Ogródek Gosi cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.5

Post »

Aguś, to chyba teraz nasza forumowa przypadłość.
Ja mam to samo, a rozmawiając z dziewczynami wiem, że im też za bardzo do prac wszelkiego rodzaju nie spieszno.
Może faktycznie chcemy złapać ostatnie promyki słońca?
Albo zaczynamy czuc jesień i szykujemy się do zimowego snu?
Jak ja zazdroszczę misiom. Mam coś w sobie z tych stworzeń. Też chętnie zaszyłabym się gdzies w gawrze.
Top tak samo jak z gromadzeniem tłuszczu na zimę. Nie mogę się opanować z jedzeniem :roll:

No, ale mimo wszystko trochę prac planuje wykonać jeszcze przed zakończeniem sezonu. Tylko szkoda, że nie mam wolnego całego dnia na nie. Zawsze coś wypadnie.
Teraz w sobotę jadę do Skierniewic na wielkie święto ogrodnicze. Uwielbiam atmosferę tych targów.

Pokażę dalszy ciąg zaległych fotek

Obrazek

Obrazek

Ta róża w tej chwili jest już całkowicie łysa. W sumie jako jedyna
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powoli przebarwiający się rozchodnik jest cudny
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, oczywiście zgadzam się z Tobą. Nie musimy się ścigać. :;230 Ale rozumiem tych, których dopadnie pasja
kolekcjonerska. Przerabiałam to kiedyś z tulipanami, choć absolutnie z nikim nie rywalizowałam. Inna rzecz, że jak
oglądamy na Forum piękne rośliny, budzą się żądze. :D Ta goła róża jest śliczna i ładnie się komponuje z niebieskim... czym?
Jakiś przetacznik?
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adrianno, to niebieskie to jednoroczna szałwia. Ma niesamowity kolor.
Masz rację, że jak oglądam zdjęcia na forum budzą się żądze. Przez to mam już kilka trawek, żurawek i róż oczywiście.
Tylko ja nie mam własnie jakiejś swojej ulubionej rośliny, tylko chcę mieć wszystkiego po trochu.
I co roku mam inne chciejstwa. W zeszłym roku były róże i żurawki, w tym są to trawki i jeżówki.
W przyszłym roku zaplanowałam miniaturowe iglaki.
Ciekawe kiedy skończę.
No i przez to ciągle przerabiam swoje rabatki. :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Hi,hi Małgoś one(chciejstwa) chyba się nigdy nie skończą.Ja już absolutnie miałam nie kupować róż i co?Zamówione chyba 8 a wykopię 5.Gdzie dam te 3 szt?A przecież jeszcze byliny wabią czy jakieś krzewy.
Reasumując zawsze będziemy coś przerabiać,coś kupować i czegoś tam się pozbywać.Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja się właśnie dzisiaj pozbyłam kosmosów i to chyba na zawsze. Uznałam że to rośliny absolutnie nie do mojego małego ogródka, urosło toto większe niż ja i zasłaniało światło innym. Kwiatków nie zdążyło rozwinąć, końcówki z pąkami moczą się w wazonie to jak chcą, mają jeszcze szansę zakwitnąć.
Mnie też dopadło jakieś lenistwo. Pocieszyłyście mnie kobietki, że to normalne jesienią :D Przerabianie rabaty przed kuchnią zostawię na przyszły rok.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, święta racja. ;:108
Ja już miałam mniej wydawać kasy na nowe nabytki, a tu się nie da. Coraz to coś nowego przybywa.

