Fikusi jest na mojej liście więc mogę popatrzeć na niego i pocieszyć oko
Moje doniczkowe królestwo
- agarow78
- 500p

- Od: 22 lip 2011, o 22:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje doniczkowe królestwo
Fikusi jest na mojej liście więc mogę popatrzeć na niego i pocieszyć oko
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
- Anjja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Hutujnia urodziwa nadzwyczaj
i w słońcu i w cieniu pięknie wygląda 
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Podpisuje się rękoma i nogami pod moją poprzedniczką. Hutujnia wymiata. 
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hm, nie wiadomo tylko, jak sobie poradzi hutujnia czy też inaczej tułacz pstry potem w domu...
No bo czy ktoś na przykład hoduje w domu hosty?
No bo czy ktoś na przykład hoduje w domu hosty?
- Anjja

Zawsze na zimę można zadołować w ogrodzie
Nawiasem mówiąc to już widziałam barwinka, trzmielinę, trawę ozdobną jako rośliny doniczkowe to i może Hutujnia da radę
Nawiasem mówiąc to już widziałam barwinka, trzmielinę, trawę ozdobną jako rośliny doniczkowe to i może Hutujnia da radę
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Hutujnia Claudii wystąpi w charakterze królika doświadczalnego 
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Ja mam własnie trzmielinke w charakterze doniczkowca- parapetowca
i póki co świetnie sobie radzi.
Jak coś będzie z nią nie tak podrzucę mamie na działkę.
Jak coś będzie z nią nie tak podrzucę mamie na działkę.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Hutujnia - pierwszy raz widzę takie cudo ma bardzo ładnie wybarwione listeczki
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.

- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie, bardzo się cieszę że Was zainteresowałam roślinkami. A teraz odpowiadam.
Jedna już poszła do gruntu, druga (ta z prawej ) czeka jeszcze na przeprowadzkę na strych.
Mam tam pokoik nie ogrzewany (zimą ok.5stopni) z oknem, strona południowa, nie używany robi za składzik.
Przechowuję tam różne kwiaty i zamieniam z tymi co aktualnie mam na parapecie w domu.
Jak nieraz nie można wyjść do ogrodu to ogród choć częściowo można przenieść do domu.
Kiedyś funkie też tam trzymałam ale to było dawno, teraz szkoda miejsca.
Hutujnia z ziemi dość późno odrasta wiosną a po takim przechowaniu mam dużo wcześniej niż w ogrodzie.
Wystarczy wiosną tylko znieść i mam podrośnięta roślinkę.
Teraz mniej kwiatów przenoszę bo muszę mieć miejsce na moją kolekcję kann, agapanty i inne.
A pacioreczniki potrzebują dużo miejsca, sami zobaczycie jak zacznę je budzić od lutego.
A teraz roślinka zarówno ogrodowa (zimująca w gruncie), jak i domowa, lubi chłodniejsze pomieszczenia i świeże powietrze.
Tolmiea menziesii w gruncie i doniczce.

Jedna już poszła do gruntu, druga (ta z prawej ) czeka jeszcze na przeprowadzkę na strych.
Mam tam pokoik nie ogrzewany (zimą ok.5stopni) z oknem, strona południowa, nie używany robi za składzik.
Przechowuję tam różne kwiaty i zamieniam z tymi co aktualnie mam na parapecie w domu.
Jak nieraz nie można wyjść do ogrodu to ogród choć częściowo można przenieść do domu.
Kiedyś funkie też tam trzymałam ale to było dawno, teraz szkoda miejsca.
Hutujnia z ziemi dość późno odrasta wiosną a po takim przechowaniu mam dużo wcześniej niż w ogrodzie.
Wystarczy wiosną tylko znieść i mam podrośnięta roślinkę.
Teraz mniej kwiatów przenoszę bo muszę mieć miejsce na moją kolekcję kann, agapanty i inne.
A pacioreczniki potrzebują dużo miejsca, sami zobaczycie jak zacznę je budzić od lutego.
A teraz roślinka zarówno ogrodowa (zimująca w gruncie), jak i domowa, lubi chłodniejsze pomieszczenia i świeże powietrze.
Tolmiea menziesii w gruncie i doniczce.

-
Misiaczka
- 500p

- Od: 10 mar 2011, o 16:51
Kwiatki urodziwe
i w moim guście, czekam na więcej.
Jak postępowałaś z "cebulą", że Ci zakwitła? ja mam taką samą ale nie wiem czy zasuszyć? czy przechłodzić?
żeby ujrzeć kwiecie.
Jak postępowałaś z "cebulą", że Ci zakwitła? ja mam taką samą ale nie wiem czy zasuszyć? czy przechłodzić?
-
Lidka lmw
- 1000p

- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Przepiękne kwiatki z niecierpliwością czekam na więcej
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.

Dziękuję Wam.
Misiaczka tylko nie zasusz. Cyrtanthus elatus (Vallota specjosa) rośnie cały rok, można lekko przechłodzić zimą, ale wtedy bardzo oszczędnie z wodą.
Ja poprzednią tak straciłam, przelałam. Tą mam w hydroponice i mam nadzieję że tą utrzymam. Latami nie kwitła.
Dopiero jak ten rok intensywnie nawoziłam od marca co tydzień to zakwitła. Wymaga dużo papu od wczesnej wiosny do późnej jesieni.
Misiaczka tylko nie zasusz. Cyrtanthus elatus (Vallota specjosa) rośnie cały rok, można lekko przechłodzić zimą, ale wtedy bardzo oszczędnie z wodą.
Ja poprzednią tak straciłam, przelałam. Tą mam w hydroponice i mam nadzieję że tą utrzymam. Latami nie kwitła.
Dopiero jak ten rok intensywnie nawoziłam od marca co tydzień to zakwitła. Wymaga dużo papu od wczesnej wiosny do późnej jesieni.
-
Misiaczka
- 500p

- Od: 10 mar 2011, o 16:51
Dzięki kochana za info,
jak to przeczytałam to zaraz pobiegłam podlać bo już jej liście zwiędły,
teraz już w porządku ale naprawdę miałam ją zamiar zasuszyć jak amarylisy . Tak to jest jak się nie wie co się ma.
Teraz znam nazwę to sobie poczytam. 
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.

- Anjja

Tolmiea przepiękna
mam ale tą zieloną całą
Doniczka bardzo pomysłowa... ciekawa jestem jak będzie wyglądać jak puści odnogi
Doniczka bardzo pomysłowa... ciekawa jestem jak będzie wyglądać jak puści odnogi
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki