Dzięki,
Jagusiu za radę już jesteśmy w OFF- topicu, za zchwyt nad szarłatem i za gratulacje sreberka.
Marylko, Tobie również za odwiedziny i podziw, szkoda, że nie mieszkasz bliżej, to rzeczywiście chyba nie mały kawałek, ale gdybyś kiedyś przejeżdżała, to zapraszam.
I znów trochę zdjęć
mój nowy nabytek - żółty wrzos tylko jeden, gdyż jakoś nie bardzo się u mnie trzymają, w zeszłym roku zrobiłam ładne wrzosowisko (kilkanaście sztuk) zapewniłam im (książkowo) odpowiednie warunki i nie ma się czym tak naprawdę pochwalić, więc tego wsadziłam w zupełnie inne miejsce bez rozczulania się może akurat będzie mu dobrze
I moja hortensja limelight wsadzona na wiosnę tego roku, mile mnie zaskoczyła
I druga z niedawno powstałych rabatek, w tym roku w sumie trzy, pierwsza (pokazywałam ją wcześniej) ta po lewej, druga hostożurawisko pod drzewem z tyłu i ta najbliżej trzecia, mam nadzieję, że w przyszłym roku na wiosnę już będzie tak jak powinno być, przede wszystkim zostanie zlikwidowana trawa pomiędzy nimi i zrobione ścieżki (na razie została, aby odznaczyć zarys rabatek), a same rabatki może czymś wyłożę, ale to się jeszcze zobaczy.
I tu troszkę się zmieniło, jeszcze nie skończone