Gosiu jeśli pozbyłaś się kosmosów, to polecam w zamian werbenę patagońską. Ma sztywne prawie łyse łodyżki i śliczne pąponiki na koncach. Ja jestem nią oczarowana.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Ja też jestem zauroczona werbeną patagońską i mam nadzieję, że się obficie wysieje. Dzięki Tobie już wiem jak wyglądają siewki, to może ich nie wyplewię :D
Prace ogródkowe wykonuję w tempie muchy w smole... ani chybi śnieg mnie zaskoczy :roll:
Co do róży od Pana Tapira, to może jest ta :?: http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.6318.0&tab=1 Moja nie przetrwała zimy...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś, tak to chyba ta. W sumie wcale się nie pogniewam jak nie przetrwa.
Co prawda kwiaty podobają mi się, ale jest prawie całkiem goła.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Strefa 7b... nie rokuje najlepiej... Ale u Neli chyba przetrwała.
Z tego co czytałam, to Tower Bridge jest podatna na choroby grzybowe, ze wskazaniem na czarną plamistość. Ale to piękna angielska róża, tyle, że Harknessa...
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Małgosiu, z ogromną przyjemnością nadrobiłam wszystkie zaległości!! Róże cudne!!
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Goś, różyce przecudne u Ciebie. :tan Te kolory... bajka ;:138
A szałwia w każdym zestawieniu kolorystycznym prezentuje się super. :) Szkoda że jednoroczna ;) Ja jednak będę siała co roku, bo spodobała mi się niezmiernie. Na pewno dołączę też te wieloletnie.
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Margo2 pisze: I co roku mam inne chciejstwa. W zeszłym roku były róże i żurawki, w tym są to trawki i jeżówki.
W przyszłym roku zaplanowałam miniaturowe iglaki.
Cóż ja czytam :shock: iglaki miniaturowe ;:63 ;:63 ;:63 To mi się podoba :uszy Choć ostatnie lata też obfitowały w cudne roślinki ;:108
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, jak zwykle można u Ciebie obejrzeć piękne różane rabaty ;:167
cały czas się zastanawiam nad tymi Skierniewicami i czy mam po co jechać... co powinnam kupić, skoro miejsca na rabatach nie ma, a i tak muszę wcisnąć kilkanaście róż z jesiennego zamówienia. Ech, mam dylemat :roll:
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Nie widać jeszcze tutaj jesieni, a faktycznie trawik znacznie się zmniejszył, pięknie kwitną powojniki i róże, u mnie najbardziej niezawodna, jeżeli chodzi o kwitnie jest Kronenburg i wcale nie jest najbardziej podatna na czarna plamistość, najwrażliwsza to Wiliam Sz. ten starszy :?
Moje zakupy tegoroczne rosną jeszcze w doniczkach, a zakwitna może już za 2-3 lata ;:224
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, właśnie u mnie jest prawie łysa,ale kwiat ma faktycznie ładny. Właśnie na etykiecie miała napisane Ema Harkness.
Kupiłam jeszcze od P. Tapira różę, która znowu zachwyca mnie nie tylko kwiatem (różowy kolor :D ), ale też obfitością kwitnienia i zdrowotnością. Niestety nie wiem co to jest. Podobna trochę do Mary Rose, ale na etykiecie miała napis coś jakby Cambridge Castle. Nie znalazłam też informacji o takiej.

Monia, ja niestety nie mogę nad5robić zaległości. Jakoś mi się czas skrócił. Mało czasu zostaje na forum.
Mam nadzieję, że niedługo odwiedzę Twój ogródek.

Gosiu, szałwia, dzięki Tobie zagościła na moich rabatkach.
Powiem szczerze, że najbardziej podoba mi sie ta szafirowa. Biała jakoś wygląda gorzej. Także zbiorę tylko nasionka tej niebieskiej.
Ma nadzieję, że z nich uda się coś wysiać.

Jolu, bardzo podobają mi się iglaczki. Szczególnie miniaturki.
Będę je kupowała nawet jak zabraknie miejsca w ogrodzie. Mam jeszcze do obsadzenia skrzynie i donice.

Agunia, nie miej dylematów tylko przyjeżdżajcie z Gosią. Towarzysko. Ja też zamówiła kilka róż w R. i u Sipa. Ale Skierniewic wręcz nie można opóścić. Tam jest cudowna atmosfera.

Mario Tereso, Zdjęcia są z sierpnia. Teraz już coraz bardziej widać jesień, szczególnie gdy świeci słońce. Obraz na zdjęciach staje się bardzo ostry. U mnie Kronenburg w tym roku rósł całkiem nieźle, chociaż nie powiem, żeby powalał obfitością kwitnienia, ale i tak kwaity utrzymywały się w miarę długo.
W zeszłym roku nawet nie zdążyły się rozwinąc i już więdły.
Za duża patelnia i za duży piasek.
Szekspir u mnie dopiero teraz dostał plam. Poza tym jestem nim zachwycona.
Musze popatrzeć jakie to nabytki stoją jeszcze w donicach i w dodatki dlaczego zakwitną dopiero za 2 lata?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”