Jatra aż strach do Ciebie zaglądać co by się nie zarazić od patrzenia na Twoje piękności
Mój start :)
Re: Mój start :)
Lidka adenium obesum kupiłam przez allegro w różnych odcieniach czerwieni i różu. Średnica pnia u podstawy rośliny wynosi ok. 5cm , piszą że kwiaty na sadzonkach powinny pojawić się po roku od zakupu ,muszę jeszcze podszkolić się jak go pielęgnować.
Jatra aż strach do Ciebie zaglądać co by się nie zarazić od patrzenia na Twoje piękności
Wpadłam z rewizytą
fajna kolekcja i fiołeczki ślicznie kwitną.
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kompozycja fiołkowa bardzo ładnie się prezentuje. 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Hagaart elcia1974 mnie aż duma rozpiera jak patrze na te moje fiołki - stoją na parapecie w łazience i wprost nie mogę napatrzyć się na nie 
- karolinab20
- 100p

- Od: 14 lip 2011, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gratuluje fiołeczków!
Nie mogę się doczekać kiedy moje będą takie dorodne...
W moim jednym fiołku codziennie muszę usuwać przynajmniej jeden zgniły kwiatuszek czy to znaczy że jest przelany ? dopiero zaczęłam przygodę z fiołkami i eksperymentuje . Jak często je podlewacie ? ja leje w podstawkę 2 razy w tygodniu i wciągu chwili wypijają cała wodę !
- sangwinaria

- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nowika z myślą o twoim problemie z fiołkami przygotowałam artykuł jak ratować gnijącego , przelanego fiołka. Oto link
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p2507573
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p2507573
sangwinariawielkie dzięki za tak dokładne opisanie i fotorelacje .Widzę ze masz niesamowitą wiedzę i zdolności .Powinnaś wydać jakiś poradnik lub książkę, na pewno pomogłabyś wielu osobą
.Obserwuje mojego fiołka i widzę że aż tak źle z nim nie jest chyba za bardzo spanikowałam na razie ograniczam podlewanie i myślę że się wykuruje i obędzie się bez zabiegu ,ale na przyszłość jakby co to dobrze wiedzieć o Twoim sposobie. Jeszcze raz wielkie Dzięki
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To już prawdziwa kolekcja Kalanchoe.
ja nie mam do nich serca, ale lubię pooglądac u innych. 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- Wiktoria_W

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To teraz tylko czekać, aż wszystkie cztery na raz zakwitną - będzie raj dla oczu
.
_aeschynantus_ wygląda ślicznie z pączusiami
.
_aeschynantus_ wygląda ślicznie z pączusiami
Piękny nowicjusz:)
- karolinab20
- 100p

- Od: 14 lip 2011, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.