Najlepiej nie wchodzi tam gdzie kwiaty ale to silniejsze odemnie
 Najlepiej nie wchodzi tam gdzie kwiaty ale to silniejsze odemnie  

Po za tym przeciągi, a i jeszcze jedno czasem jest źle pobrana szczepka , nie wiem za bardzo o co w tym chodzi , ale jak szczepka jest z jednej gałązki np takiej długiej czepnej to może hoja nie kwitnąć. Ja dla pewności zawsze biorę do jednej doniczki szczepki z trzech gałązek.
  Po za tym przeciągi, a i jeszcze jedno czasem jest źle pobrana szczepka , nie wiem za bardzo o co w tym chodzi , ale jak szczepka jest z jednej gałązki np takiej długiej czepnej to może hoja nie kwitnąć. Ja dla pewności zawsze biorę do jednej doniczki szczepki z trzech gałązek.
 Jeszcze dodam ,że moi chłopcy jak już dojrzą gdzieś kwiaty to mnie z uśmiechem odciągają i nie karzą mi nawet przystawać żebym mogła pooglądać bo wiedzą czym to się kończy. Jak już mi się uda przystanąć to pomalutku wkładam roślinkę do koszyka patrząc na synów i uśmiechając się. Oni wtedy mówią też z uśmiechem <mamuś mówiłaś ze tylko pooglądać>
 Jeszcze dodam ,że moi chłopcy jak już dojrzą gdzieś kwiaty to mnie z uśmiechem odciągają i nie karzą mi nawet przystawać żebym mogła pooglądać bo wiedzą czym to się kończy. Jak już mi się uda przystanąć to pomalutku wkładam roślinkę do koszyka patrząc na synów i uśmiechając się. Oni wtedy mówią też z uśmiechem <mamuś mówiłaś ze tylko pooglądać>  ale mają ubaw ze mnie.
 ale mają ubaw ze mnie. Ponownie zakwitają fiołeczki
 Ponownie zakwitają fiołeczki

Pierwszy raz spotkało mnie takie szczęście ,więc jestem podwójnie szczęśliwa.Mają tylko po parę kwiatków ,ale ważne że są.Różowy ma już prawie rozwinięte kwiaty a biały parę pączków ,dlatego wolę go nie ruszać
 Pierwszy raz spotkało mnie takie szczęście ,więc jestem podwójnie szczęśliwa.Mają tylko po parę kwiatków ,ale ważne że są.Różowy ma już prawie rozwinięte kwiaty a biały parę pączków ,dlatego wolę go nie ruszać

Piwniczno-ogrodowa, Inko ty masz pomysłyinag1 pisze:To jest odmiana pokojowa ,ale przerobiona na "piwniczno-ogrodową"Te hibiskusy po paru latach takiej hodowli mają naprawdę grubsze liście,niż te które mam w domu.To chyba nawet widać na pierwszym zdjęciu,jak dobrze się przyjrzeć. :P
 , super
, super  , będą za to supeeeer kwitły.
, będą za to supeeeer kwitły.
Hihihi,dobry pomysłnezka pisze:Piwniczno-ogrodowa, Inko ty masz pomysłyinag1 pisze:To jest odmiana pokojowa ,ale przerobiona na "piwniczno-ogrodową"Te hibiskusy po paru latach takiej hodowli mają naprawdę grubsze liście,niż te które mam w domu.To chyba nawet widać na pierwszym zdjęciu,jak dobrze się przyjrzeć. :P
, super
, będą za to supeeeer kwitły.
Ino dużo masz światła w piwnicy?

Coś czuję,że mi miejsca na parapetach przybędzie
 Coś czuję,że mi miejsca na parapetach przybędzie