Ogródek Gosi cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Gosi cz.5

Post »

MariaTeresa pisze:Nie widać jeszcze tutaj jesieni, a faktycznie trawik znacznie się zmniejszył
...ciekawe jak Ci się to udało? czyżbyś zmieniła Em-a ? :;230 :;230
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, właśnie czytam o różach kupionych od Tapira - Cambridge i Tower Bridge, mam obie i obie okazały się być ...Mary Rose :;230
Ale Mary zawsze chciałam mieć....
Gosiu, co właściwie jest w tych Skierniewicach, mam w sumie blisko i też mogłabym się przejechać, tylko czy warto??
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ach te Twoje rozchodniki... Nie widziałam piękniejszych ;:224 ;:167
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Gosiu ;:167 nacieszyłam oczy Twoimi cudnymi różyczkami :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Józku, m. ten sam, ale obiecałam, że jeżeli pozwoli mi zrobić tę rabatę, to juz będzie ostatnia.
Na razie :wink: :;230

Anetko, nawet jeśli nic nie kupiłabyś warto przyjechać, żeby się z nami spotkać.
A same targi są niesamowite, bo zajmują pół miasta. Znajdziesz tam mydło i powidło, nie tylko rosliny.
Spotykamy sie o 12 na palcu przed Instytutem.
No właśnie sama nie wiem, czy ta różowa to nie Mary. Też zawsze chciałam ją mieć. No, ale Tower to jednak ta co mówili. Jak na razie tylko jedna pomyłka od nich mi sie trafiła.

Monia, one są najpospolitsze na świecie. No, ale faktycznie prezentują się nieźle :D

Halinko ;:196

Acropolis i Kronenburg
Obrazek

Kronenburg
Obrazek

Obrazek

Tak wyglądała ta rabata jakiś czas temi. Teraz już nie ma wglębienia ;:170
Obrazek

Abraham w towarzystwie petunii
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, wspaniałe zdjęcia ;:63 ;:63 ;:63 Teraz dopiero, przy zdjęciach z dalszej perspektywy, widać jaki piękny masz ogród i rabaty :uszy
A rozchodniki... niby zwyczajne, ale niezwykłe - wiem, co mówię ;:108 Gdybyś zobaczyła moje, to byś pękła ze śmiechu :lol:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Mnie też bardzo kuszą rozchodniki, szczególnie te wysoko rosnące. Mam tylko jeden, reszta na skalniaku raczej płożąca...
z tych ogólnych widoków wnioskuję, że masz dużo róż u siebie, ja na razie zatrzymałam się na jednej okrywówce, a to i tak z bólem, bo mi nigdzie nie pasowała. W końcu trafiła na "białą" rabatę :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Abraham z petunią stworzyli zgrany duet :uszy Piękne kolorki.
Kwitnąco u Ciebie bardzo Margoś ;:108
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Powoli przebarwiający się rozchodnik jest cudny
Obrazek
:wit

Gosia, u Agatki (Su) napisałam że wpisu nie zostawiłam a ostatnio buszowałam u Ciebie :P
Rozchodniki mi sie baaardzo spodobały ! Zwłaszcza ten na powyższej fotce ! Cudny ;:63
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosiu,poproszę o więcej takich fotek panoramicznych,żeby ogród był widoczny w całości.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Gosia, co czytam! I Ciebie na kulki wzięło? Wiesz co, to chyba nieuniknione... Jeszcze jak ma się ogród przy domu, to ma się ochotę na coś ładnego i zimą popatrzeć...Ja niby nie podlegam tej zasadzie, ale kulki mnie juz dawno zawojowały...
No i o przesadzaniu też czytam...Czy kiedyś przestaniemy? :wink: Ja już zaczęłam i to od róż, ale poszły też pod szpadel irysy, hortensje, a co jeszcze? :)
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Hm, dopiszę tylko na temat rozchodników - chyba dzisiaj przypadkiem kupiłam sobie taki sam! :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Moniko, dziękuję bardzo. ;:196
Jestem własnie na etapie zmian tych kwitnących rabat. Muszę je uporządkować, bo jest na nich okrutny chaos. Nie wiem, czy zdołam zrobić ro w tym roku. W razie czego będę miała w zimę o czym myśleć.

