Trawy wyglądają zachwycająco , u mnie jest miejsce tylko na te najmniejsze.....ale i takie posadzone w towarzystwie żurawek cieszą
Księżycowe rabatki u Adki
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Księżycowe rabatki u Adki
Krysieńko u nie od 15tej cały czas jest włączone podlewanie, tylko zmieniam miejsce spryskiwacza
sucho jest nieprawdopodobnie, roślinki mdleją
Trawy wyglądają zachwycająco , u mnie jest miejsce tylko na te najmniejsze.....ale i takie posadzone w towarzystwie żurawek cieszą
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Krysiu, rabata trawiasta rewelacyjna
Te ostatnie ujęcia są świetne, a może też ten okres sprawia, że trawy jeszcze lepiej się prezentują. U mnie prace "trawiaste" wstrzymane ale w przyszłym roku powrócę do tego tematu.
Barbule też suer
Takiego konkretnego niebieskiego koloru w ogrodzie nigdy dość 
Barbule też suer
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Barbule pieknie wyglądają. Zazwyczaj jesienia królują złote kolory i fiolety, a tu masz!
Właśnie przedwczoraj chwaliłam Ciebie i wszystkich Twoich pomocników nt przeprowadzki działki. Siostra zrobiła duże oczy
! Bo tłumaczyłam jej, że warto dołaczyć do forum, bo wtedy można liczyć na siebie chociażby w takich sytuacjach! 
Właśnie przedwczoraj chwaliłam Ciebie i wszystkich Twoich pomocników nt przeprowadzki działki. Siostra zrobiła duże oczy
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Grupa wrocławska,jest wyjatkowa , o czym mogłam sie przekonać.
Ogród- przeszedł niewybrażalne przeobrażenia w tak krótkim czasie.Wiedza Krysi i doświadczenie plus pomocna dłoń...dokonały cudu!Mam wielka ochotę,to wszystko wkrótce zobaczyć,dotknąć......uściskać Właścicielke.Do zobaczenia Krysiu.
Ogród- przeszedł niewybrażalne przeobrażenia w tak krótkim czasie.Wiedza Krysi i doświadczenie plus pomocna dłoń...dokonały cudu!Mam wielka ochotę,to wszystko wkrótce zobaczyć,dotknąć......uściskać Właścicielke.Do zobaczenia Krysiu.
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Kochani.
Dziś mija rok jak mogłam po raz pierwszy wejść na działkę, zaczęło się od opróżniania altanki, wykopywania krzewów i drzew owocowych. Później 9 października
wielkie kopanie mojej działki. Ponieważ tak się składa, że w tym roku 9 październik wypada w niedzielę i w tym dniu jest w Ogrodzie Botanicznym Święto Dyni a wiem, że niektórzy np. Ola chciałaby wziąć w nim udział, w związku z powyższym chciałabym 8 października w sobotę spotkać się z osobami, które walnie przyczyniły się do powstania mojej działki. Ponieważ wiele osób pomagało mi w tym dziele więc chciałabym szczególnie niżej wymienionych zaprosić na tą okoliczność, gdyż udzielili mi największej pomocy.
Chciałabym aby w tym dniu nie zabrakło
Mariolki-Comci, która była największą sprawczynią przenosin, Marka Orinoko, Wioli Harwi z mężem Kamilem, który jeszcze w tym roku ciężko pracował i wykonał mi dach nad tarasem przy altance, Grzesika, Daguni-Cebulli, Dali, Madzi-Magicznej, Oli Odważnej, Moniki 76, Karolka no i Grzesia Krotoszyńskiego. Oczywiście kto z wrocławiaków będzie jeszcze chętny na spotkanie to zapraszam, ale imiennie zapraszam osoby, które pracowały czy to przy projektowaniu, czy przy pracach związanych z przenosinami i urządzaniem działki.
Dla przypomnienia tak wyglądał teren w dniu 9 października 2010 roku przed rozpoczęciem kopania.

Ewciu-paw. Widziałam fotki ze spotkania. Miło Was poznać chociaż ze zdjęć. Niestety nigdy nie jesteśmy zadowoleni z tego co mamy. We Wrocławiu była już potworna susza, roślinkom bardzo brakowało deszczu, gdyż porządny opad był bardzo dawno, a wysokie temperatury i wiatr dodatkowo wysuszało wszystko.
Aguniu. Rozumiem, że podlewasz mając ogród przy domu. U nas dziś w nocy trochę popadało, więc roślinki odświeżone, ale czy to wystarczy im - nie wiem. Jest nadzieja, że ta fala deszczowa dotrze i do Was. Na trawki uważam zawsze znajdzie się miejsce pomiędzy roślinkami, gdyż dodają dużo uroku rabatom. Też będę jeszcze dosadzać trawki w innych miejscach, gdyż na rabacie trawiastej już zaczyna brakować miejsca - chcę żeby posadzone miały gdzie rozrastać się.
Jacku. Pięknie rozrosły się trawy posadzone z jednej strony rabaty, czekam na następny rok aż zarośnie druga strona
. Natomiast prawda, że widok traw w słońcu i przy wietrze jest nie zapomniany. Czytałam o Twoich problemach z ogrodem, ale roślinki szybko się zregenerują. Denerwuje tylko niepotrzebna robota z wysadzaniem roślin. Te dwie barbule przeżyły przeprowadzkę i ostatnią zimę, jedna niestety - po zimie padła, chociaż zaczęła wypuszczać listeczki wiosną.
Miłko. Dzięki i dzięki w imieniu grupy wrocławskiej. Prawda, że takich ludzi mało się spotyka
szczególnie dziś w tym zabieganym i skomercjalizowanym świecie.
Lodziu. Dzięki za nader miłe słowa. Czekam na telefon i już cieszę się na spotkanie.
Dziś mija rok jak mogłam po raz pierwszy wejść na działkę, zaczęło się od opróżniania altanki, wykopywania krzewów i drzew owocowych. Później 9 października
wielkie kopanie mojej działki. Ponieważ tak się składa, że w tym roku 9 październik wypada w niedzielę i w tym dniu jest w Ogrodzie Botanicznym Święto Dyni a wiem, że niektórzy np. Ola chciałaby wziąć w nim udział, w związku z powyższym chciałabym 8 października w sobotę spotkać się z osobami, które walnie przyczyniły się do powstania mojej działki. Ponieważ wiele osób pomagało mi w tym dziele więc chciałabym szczególnie niżej wymienionych zaprosić na tą okoliczność, gdyż udzielili mi największej pomocy.
Chciałabym aby w tym dniu nie zabrakło
Mariolki-Comci, która była największą sprawczynią przenosin, Marka Orinoko, Wioli Harwi z mężem Kamilem, który jeszcze w tym roku ciężko pracował i wykonał mi dach nad tarasem przy altance, Grzesika, Daguni-Cebulli, Dali, Madzi-Magicznej, Oli Odważnej, Moniki 76, Karolka no i Grzesia Krotoszyńskiego. Oczywiście kto z wrocławiaków będzie jeszcze chętny na spotkanie to zapraszam, ale imiennie zapraszam osoby, które pracowały czy to przy projektowaniu, czy przy pracach związanych z przenosinami i urządzaniem działki.
Dla przypomnienia tak wyglądał teren w dniu 9 października 2010 roku przed rozpoczęciem kopania.

Ewciu-paw. Widziałam fotki ze spotkania. Miło Was poznać chociaż ze zdjęć. Niestety nigdy nie jesteśmy zadowoleni z tego co mamy. We Wrocławiu była już potworna susza, roślinkom bardzo brakowało deszczu, gdyż porządny opad był bardzo dawno, a wysokie temperatury i wiatr dodatkowo wysuszało wszystko.
Aguniu. Rozumiem, że podlewasz mając ogród przy domu. U nas dziś w nocy trochę popadało, więc roślinki odświeżone, ale czy to wystarczy im - nie wiem. Jest nadzieja, że ta fala deszczowa dotrze i do Was. Na trawki uważam zawsze znajdzie się miejsce pomiędzy roślinkami, gdyż dodają dużo uroku rabatom. Też będę jeszcze dosadzać trawki w innych miejscach, gdyż na rabacie trawiastej już zaczyna brakować miejsca - chcę żeby posadzone miały gdzie rozrastać się.
Jacku. Pięknie rozrosły się trawy posadzone z jednej strony rabaty, czekam na następny rok aż zarośnie druga strona
Miłko. Dzięki i dzięki w imieniu grupy wrocławskiej. Prawda, że takich ludzi mało się spotyka
Lodziu. Dzięki za nader miłe słowa. Czekam na telefon i już cieszę się na spotkanie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Eeeee tam - ładniej było rok temu, tyle wolnego miejsca do nasadzeń

O, to dopiero 08.10, a nie dzisiaj! To ja anuluję moje priva i ustawiam priorytet w kalendarzu na spotkanko!
Przyjmij Krysiu moje serdeczne gratulacje i życzenia miłego i długiego korzystania z działki.
Pozdrawiam Krystyna
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Krysiu, mój wyjazd trochę się opóźnił, więc Cię odwiedziłam. Deszcz, czy raczej deszczyk zablokował prace ogródkowe, więc
dobry czas na Forum. Swietnie, że pokazałaś retrospektywne fotki.Jeszcze lepiej widać ogrom dokonanej pracy i Twoje
green fingers. Sasanka , która Ci zakwitła, potwierdza dziwność tego roku. U mnie abeliofylum oprócz żółknących liści ma kilka kwiatków.
dobry czas na Forum. Swietnie, że pokazałaś retrospektywne fotki.Jeszcze lepiej widać ogrom dokonanej pracy i Twoje
green fingers. Sasanka , która Ci zakwitła, potwierdza dziwność tego roku. U mnie abeliofylum oprócz żółknących liści ma kilka kwiatków.
- dzieci2
- 200p

- Od: 20 lip 2011, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Krysiu.
Gratulacje - Święto nie lada - Już roczek.
Na urodziny nie wypada przyjść z pustymi rękoma - dlatego ode mnie wirtualnie ... ;:73 torcik
Ogrom pracy jaki wykonaliście powala na kolana - ale efekt ho...ho...
Czapki z głów
Asia
Gratulacje - Święto nie lada - Już roczek.
Na urodziny nie wypada przyjść z pustymi rękoma - dlatego ode mnie wirtualnie ... ;:73 torcik
Ogrom pracy jaki wykonaliście powala na kolana - ale efekt ho...ho...
Czapki z głów
Asia
- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Postaram się Krysiu...a ja chciałem z torcikiem przyjechać
I dziękuję
I dziękuję
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
KRYSIU jak ten czas szybko przeleciał i z brzydkiego kaczątka wyrósł piękny łabędż który cieszy nie tylko Ciebie ,ale i nas wszystkich . 
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
KRYSIU WSZYSTKIEGO DOBREGO W DNIU ROCZNICY
.Niech Ci wszystko zdrowo rośnie i pięknie kwitnie .

.Niech Ci wszystko zdrowo rośnie i pięknie kwitnie .
Ogrom pracy wykonałaś Krysiu
Niesamowita metamorfoza
Gdyby nie bieżące relacje to aż trudno byłoby uwierzyć, że to tylko rok minął.
- AnowiB

- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu ja również Ci gratuluję pięknej działki..cały czas jestem pod wrażeniem Waszej wspólnej pracy i zaangażowania
Działka przeszła niesamowitą metamorfozę......rabata trawiasta przepiękna....
pomimo tego,że nic nie pisałam to po cichutko Ciebie odwiedzam....