechcianych lokatorów ,ale jakim kosztem :( czy Zyguś to odchoruje czy będę musiała się z nim porzegnać :?:
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

Wstawiaj zdjęcie.... zobaczymy może coś uradzimy... Moje liście też niektóre pożółkły... ale przestawiłam go w mniej nasłonecznione miejsce. Liście ma trochę sfatygowane ale ostatnio popsikałam mu taką mgiełką na liście z witaminami ale od razu przecierałam ręcznikiem papierowym.
Nie trać nadziei - zobaczysz będzie silny i da radę :wit
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
Bogusz_85
50p
50p
Od: 14 lut 2011, o 08:54

Post »

Udane zakupy widzę :) Phal. equestris pozostje na razie w sferze moich marzeń więc chętnie zajrzę tu znów żeby go podziwiać:)
Pozdrawiam,
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O, proszę, Ty już wstawiłaś swoje "suweniry" z wystawy, to i ja muszę się sprężyć. ;) Bardzo jestem ciekawa, jak ten pęd belliny się sprawi, Teściowa jak kupowała swoją z małym pędem to on niestety usechł sobie i musiała czekać na nowy. Może to wynika z tego, że te mniejsze pędziki gorzej znoszą cały ten proces zmiany warunków i aklimatyzacji na nowym miejscu.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dziękuję za miłe słowa
Może mam takie życzenie i to tylko moja wyobraźnia ale pędzik belinki :shock: jakby milimetr urósł :roll:
Teraz pokażę Wam Zygusia no już po zabiegu bo nie mogłam na niego patrzeć
Obrazektak teraz wygląda
Obrazekto maleństwo wyglądało i wygląda najzdrowiej
Obrazeka takie coś znalazłam przy tym najzdrowszym osobniku
No jest jakaś nadzieja :roll:
Obrazeka tak wyglądały liście ,które już nie miały żadnych szans i dlatego je obcięłam .Przy tym zabiegu przejrzałam jak mi się wydaje bardzo dokładnie liście i zakątki i na razie nie widać nic tylko znalazłam kilka zwłok :twisted:

Tyle smuteczki :( a teraz coś milszego dla mych oczu i podzielę się tym z Wami
ObrazekZyguś I, rośnie bardzo po woli, więc to jednak będzie przyrost też dobrze .
Pamiętacie moją maleńką catlleykę tego grubaska ? zobaczcie co dzisiaj zobaczyłam
Obrazekkorzonki rosną a no nazwę to tak jedna łuska mojego pulpecika pękła a pod nią zobaczyłam takie coś
Obrazekczy to będzie jeszcze mniejsza catlleyka :shock: ?
Obrazeka to drugi pęd oncidium ale się cieszę
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

No zyguś wygląda jak wygląda ale kto by wytrzymał takie dawki czosnku.... Miej go na oku czy te paskudy nie wyklują sie na nowo.... Chroń go teraz przed słoneczkiem i wodą, żeby to go już nie poraziło.... Teraz to sobie pomyślałam, że zyguśto taki ale wampir - unika słońca a od wody (nie tylko święconej) ma zaraz poparzenia.... :;230
gratuluje cosia na catlleyce :uszy no i pędzika na oncidium ;:138
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, zyguś niedługo będzie piękny. Przy Twojej opiece nie może być inaczej ;:108 Gorzej z moim, całe lato pryskani nic, teraz wniosłem go do domu i dostał zółtych plam. Wygląda trochę jak wirus, może zakładam od razu najgorsze a na prawdę to chloroza ;:224 Na pewno należało go odizolować. Pryskałem go paroma środkami grzybobójczymi, mam nadzieję że pomoże. Nie wiem czy Tobie mówiłem o terapii elektrowstrząsowej ;:224 może zastosować ?

Zyguś nieciekawy za to Cattleyka i Oncidium jak najbardziej. Niedługo będziesz cieszyć się pięknymi kwiatami ;:65
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Kasiu śliczności z wystawy sobie przywiozłaś, trzymam kciuki za pęd na belince, i mam nadzieje ze szybko nam pokażesz kwiatki equestrisa. Twój kącik ze storczykowym drzewkiem jest piękny. Mam nadzieje że Zyguś się szybciutko odrodzi, trzymam kciuki za wszystkie zielone przyrosty ;:108
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu wspaniałe zakupy zrobiłaś w Warszawie. ;:138 Szkoda, że nie kupiłaś sobie Leptotesa, :(
Wieści z parapetów świetne, pomijając Zygusia, ale wierzę, że będzie wszystko dobrze. :uszy
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kasiu,
i u Ciebie nadrabiam zaległości ;)

Obejrzałam właśnie Twoje zakupy wystawowe. Piękne roślinki - Kupiłaś. Najważniejsze, że są zdrowe. Ich pączkom i pędzikom życzę, by ładnie rosły i kwitły.

Za zygusie będę ściskać kciuki.

I nie mogę się doczekać kwiatów na oncidium ;:65
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15

Post »

Kasiu, nie chciałabym Cię drażnić, ale swoją Bellinkę kupiłam około miesiąca temu też z pędzikiem i owy pęd ani o milimetr nie urósł... Aklimatyzacja w sumie przebiega dobrze, bo Bella inwestuje w korzonki i listek, a pędzik niet :evil:
Pozdrawiam Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”