Ogródek Gosi cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.5

Post »

Piękne i kolorowe rabaty, mnie też bardzo podoba się ta błękitna roślinka, którą wkleiła megi. Co to?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu prześliczne kolorowe widoczki. Mnóstwo pięknych kwiatów kwitnie u Ciebie. Dalie to prawdziwe królowe późnego lata, wystarczy kilka rozrzuconych wśród zieleni i już jest barwnie :D U mnie tez w tym roku różyczki zdrowiutkie, tylko kilka ma plamistość,a reszta w najlepszym porządku.....uważam,że mimo,że było sporo wilgoci w tym roku, był on dla róż bardzo dobry....są wyjątkowo zdrowe i piękne :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Małgosiu, narzekasz na brak miejsca i bałagan, a może w przyszłym roku nie siej jednorocznych, ogród będzie mniej kolorowy, ale uporządkowany. :lol:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Gosia, busz Ci się zrobił :D
Piękny busz.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Aancyk pisze:Piękne i kolorowe rabaty, mnie też bardzo podoba się ta błękitna roślinka, którą wkleiła megi. Co to?
Aniu i megi -odpowiem Wam za Gosię (Gosiu,mam nadzieję ,że nie weźmiesz mi tego za złe) - to dzwonek Poszarskiego ,bardzo wdzięczna bylina ale może zdominować rabaty.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Obrazek[/quote]

Gosiu, przeglądałam ponownie Twój wąteczek i oprócz cudowności różanych zauważyłam tą lilię, znasz może jej nazwę, bo jest fantastyczna? Jeżeli jest taka lawendowa na brzegach, to pasowała by do mojej Lavender Dream. :D
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Gosiu, ja znam tylko powojniki okrywowe z grupy integrifolia np. http://e-clematis.com/Clematis_Arabella-34.html
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Obrazek

Przepiękny rozchodnik ;:138 ;:138 ;:138
Jaka to odmiana?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jolu, moje kosmosy jeszcze straszą. Na razie szkoda mi jeszcze tych ostatnich kwiatów. Niektóre całkiem nieźle się jeszcze trzymają.

Izuniu, przecież wiesz, że miłość jest ślepa :;230
Dlatego w tym roku postawiłam na pachnidła. Węch jeszcze mi pozostał.
Niestety nie znalazłam nic na temat tych powojników.
Widziałam je w Gardeners World.

Gosiu, Aniu Danusia już Wam odpowiedziała -to dzwonek Poszarskiego.
Ja na razie nie zauważyłam, żeby on był bardzo ekspansywny. W razie czego można wyrywać.

Aguś, ja na kilka róż narzekam. Ale nie wiem, czy one juz nie były osłabione kiedy je kupiłam. Te które kupiłam od Pana Tapira są zdrowe i bezproblemowe. Natomiast kilka kupiłam w Rosa Ć. i te są w duzo gorszym stanie.
Może jak posiedzą w jednym miejscu, to się trochę wzmocnią.

Iguś, tylko, że ja kocham kwiaty. Powoli zaczynam porządkować rabaty. Dlatego też potrzebne mi są Twoje jeżówki :D
Ale kilka miejsc zostawię bałaganiarskich.

Aniu, busz się zrobił i czasami mnie tez się bardzo podoba. No, ale jak już pisałam, powoli dojrzewam do zmian.
Zobaczymy jak to będzie wyglądało w przyszłym roku.
No, ale rabaty mogą być nie wiem jak ładne, ale gdy trawnik jest do kitu, to nic nie pomoże.
I odwrotnie.
Jak jest piekny trawnik, to każda prawie rabata jest piekna.
A może źle myślę? :roll:

Danusiu, dziękuję, że mnie wyręczyłaś.
Jak mogłabym się gniewać?
Przynajmniej jak mnie nie było dziewczyny otrzymały odpowiedź.

Ewo, ta lilia to Hotline. Ale nie pamiętam, czy naprawdę ma taki kolor. Jest u mnie pierwszy rok.

