mosteczek wspaniały
Ciąg dalszy moich marzeń
- sangwinaria
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ciąg dalszy moich marzeń
nietypowy ogród to prawda.
mosteczek wspaniały
mosteczek wspaniały
- dorka2501
- 100p

- Od: 22 lip 2010, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ooo Dzięki wielkie za odwiedzinki
no tak mój ogrod to moje pomysły noi cos z tego wychodzi, a mosteczek to taki delikatny stworzony do przechadzania sie przez moje koty
no tak mój ogrod to moje pomysły noi cos z tego wychodzi, a mosteczek to taki delikatny stworzony do przechadzania sie przez moje koty
- Mireczek1965
- 200p

- Od: 3 sie 2011, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj!
Uśpiłem małą i wpadłem z kawką. Ładne mi małe co nieco, normalnie na widok Waszego ogrodu oczy z orbit mi wyszły
Gratulację za pomysłowość, tego się nie da opisać co czuję po obejrzeniu fotek. Mam kilka pytań:
- czy te krążki w okolicy oczka są wykonane z normalnej zaprawy cementowej? Bardzo mi się to podoba. W przyszłym roku zabieram się za budowę altany i takie krążki zamierzałem kupić i ułożyć wokół niej.
- w jaki sposób udało się Wam na skośnych brzegach oczka wodnego ułożyć tak misterną warstwę z kamieni, że nie obsuwa się? Czy mąż czym te kamienie ze sobą łączył?
na pewno będę częstym gościem na Twojej stronie.
Uśpiłem małą i wpadłem z kawką. Ładne mi małe co nieco, normalnie na widok Waszego ogrodu oczy z orbit mi wyszły
- czy te krążki w okolicy oczka są wykonane z normalnej zaprawy cementowej? Bardzo mi się to podoba. W przyszłym roku zabieram się za budowę altany i takie krążki zamierzałem kupić i ułożyć wokół niej.
- w jaki sposób udało się Wam na skośnych brzegach oczka wodnego ułożyć tak misterną warstwę z kamieni, że nie obsuwa się? Czy mąż czym te kamienie ze sobą łączył?
na pewno będę częstym gościem na Twojej stronie.
- Nikitka
- 200p

- Od: 27 lip 2010, o 16:30
Dostałam cynk żeby zajrzeć do Ciebie, bo masz w ogrodzie same cuda. I faktycznie co strona dostawałam takie oczy
Chyba posadzę dzisiaj mojego małżonka przed komputerem, żeby obejrzał sobie Twój wątek i spróbuję wejść mu na ambicję, choć szczerze powiedziawszy, mam nikłą nadzieję, że to coś pomoże...
Do mojego małżonka wyśmienicie pasuje to co zawsze mówią w szkole nauczyciele o dzieciach: Zdolny jest, ale nygus jak cholera
Możesz powiedzieć czym kleiłaś szyszki na filiżankę?
Podoba mi się też pomysł na taką ścieżkę

Jak myślisz, można by było dodać do cementu barwnik malarski, aby otrzymać różne odcienie krążków? Czy raczej barwnik nie bardzo się nadaje?
Chyba posadzę dzisiaj mojego małżonka przed komputerem, żeby obejrzał sobie Twój wątek i spróbuję wejść mu na ambicję, choć szczerze powiedziawszy, mam nikłą nadzieję, że to coś pomoże...
Do mojego małżonka wyśmienicie pasuje to co zawsze mówią w szkole nauczyciele o dzieciach: Zdolny jest, ale nygus jak cholera
Możesz powiedzieć czym kleiłaś szyszki na filiżankę?
Podoba mi się też pomysł na taką ścieżkę

Jak myślisz, można by było dodać do cementu barwnik malarski, aby otrzymać różne odcienie krążków? Czy raczej barwnik nie bardzo się nadaje?
- dorka2501
- 100p

Witam cie Mirku
Jestem w szoku
ze tak bardzo podoba ci sie mój ogród,no tak tworze go sobie pomalutku
a więc krązki wylewałam sama z zaprawy cementowej,a za forme służyły stare wiaderka po farbach,noi kamienie wokół oczka tez moje wykonanie nie ukrywam troche czasu mi to zajeło,one nie sa klejone tylko tak ułozone ze sie trzymaja,czasem którys sie przesunie
natomiast mój M przebywa za granica i od czasu do czasu prace w ogrodzie wykonuje ze mna
zapraszam Cie cześciej na kawke
Jestem w szoku
a więc krązki wylewałam sama z zaprawy cementowej,a za forme służyły stare wiaderka po farbach,noi kamienie wokół oczka tez moje wykonanie nie ukrywam troche czasu mi to zajeło,one nie sa klejone tylko tak ułozone ze sie trzymaja,czasem którys sie przesunie
zapraszam Cie cześciej na kawke
- dorka2501
- 100p

Witam cie u siebie Nikitko
wiadomości sie bardzo szybko roznosza ,jeśli chodzi o nasze ogródeczki do bardzo dobrze
nie musisz az tak drastycznych metod stosowac owszem mozesz go posadzic przed komputerem moze cos z tego dobrego bedzie
Szyszki kleiłam klejem na goraco taki z postoletu,natomiast pigment do zaprawy?owszem kiedys to juz stosowałam
wiadomości sie bardzo szybko roznosza ,jeśli chodzi o nasze ogródeczki do bardzo dobrze
nie musisz az tak drastycznych metod stosowac owszem mozesz go posadzic przed komputerem moze cos z tego dobrego bedzie
Szyszki kleiłam klejem na goraco taki z postoletu,natomiast pigment do zaprawy?owszem kiedys to juz stosowałam
- Nikitka
- 200p

- Od: 27 lip 2010, o 16:30
I jak wychodzi z takim pigmentem? Opłaca się go stosować?
- paola1a

- Od: 10 paź 2010, o 22:25
/zdolna jesteś niesamowicie. Ja nigdy byn nie wpadła na taki pomysł ze ścieżką więc tylko pogratulować
Paulina
- dorka2501
- 100p

Wychodzi tylko w zalezności od gustów i kolorow
- dorka2501
- 100p

Paulinko nie chwaląc sie mi moje pomysły sie tez podobaja,ale juz dopada mnie zmeczenie,chyba za duzo jak na jeden sezon
- dorka2501
- 100p

- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Ładne fotki...Na fajnej nóżce stoi karmik...Bardzo pomysłowo..
- paola1a

- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Moje dwie daturki też słabo kwitną Chyba ten rok nie był dla nich łaskawy, przynajmniej u mnie
Paulina
- Mireczek1965
- 200p

- Od: 3 sie 2011, o 12:06
Karmniczek bardzo pomysłowy. Ogródek naprawdę super.
. Szkoda tylko, że szybkimi krokami idzie do nas zima. Zdecydowanie za krótkie są wiosna i lato 
- dorka2501
- 100p