Jeżówki bardzo lubię, ale u mnie część została skonsumowana przez wszędobylskie ślimaki
Miejski ogródek Ani - moje początki
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Miejski ogródek Ani - moje początki
świetnie ujęte metamorfozy..no i ta gałązka na hakuro obłedna. Ja moją ostatni raz w tym roku ciachnełam. Po nich najlepiej widać jak im się czuprynki zagęszczają
Jeżówki bardzo lubię, ale u mnie część została skonsumowana przez wszędobylskie ślimaki
- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
elila dziękuje w imieniu drzewek, ja też je
Francesca to ja też wsadzam niech tylko przekwitnie, zobaczymy czy da sobie radę w zimie ( w razie czego dobrze okryję)
agatka123 z tym ładem i porządkiem to przesada, bo chwasty i trawa przerastają korę i żwir w tempie ekspresowym i na pewno daleko mi do Twojej perfekcji ogrodniczej
Świerka kupiłam już uformowanego i tylko strzygę go dwa razy w roku.
lulka ja swoją ciachnę w październiku ostatni raz, a potem ostro na wiosnę. Nie wiedziałam że ślimaki lubią jeżówki, ja mam ich całe zatrzęsienie.
Byłam przejazdem koło ogrodniczego i kupiłam sobie w końcu trzmielinę oskrzydloną
za którą chodziłam od dłuższego czasu, po przeceniane były tez rozchodniki więc wzięłam 2 szt. bo zauroczyły mnie wasze jesienne kępy.

Mam zamiar posadzić ją w okolicy brzózek żeby stanowiła kolorowy akcent, chyba że znajdę jakieś lepsze miejsce.
Francesca to ja też wsadzam niech tylko przekwitnie, zobaczymy czy da sobie radę w zimie ( w razie czego dobrze okryję)
agatka123 z tym ładem i porządkiem to przesada, bo chwasty i trawa przerastają korę i żwir w tempie ekspresowym i na pewno daleko mi do Twojej perfekcji ogrodniczej
lulka ja swoją ciachnę w październiku ostatni raz, a potem ostro na wiosnę. Nie wiedziałam że ślimaki lubią jeżówki, ja mam ich całe zatrzęsienie.
Byłam przejazdem koło ogrodniczego i kupiłam sobie w końcu trzmielinę oskrzydloną

Mam zamiar posadzić ją w okolicy brzózek żeby stanowiła kolorowy akcent, chyba że znajdę jakieś lepsze miejsce.
Jaka zawsze ślicznie u Ciebie,te wszystkie drzeweczka ,lubię ten twój ogródeczek.Pozdrawiam Jowita.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- Aancyk
- 1000p

Jowitko cieszę się że wpadłaś i że Ci się podoba
chyba coraz bardziej się uzależniam bo każdy grosik wydaję na ogródek i nie pamiętam kiedy kupiłam sobie np jakiegoś ciucha. Teraz choruję na metalowe ptaszki, które widziałam u jednej z forumek, po prostu cały czas o nich myślę 
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aniu wpadłaś jak nie jeden forumowicz ja też nie wiem kiedy kupiłam sobie jakiś fatałaszek tylko ciągle roślinki
jeśli myślimy o tych samych ptaszkach to są super też mi się strasznie podobają 
Witaj Aniu
mnie też te ptaszki bardzo się podobają, to chyba będzie mój następny zakup.Ale to dopiero za jakiś czas bo muszę odetchnąć po zakupach cebulowych 
- kropka010
- 500p

- Od: 28 lip 2011, o 22:45
a po co ci cichy noweAancyk pisze:coraz bardziej się uzależniam bo każdy grosik wydaję na ogródek i nie pamiętam kiedy kupiłam sobie np jakiegoś ciucha.
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Mam w ogrodzie żarłoczne ślimaki, ale jeżówek akurat nie ogryzały.
Moje zapędy kupowania nowych roślin próbuje ograniczać M, powtarza jak mantrę 'miała być tylko trawa i kilka kwiatków'. Kiedyś też mi się marzył bezobsługowy ogród, ale to chyba utopia
Moje zapędy kupowania nowych roślin próbuje ograniczać M, powtarza jak mantrę 'miała być tylko trawa i kilka kwiatków'. Kiedyś też mi się marzył bezobsługowy ogród, ale to chyba utopia
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Witaj Aniu, jestem pod dużym wrażeniem pracy którą włożyliście w dom i ogród. Przejrzałam calutki wątek :)To się nazywa praca od podstaw.
Pozdrawiam serdecznie 
- Aancyk
- 1000p

