Księżycowe rabatki u Adki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Księżycowe rabatki u Adki

Post »

Krysieńko u nie od 15tej cały czas jest włączone podlewanie, tylko zmieniam miejsce spryskiwacza :roll: sucho jest nieprawdopodobnie, roślinki mdleją :roll:
Trawy wyglądają zachwycająco , u mnie jest miejsce tylko na te najmniejsze.....ale i takie posadzone w towarzystwie żurawek cieszą :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Krysiu, rabata trawiasta rewelacyjna :!: Te ostatnie ujęcia są świetne, a może też ten okres sprawia, że trawy jeszcze lepiej się prezentują. U mnie prace "trawiaste" wstrzymane ale w przyszłym roku powrócę do tego tematu.
Barbule też suer :!: Takiego konkretnego niebieskiego koloru w ogrodzie nigdy dość ;:108
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Barbule pieknie wyglądają. Zazwyczaj jesienia królują złote kolory i fiolety, a tu masz!

Właśnie przedwczoraj chwaliłam Ciebie i wszystkich Twoich pomocników nt przeprowadzki działki. Siostra zrobiła duże oczy :shock: ! Bo tłumaczyłam jej, że warto dołaczyć do forum, bo wtedy można liczyć na siebie chociażby w takich sytuacjach! :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Grupa wrocławska,jest wyjatkowa , o czym mogłam sie przekonać.
Ogród- przeszedł niewybrażalne przeobrażenia w tak krótkim czasie.Wiedza Krysi i doświadczenie plus pomocna dłoń...dokonały cudu!Mam wielka ochotę,to wszystko wkrótce zobaczyć,dotknąć......uściskać Właścicielke.Do zobaczenia Krysiu.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Kochani.
Dziś mija rok jak mogłam po raz pierwszy wejść na działkę, zaczęło się od opróżniania altanki, wykopywania krzewów i drzew owocowych. Później 9 października
wielkie kopanie mojej działki. Ponieważ tak się składa, że w tym roku 9 październik wypada w niedzielę i w tym dniu jest w Ogrodzie Botanicznym Święto Dyni a wiem, że niektórzy np. Ola chciałaby wziąć w nim udział, w związku z powyższym chciałabym 8 października w sobotę spotkać się z osobami, które walnie przyczyniły się do powstania mojej działki. Ponieważ wiele osób pomagało mi w tym dziele więc chciałabym szczególnie niżej wymienionych zaprosić na tą okoliczność, gdyż udzielili mi największej pomocy.
Chciałabym aby w tym dniu nie zabrakło
Mariolki-Comci, która była największą sprawczynią przenosin, Marka Orinoko, Wioli Harwi z mężem Kamilem, który jeszcze w tym roku ciężko pracował i wykonał mi dach nad tarasem przy altance, Grzesika, Daguni-Cebulli, Dali, Madzi-Magicznej, Oli Odważnej, Moniki 76, Karolka no i Grzesia Krotoszyńskiego. Oczywiście kto z wrocławiaków będzie jeszcze chętny na spotkanie to zapraszam, ale imiennie zapraszam osoby, które pracowały czy to przy projektowaniu, czy przy pracach związanych z przenosinami i urządzaniem działki.
Dla przypomnienia tak wyglądał teren w dniu 9 października 2010 roku przed rozpoczęciem kopania.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewciu-paw. Widziałam fotki ze spotkania. Miło Was poznać chociaż ze zdjęć. Niestety nigdy nie jesteśmy zadowoleni z tego co mamy. We Wrocławiu była już potworna susza, roślinkom bardzo brakowało deszczu, gdyż porządny opad był bardzo dawno, a wysokie temperatury i wiatr dodatkowo wysuszało wszystko.

Aguniu. Rozumiem, że podlewasz mając ogród przy domu. U nas dziś w nocy trochę popadało, więc roślinki odświeżone, ale czy to wystarczy im - nie wiem. Jest nadzieja, że ta fala deszczowa dotrze i do Was. Na trawki uważam zawsze znajdzie się miejsce pomiędzy roślinkami, gdyż dodają dużo uroku rabatom. Też będę jeszcze dosadzać trawki w innych miejscach, gdyż na rabacie trawiastej już zaczyna brakować miejsca - chcę żeby posadzone miały gdzie rozrastać się. :D

Jacku. Pięknie rozrosły się trawy posadzone z jednej strony rabaty, czekam na następny rok aż zarośnie druga strona :D . Natomiast prawda, że widok traw w słońcu i przy wietrze jest nie zapomniany. Czytałam o Twoich problemach z ogrodem, ale roślinki szybko się zregenerują. Denerwuje tylko niepotrzebna robota z wysadzaniem roślin. Te dwie barbule przeżyły przeprowadzkę i ostatnią zimę, jedna niestety - po zimie padła, chociaż zaczęła wypuszczać listeczki wiosną.

Miłko. Dzięki i dzięki w imieniu grupy wrocławskiej. Prawda, że takich ludzi mało się spotyka ;:180 szczególnie dziś w tym zabieganym i skomercjalizowanym świecie.

Lodziu. Dzięki za nader miłe słowa. Czekam na telefon i już cieszę się na spotkanie. ;:196
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Eeeee tam - ładniej było rok temu, tyle wolnego miejsca do nasadzeń :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

O, to dopiero 08.10, a nie dzisiaj! To ja anuluję moje priva i ustawiam priorytet w kalendarzu na spotkanko!
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Przyjmij Krysiu moje serdeczne gratulacje i życzenia miłego i długiego korzystania z działki.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Krysiu, mój wyjazd trochę się opóźnił, więc Cię odwiedziłam. Deszcz, czy raczej deszczyk zablokował prace ogródkowe, więc
dobry czas na Forum. Swietnie, że pokazałaś retrospektywne fotki.Jeszcze lepiej widać ogrom dokonanej pracy i Twoje
green fingers. Sasanka , która Ci zakwitła, potwierdza dziwność tego roku. U mnie abeliofylum oprócz żółknących liści ma kilka kwiatków. :roll:
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
dzieci2
200p
200p
Od: 20 lip 2011, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Krysiu.
Gratulacje - Święto nie lada - Już roczek.
Na urodziny nie wypada przyjść z pustymi rękoma - dlatego ode mnie wirtualnie ... ;:73 torcik

Ogrom pracy jaki wykonaliście powala na kolana - ale efekt ho...ho... ;:224 ;:180
Czapki z głów
Asia
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Postaram się Krysiu...a ja chciałem z torcikiem przyjechać :(
I dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU jak ten czas szybko przeleciał i z brzydkiego kaczątka wyrósł piękny łabędż który cieszy nie tylko Ciebie ,ale i nas wszystkich . ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

KRYSIU WSZYSTKIEGO DOBREGO W DNIU ROCZNICY ;:196 ;:196 ;:196
.Niech Ci wszystko zdrowo rośnie i pięknie kwitnie . ;:108 ;:138
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Ogrom pracy wykonałaś Krysiu ;:180 Niesamowita metamorfoza ;:224 Gdyby nie bieżące relacje to aż trudno byłoby uwierzyć, że to tylko rok minął.
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Krysiu ja również Ci gratuluję pięknej działki..cały czas jestem pod wrażeniem Waszej wspólnej pracy i zaangażowania ;:180 Działka przeszła niesamowitą metamorfozę......rabata trawiasta przepiękna.... ;:63 pomimo tego,że nic nie pisałam to po cichutko Ciebie odwiedzam.... :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”