Monia, nie mam zielonego pojęcia co to za rozchodnik, ale u mnie jest najbardziej zwarty ze wszystkich jakie mam.
Własnie wybarwia się na jasnoróżowy kolor. Mam jeszcze podobnego, ale o wiele ciemniejszych kwiatach.

Basiu, mam arabelkę w doniczce. Może jednak w tym roku przesadzę ją do gruntu? :roll:
Wiem, że ona jest płożąca, ale w telewizji widziałam takie wielkokwiatowe. Pięknie to wyglądało.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ani chwili wytchnienia - sezon się nie skończył, a już planujemy następny :;230 To co, Goś przesadzamy :?: :D
Mniam... różyczki serwujesz. U mnie niestety róże od Pana Tapira marnie się mają. Myślałam, że ta podkładka nie radzi sobie na słabej i piaszczystej glebie. No, ale u Ciebie warunki podobne :roll:
No i bądź tu mądry...
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Gosiu, ;:167 moim zdaniem masz nie raptem, ale aż 44 róże. ;:138 Jest ciepło, więc maja gołe nogi. Ale u mnie nie wszystkie, raczej starsze. Czy czymś pryskasz? Chciałabym
bez chemii, ale nie wiem, czy się uda.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś, przesadzamy, przesadzamy ;:108
Już szaleję.
Nie mam za bardzo czasu i to mnie wkurza, bo muszę czasami z doskoku, na chybcika.
No, ale trudno.
Przód na razie może być, teraz wzięłam się za tylną rabatę. Tam największy bałagan. Powoli coś się wyłania, ale chyba dopieor w przyszłym roku będzie widać efekt.
Ale na pewno nie pozbędę się kilku bałaganiarskich zakątków.
Z daleka wyglądają nieziemsko.
A o0d Pana Tapira mam min. Szekspira. Dopiero teraz dostał plam, ale liście ma wszystkie.
Najgorzej od niego wyglądają te kupione wiosną Mirage i Cambridge bridge, czy coś takiego. Nie znalazłam tej róży w necie.

Adrianno, dla mnie ta ilość też jest duża, ale na naszym forum są posiadaczki znacznie większych kolekcji.
Ja jak ze wszystkimi roslinami lubię mieć kilka, ale nie całe kolekcje roślin.
U mnie nieliczne róże mają gołe nogi. jeśli chodzi o chemię, to stosuję ją ale tylko wiosną zanim pojawią się jeszcze liście i może raz w trakcie sezonu.
W tym roku nie miałam takiej potrzeby. Róże zaczęły gubić liście dopiero w połowie sierpnia.
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p
Od: 5 lip 2010, o 13:26

Post »

Gosia, piękne masz lato w ogrodzie. Róże cudne, wyglądają jak w lipcu. U mnie w tym roku słabo, wszystkie jakiegoś parcha złapały. Ja też mam przesadzanie pełną parą, więc współczuję. Palce mam tak pokłute że z trudem piszę na klawiaturze. :roll: Bałaganiarskie zakatki muszą zostać, nadają "romantycznego" uroku :wink: i są schronieniem dla naszych sprzymierzeńców - ropuch, żab, jaszczurek i jeży.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, zostawiam te zakątki. Będzie ich mniej, ale będą. Muszę je tylko trochę ucywilizować.
Chciałabym więcej iglaczków, żeby zimą było co oglądać.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Róże są sierpniowe. Nie mam kiedy wklejać zdjęć.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu czytam, że robisz rewolucje.....ja mam jakiegoś lenia :oops: :lol: chyba ta bajeczna pogoda mnie rozleniwia, najchętniej bym siedziała na tarasie lub huśtawce i wystawiała buzię do słoneczka i chłonęła ciepło na zimę 8-) :lol:
A różyczki w donicach czekają na posadzenie.......ale jak pomyślę o tych ogromnych dołach jakie trzeba wykopać i tych taczkach kompostu i obornika jakie trzeba przywieźć to mam coraz większego lenia.......no ale może w sobotę zadziałam ;:224 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”