bonia244 no właśnie, dobrze że nie jestem sama, bo jak w niedzielę zaczęłam nawijać szwagierce o roślinkach i o tym że wolę kupić coś do ogroódka niz ciucha to popatrzyła na mnie jak na wariatkę
xadx ja tez na nie zbieram kaskę
kropka010 cieszę się że jest nas więcej
megi1402 mam nadzieję że u mnie też jeżówkom dadzą spokój, a co do ogrodu bezobsługowego to chyba więcej radości mamy jak cały czas coś w nich działamy i zmieniamy, poza tym praca w nim odstresowuje mnie więc ja widzę sporo plusów ogrodu obsługowego.
magenta dziękuję bardzo, cieszę się że Ci się podoba
i zapraszam częściej.
W weekend przymierzyłam się do zagospodarowania dziękuję, która niestety musi istnieć pośród trawnika w pobliżu wejścia do domu. Na razie obłożyłam ją kostką, przysypałam korą i postawiłam donicę z chryzantemami.

a tutaj jeszcze odwiedziny miłego gościa

xadx ja tez na nie zbieram kaskę
kropka010 cieszę się że jest nas więcej
megi1402 mam nadzieję że u mnie też jeżówkom dadzą spokój, a co do ogrodu bezobsługowego to chyba więcej radości mamy jak cały czas coś w nich działamy i zmieniamy, poza tym praca w nim odstresowuje mnie więc ja widzę sporo plusów ogrodu obsługowego.
magenta dziękuję bardzo, cieszę się że Ci się podoba
W weekend przymierzyłam się do zagospodarowania dziękuję, która niestety musi istnieć pośród trawnika w pobliżu wejścia do domu. Na razie obłożyłam ją kostką, przysypałam korą i postawiłam donicę z chryzantemami.

a tutaj jeszcze odwiedziny miłego gościa

- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Aniu fajna ta nowa rabatka '' z konieczności '' Zawsze można zmienić kwiatki jak okwitną .
- paola1a

- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Witaj Aniu, trafiłam do Ciebie dziś i jestem pod wielkim wrażeniem tego, co Ci się udało dokonać. Zdjęcia które obrazują początek Twojego ogrodu i jego stan obecny to niebo a ziemia Jesteś po prostu wielka Urocze roślinki i takie zadbane rabatki i przede wszystkim wiele pracy włożonej w upiększenie całego terenu Gratuluję
Paulina
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Aniu, bardzo fajny pomysł na zagospodarowanie dziękuję
U mnie przed domem na niewielkim skrawku trawnika mam 2 duże dziękuję i kilka jakiś mniejszych
Coś tam działam, ale ciężko ciekawie rozmieścić roślinki jak człowiek musi manewrować pomiędzy studzienkami 
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Aniu, ja też mam dookoła siebie samych ignorantów ogrodowych, o ogródków jest sporo w mojej okolicy
Patrzą na mnie jak na wariata, jak latam z aparatem i ciągle pstrykam
Też się cieszę ,że nie jestem osamotniona w tym pozytywnym szaleństwie. Pomysł z przykryciem dziękuję super 
Pozdrawiam
Patrzą na mnie jak na wariata, jak latam z aparatem i ciągle pstrykam
Pozdrawiam
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
A ja na wiklinową sowę, bo u mnie metalowe to nie pasują-...ptaszki to pewnie u Dany mm-complexAancyk pisze:Jowitko cieszę się że wpadłaś i że Ci się podobachyba coraz bardziej się uzależniam bo każdy grosik wydaję na ogródek i nie pamiętam kiedy kupiłam sobie np jakiegoś ciucha. Teraz choruję na metalowe ptaszki, które widziałam u jednej z forumek, po prostu cały czas o nich myślę
Świetny pomysł z tą donicą, u mnie też stoi na studzience donica, ale bez upiększaczy pt.kora i cegiełki. Jestem pod wrażeniem