Agatko, polecam rozchodniki. Są rewelacyjne. Pięknie wyglądają od momentu wzrostu, aż po czas kwitnienia. Róże pasują wszędzie, trzeba tylko zmienić do nich podejście. Tylko wtedy zawładną Tobą na całego.

Jolu, stwierdziłam właśnie, że będę co roku sadziła wiosną takie jednoroczne zapychacze. Tworzą niesamowite klimaty, a na dokłądkę petunie pachną, więc zapach jest dodatkowym atutem. Było kwitnąco. Za duża susza u mnie. Dzisiaj trochę sadziłam i stwierdziłam, że mysiałabym wszytko wykopać, nawieźć obornika i kompostu, bo ziemia u mnie jest chyba najgorszą jaka może być. Nic zwięzłości. Pył. Jak te biedne rośliny mają u mnie rosnąć?

Agatko AgaNet, miło, że buszujesz po moim buszu :D
Jak już pisałam dziewczynom, rozchodniki u mnie w ogrodzie rosną w różnych miejscach. Stanowią bardzo fajną strukturę. Zaraz pokażę jak ten rozchodnik wyglądał dzisiaj.

Gosiu, staram się pokazywać perspektywy, bo ja też je lubię oglądać w Waszych ogrodach, ale u mnie jest bardzo mało tych perspektyw. Więcej trawnika niż rabat.

Martuś, ja zawsze miałam słabość do iglaczków, ale ograniczone fundusze nie pozwalały na szaleństwa. W tym roku zakończyłam już kupowanie bylin. Teraz przyszedł czas na iglaki.
Przyszły rok będzie właśnie im poświęcony.
Na pewno nie zgromadzę tylu, co Wy,a le pare z nich zamieszka u mnie.
Ja ciągle przesadzam.
Dzisiaj nawet robiłam przeróbki na nowej rabacie :roll: .
Na 100% będą też w przyszłym roku, bo ja za gęsto sadzę i trzeba potem coś z tym zrobić.

Tak więc jak napisałam Marcie, dzisiaj były przeróbki na nowej rabacie, ponieważ wczoraj odbyłam podróż do Skierniewic na doroczne targi ogrodnicze. Kilka zdjęć jest na wątku mazowieckim. Jak zwykle były tłumy. Dużo stoisk, ale nie tylko z roślinami. Tam jest wszystko. Można ubrać się od stóp do głowy. W zeszłym roku ja wróciłam z tamtąd z butami :D
W tym roku nastawiałams ię na trawki. Było ich bardzo dużo i niedrogie. Po 5 zł.
Kupiłam proso rózgowate i ostnicę. Żałuję, ze nie kupiłam jeszcze zebrinusa i turzycy pomarańczowej.

Tak wyglądało miesiąc temu

Obrazek

, a tak wyglądało dzisiaj

Obrazek

Obrazek

Ostnica

Obrazek

Nowe wrzosy

Obrazek

Obrazek

Kupiłam, też różową margarytkę. Ciekawe, czy przetrwa zimę.
Obrazek

I chryzantemę
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agatko, cieszę się, że kupiłaś. Będziesz zadowolona.
A tak wyglądał rozchodnik dzisiaj

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

No to super zakupy zrobiłaś ;:108
Ja w tym roku za późno się obudziłam z tymi Skierniewicami ale w przyszłym postaram się być.
Róże były :lol: ??
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Gosia, hm...Jak Ci to powiedzieć...Może tak :) Ja w tamtym roku albo dwa lata temu właśnie sobie kupiłam tę ostnicę nawet chyba później, bo w październiku..Ty się nią nacieszysz zatem dłużej! :tan I to jest dobra wiadomość, bo ona nie zimuje raczej...To ta zła...Teraz znów dobra - rozsiewa się! Znów zła...Jak ją rozpoznać i nie wyplewić, nie wiem... :;230 Oj, to tylko 5 zł...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”