Ogródek pod dębami, cz. 3
Re: Ogródek pod dębami, cz. 3
Aniołki strzegą ogrodu, to musi byc Wandziu przyjemny klimat.
Pozdrawiam Krystyna
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Spotkanie w Skierniewicach pewnie udane

Świetne muszą być takie forumowo - zakupowe spotkania

Apricot Clementine wygląda prześlicznie ! Dobry zakup

- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zazdroszczę Wam spotkania w Skierniewicach. Wandziu piękne te powyższe zdjęcia- klimatyczne.
Dzisiaj czekamy na zakupki skierniewickie!
Dzisiaj czekamy na zakupki skierniewickie!
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Witaj Wandziu. Bardzo piękny ten Twój gąszcz. Na pierwszy rzut oka widać fascynacje i miłość do roślin W porównaniu z Twoim u mnie w ogrodzie pustki
Dziękuję za odwiedziny było mi bardzo miło Was gościć-tylko szkoda, że tak króciutko . Mam nadzieję , że spotkamy się w maju na szkółkowych zakupach.

Dziękuję za odwiedziny było mi bardzo miło Was gościć-tylko szkoda, że tak króciutko . Mam nadzieję , że spotkamy się w maju na szkółkowych zakupach.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
Wando śliczne widoczki nam sewujesz.Wspaniała pogoda dopisuje i nasze ogrody jeszcze pięknie się kwiecą.
Apricotka cudnej urody-wszystko o niej już przeczytałam na HMF.
Czytam u siebie,że warto jednak pryskać aby przetrwalniki grzybow wyeliminować?Co będziecie stosowały?
Apricotka cudnej urody-wszystko o niej już przeczytałam na HMF.
Czytam u siebie,że warto jednak pryskać aby przetrwalniki grzybow wyeliminować?Co będziecie stosowały?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ulciu, AgaNet, Krysiu, krótka relacja z wycieczki już gotowa
Soczewko, to przede wszystkim my ci dziękujemy za gościnę. Było naprawdę sympatycznie. Niektórzy widzieli się po raz pierwszy, a rozmowa toczyła się przecież gładko i miło. I jak zwykle, wiele się nauczyłam i dowiedziałam o uprawie naszych roślinek. Ogród twój jest piękny, choć ma zupełnie inny charakter niż mój, ale tak jak wczoraj mówiliśmy, jedni dążą do buszu, a drudzy do większej przestrzeni. Chcemy tego, czego nie mamy.
Mam nadzieję, że kiedyś się znowu spotkamy i pogadam sobie dłużej.
An-ka, no więc ja spryskałam dzisiaj róże środkiem grzybobójczym Topsinem, bo akurat taki mam w domu. I koleżanki stwierdziły, że nim najlepiej. Powtórzę to za tydzień i chyba to już wystarczy w tym roku. Przy okazji załapał się też przetacznik i floksy, bo też jakieś nieładne były.
Migawki ze spotkania w Skierniewicach.
Jarmark w Skierniewicach to przede wszystkim oferta roślin mniejszych i większych, a więc cebulek, krzewów, drzewek, bylin, traw itd. Pogoda była wspaniała. Słonecznie i ciepło. No i niesamowice kolorowo. Wielka oferta cebul:hiacynty, tulipany, krokusy, cesarskie korony itd. Oczy biegały mi same od jednego stoiska do drugiego. Na przykład w tym stoisku były tylko pnącza, głównie klematisy, winobluszcze, winogrona. Cena jednakowa za wszystkie. Odmian mnóstwo

Niestety mimo takiej mnogości i różnorodności nie było odmianowych róż, na które nastawilam się szczególnie. Było natomiast zatrzęsienie zwykłych róż po 6zł, których nazwy brzmiały: czerwona, kremowa, żółta itd. No ale innych kwiatów i bylin jak widać wybór ogromny.

