Henryk - moje kaktusy i sukulenty 2
- kociara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Henryk - moje kaktusy i sukulenty 2
Ta zbiorówka jest prześliczna , kwitnące kłujaczki jak zwykle zasługują na wielkie

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- darekcn42
- 1000p

- Od: 9 lut 2009, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne parodie Panie Henryku, mają cudne kwiaty
.
Pozdrawiam, Darek.
- lampart111

- Od: 5 gru 2009, o 09:31
- Kontakt:
Super gratuluje takich pięknych kwiatów! 
Kaktusowa szklarnia nr.1 i nr.2 |
Pozdrawiam! Jasiu
Pozdrawiam! Jasiu
-
Reposit-08
- 500p

- Od: 25 sie 2010, o 15:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękne, intensywne i żywe kolory - takie lubię najbardziej 
- przemo1413

- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
Co tu dużo pisać u Pana Henryka wszystko jest przepiękne 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Henryku jestem pod nieustającym wrażeniem twojej kolekcji.
Zbiorowe zdjęcia trochę niebezpieczne. Mogą wywołać palpitacje serca lub niecne myśli
Zbiorowe zdjęcia trochę niebezpieczne. Mogą wywołać palpitacje serca lub niecne myśli
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Aż miło coś pokazać bo tyle słów uznania.
Dziękuję wszystkim.
Niestety już w zasadzie po sezonie - dobrze, że w wolnych chwilach udało mi się coś sfotografować to będzie co wstawić na wątek. Inaczej groziła by posucha a człek się do dobrego (głaskania) przyzwyczaja.
Dziękuję wszystkim.
Niestety już w zasadzie po sezonie - dobrze, że w wolnych chwilach udało mi się coś sfotografować to będzie co wstawić na wątek. Inaczej groziła by posucha a człek się do dobrego (głaskania) przyzwyczaja.
- przemo1413

- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
Gdyby nie było zdjęć to w czasie zimowania naszych podopiecznych byśmy wyglądali jak kaktusy po zimowaniu 
- moritius

- Od: 30 sie 2010, o 12:15
... dobrze, że są rośliny kwitnące zimą - grudniki ;).
Parodie ładne - ale jak tu już parokrotnie wspominałem, wolę rebucje (s. stric. i ajlosterki) i sulki ;). W parodiach jakoś mi ten taki specyficzny kształt kwiatu nie leży
. Niemniej barwy mają świetne ;).
Parodie ładne - ale jak tu już parokrotnie wspominałem, wolę rebucje (s. stric. i ajlosterki) i sulki ;). W parodiach jakoś mi ten taki specyficzny kształt kwiatu nie leży
Pozdrawiam, Aleksander
- blabla
- -Moderator Forum-.

- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Sulki wymagają 100% słońca. Mam nadzieję, że masz odpowiednie warunki. Wtedy ładnie, kompaktowo rosną. Bez pełnego słoneczka sulki lubią się wyciągać.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
No właśnie - i ja ten kłopot z sulkorebucjami mam. Co prawda one u mnie rosną na odkrytym balkonie cały sezon ale to i tak jest zachodnia lokalizacja i słonka nie za dużo.
Stąd nie wszystkie sulkorebucje u mnie rosną i dobrze kwitną. Po prostu metodą prób i błędów zostawiam te które względnie wyglądają.
Stąd nie wszystkie sulkorebucje u mnie rosną i dobrze kwitną. Po prostu metodą prób i błędów zostawiam te które względnie wyglądają.
- moritius

- Od: 30 sie 2010, o 12:15
Tomku, przerabiałem opcje z wyciąganiem się na jedynej sulce jaką [jak na razie] mam - S. rauschii f. zielona. Okno wschodnie jej nie posłużyło, zaczął robić się stożek. Wysłałem więc ją na zewnątrz. Stała w takim miejscu na tarasie, że miała słońce od 7 rano do 21. Wróciła do naturalnego kształtu, prawie nie widać po niej, że była wyciągnięta. Także jestem w stanie zapewnić sulkom warunki. I nauczyłem się czegoś na własnym błędzie.
Pozdrawiam, Aleksander
- blabla
- -Moderator Forum-.

- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
-
bebos

- Od: 1 lut 2011, o 15:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Henryku - to Ty masz nadal ceropegie? Myślałam, że miałeś - tak jak wiele innych rodzajów - ale stopniowo zmieniałeś kolekcję. Jeśli jednak zostawiałeś sobie co nieco z różnych etapów zainteresowań, to już mi wyobraźnia nie wyrabia, co się na tym Twoim balkonie dzieje...
Czasem pokazujesz fotki, a czasem tylko wspominasz mimiochodem, co masz - a mi się przez te pół roku konsekwentnie buduje obraz Twojej kolekcji - wykraczający już chyba poza ramy najlepiej mi znanej kolekcji w Berlin-Dahlem
Najbardziej jestem ciekawa tych największych, najstarszych okazów - juz kiedyś to pisałam - wielkie wrażenie na mnie robi świadomość lat, jakie zajęła ich uprawa i unikatowośc takich okazów! Wiem że trudno o czas i okazję, ale wiernie będę czekać -może kiedyś pokażesz haworcjowe matuzalemy...
Ja mam tylko kilkunastoletnie H. attenuata i H. x cuspidata - ale podziwiam je niestrudzenie każdego dnia! Mimo, że to pospolite gatunki - dla mnie to Królowe!
Czasem pokazujesz fotki, a czasem tylko wspominasz mimiochodem, co masz - a mi się przez te pół roku konsekwentnie buduje obraz Twojej kolekcji - wykraczający już chyba poza ramy najlepiej mi znanej kolekcji w Berlin-Dahlem
Najbardziej jestem ciekawa tych największych, najstarszych okazów - juz kiedyś to pisałam - wielkie wrażenie na mnie robi świadomość lat, jakie zajęła ich uprawa i unikatowośc takich okazów! Wiem że trudno o czas i okazję, ale wiernie będę czekać -może kiedyś pokażesz haworcjowe matuzalemy...
Ja mam tylko kilkunastoletnie H. attenuata i H. x cuspidata - ale podziwiam je niestrudzenie każdego dnia! Mimo, że to pospolite gatunki - dla mnie to Królowe!