No i najprzyjemniejsza część wycieczki, a mianowicie odwiedziny u Soczewki-Moniki w domu. Gospodyni ugościła nas na swoim tarasie, częstując kawką, herbatką i dwoma pysznymi sernikami. Jeden lepszy od drugiego. Muszę tu dodać, że przepis na jeden z nich pochodzi od asi0809. No mówię, wam. Pychota
Oczywiście obejrzeliśmy piękny, wypielęnowany ogród Moniki, w którym wszystko wspaniale rośnie i kwitnie. Na zdjęciu są same dziewczyny, ale obecni byli również mężowie: mój i Isi.
Od lewej: Margo, Soczewka, ja (Wanda), Tamaryszek, asia0809 oraz Isia.

Soczewko, to przede wszystkim my ci dziękujemy za gościnę. Było naprawdę sympatycznie. Niektórzy widzieli się po raz pierwszy, a rozmowa toczyła się przecież gładko i miło. I jak zwykle, wiele się nauczyłam i dowiedziałam o uprawie naszych roślinek. Ogród twój jest piękny, choć ma zupełnie inny charakter niż mój, ale tak jak wczoraj mówiliśmy, jedni dążą do buszu, a drudzy do większej przestrzeni. Chcemy tego, czego nie mamy.

Mam nadzieję, że kiedyś się znowu spotkamy i pogadam sobie dłużej.
An-ka, no więc ja spryskałam dzisiaj róże środkiem grzybobójczym Topsinem, bo akurat taki mam w domu. I koleżanki stwierdziły, że nim najlepiej. Powtórzę to za tydzień i chyba to już wystarczy w tym roku. Przy okazji załapał się też przetacznik i floksy, bo też jakieś nieładne były.
Migawki ze spotkania w Skierniewicach.
Jarmark w Skierniewicach to przede wszystkim oferta roślin mniejszych i większych, a więc cebulek, krzewów, drzewek, bylin, traw itd. Pogoda była wspaniała. Słonecznie i ciepło. No i niesamowice kolorowo. Wielka oferta cebul:hiacynty, tulipany, krokusy, cesarskie korony itd. Oczy biegały mi same od jednego stoiska do drugiego. Na przykład w tym stoisku były tylko pnącza, głównie klematisy, winobluszcze, winogrona. Cena jednakowa za wszystkie. Odmian mnóstwo

Niestety mimo takiej mnogości i różnorodności nie było odmianowych róż, na które nastawilam się szczególnie. Było natomiast zatrzęsienie zwykłych róż po 6zł, których nazwy brzmiały: czerwona, kremowa, żółta itd. No ale innych kwiatów i bylin jak widać wybór ogromny.

No i najprzyjemniejsza część wycieczki, a mianowicie odwiedziny u Soczewki-Moniki w domu. Gospodyni ugościła nas na swoim tarasie, częstując kawką, herbatką i dwoma pysznymi sernikami. Jeden lepszy od drugiego. Muszę tu dodać, że przepis na jeden z nich pochodzi od asi0809. No mówię, wam. Pychota

Od lewej: Margo, Soczewka, ja (Wanda), Tamaryszek, asia0809 oraz Isia.

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Wandziu wspaniała relacja .
Nie mogę sobie darować , że nie dotarłam do Skierniewic
Fajnie Was widzieć .
Pokaż co kupiłaś
Nie mogę sobie darować , że nie dotarłam do Skierniewic

Fajnie Was widzieć .
Pokaż co kupiłaś

- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
Super wyprawa! warto było! Roślinki- roślinkami, ale spotkanie i rozmowy.
Serniczek wygląda smakowicie, ale nasze forumowiczki bardziej apetyczne!

Serniczek wygląda smakowicie, ale nasze forumowiczki bardziej apetyczne!

POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ooooo.....jakie miłe spotkanko znowu się odbyło.
Miło was widzieć dziewczyny.
Miło was widzieć dziewczyny.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Miło was zobaczyć 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Śliczna ta hosta 

Miło ogląda się piękne Forumki, a zakupy ciekawe. Dziwie się, że wystawca na takiej wystawie opisuje swoje róże czerwona, różowa itp. Nie jest to profesjonalista. Tak to się kupuje u babci na targu.
Pozdrawiam Krystyna
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Wandziu - kilka dni mnie nie było , a u Ciebie wiele sie działo przez ten czas

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Proszę, proszę.....nawet liliowiec się trafił......
Dobry wybór.

Dobry wybór.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki