Moje marzenia -maniusika część III
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część III
Jutro jak wrócę do domu to zaraz biorę się za przesadzanie iglaka ,mój też ma gdzieś z półtora mera wysokości więc muszę przygotować dół dobrze go zaprawić aby można było bez przeszkód go przeciągnąć .. W tym tygodniu mało padało to może i w ogrodzie jest suszej i mniej kwiatów wypadnie ,, szczególnie daliom woda dała się we znaki , może część ocaleje ..
- maniusika
Dołek pod iglaka już wykopany i zaprawiony , teraz czekam na siłacza aby go wykopać i przeciągnąć do dołka .. Zaczynają już kwitnąć dżelżany ..
rdest duży też ładnie wygląda ..
moje dżelżany zaczynają kwitnąc jeszcze żółty w pąkach

róże też powtarzają kwitnienie

znowu muszę poruszać ziemię aby przeschła , kończę również poprawiać I skalniak , myślę że usunęłam wszystkie odrosty bluszczu i nie będzie mi wyłaził z pod kamieni ..

rdest duży też ładnie wygląda ..
moje dżelżany zaczynają kwitnąc jeszcze żółty w pąkach

róże też powtarzają kwitnienie

znowu muszę poruszać ziemię aby przeschła , kończę również poprawiać I skalniak , myślę że usunęłam wszystkie odrosty bluszczu i nie będzie mi wyłaził z pod kamieni ..
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Piękne róze -najbardziej spodobała mi się ta biała.
Co to za kwiaty na zdjeciu pod dielżanem?
Co to za kwiaty na zdjeciu pod dielżanem?
Pozdrawiam Ida
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Życzę powodzenia z iglakiem
, a co to za różyczka na ostatnim zdjęciu??

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- maniusika
Coraz więcej pąków rozwija się u różyczek .. Nazw nie znam bo były kupowane na bazarze ale nawet te z Tessko kupowane z nazwami ale kolor się nie zgadza więc pewnie i nazwy są nie takie ..
Na zdjęciach są same róże a ta biała to okrywowa . ,dopiero teraz ładnie zakwitła .
siedzę w ogrodzie i poprawiam rabatki oraz dzielę byliny , które można trochę podzielić , Mam ogromny ogród i muszę go czymś zapełnić

Fuksja ogrodowa , kupiłam ją na wiosnę i ma już kilka kwiatów .. Rośnie w ciepłym miejscu więc może nie przemarznie przez zimę ..

ostróżki powtarzają kwitnienie ..

tak kwitnie u mnie goryczka wysoka .. inne w tym roku nie pokazały kwiatów ..

a to początek rabatki z trawami . muszę jeszcze dokupić dużych z pióropuszami powiewającymi na wietrze ..
Na zdjęciach są same róże a ta biała to okrywowa . ,dopiero teraz ładnie zakwitła .
siedzę w ogrodzie i poprawiam rabatki oraz dzielę byliny , które można trochę podzielić , Mam ogromny ogród i muszę go czymś zapełnić

Fuksja ogrodowa , kupiłam ją na wiosnę i ma już kilka kwiatów .. Rośnie w ciepłym miejscu więc może nie przemarznie przez zimę ..

ostróżki powtarzają kwitnienie ..

tak kwitnie u mnie goryczka wysoka .. inne w tym roku nie pokazały kwiatów ..

a to początek rabatki z trawami . muszę jeszcze dokupić dużych z pióropuszami powiewającymi na wietrze ..
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Janeczko
wszystkie kwiatuszki śliczne !!!
Ja, ostatnio zakochałam się w dzielżanach, są piękne

Ja, ostatnio zakochałam się w dzielżanach, są piękne

- lemka77
A ja ostatnio zakochałam się w różnych trawach. Tak fajnie sie komponują z innymi roślinami.
Ładnie tez wyglądaja na rabatach tylko trawiastych. Będę wiec kibicowac twojej rabatce trawiastej
Ładnie tez wyglądaja na rabatach tylko trawiastych. Będę wiec kibicowac twojej rabatce trawiastej
Pozdrawiam Ida
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko ,ale dzielnie przesadzasz wszystko ,ja na te kwiaty widzę u ciebie dzielżany zawsze mówiłam,że to są marcinki
u mnie też zaczynają kwitnąć i rozweselają ogród

- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Maniusika co tam u Ciebie widzę że na działce jeszcze ,sporo kwiatów kwitnie,
u Ciebie. U mnie też kwitną ładnie dalie ,milin, czas sadzić cebulowe ,ja chyba zacznę w sobotę.
u Ciebie. U mnie też kwitną ładnie dalie ,milin, czas sadzić cebulowe ,ja chyba zacznę w sobotę.

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- maniusika
Znowu popsuł mi się komputer i miałam trzy dni przerwy ale już wszystko w porządku ..
Pogoda śliczna więc i przerabianie rabatek nie jest uciążliwe .. Część prac mam już za sobą nawet w poprawionych rabatkach posadziłam ocalałe z ;potopu; cebule .. Rabatki oczywiście okopane głębszymi rowkami aby znowu mnie deszcze nie zaskoczyły .. Jutro porobię zdjęcia , bo dzisiaj już nie mam siły a poprzednie zdjęcia mi znikły ... może gdzieś są ale trudno ich odnaleść .. Dobrze że są w albumie i na watkach ogrodowych..
Zostało mi do poprawy wrzosowisko . , Zrobiłam również nową rabatkę z różami , kują diabelnie bo kilka przesadziłam ale wyglądają i kwitną ślicznie , teraz tylko muszę kupić kilkanaście krzaków ..
Pogoda śliczna więc i przerabianie rabatek nie jest uciążliwe .. Część prac mam już za sobą nawet w poprawionych rabatkach posadziłam ocalałe z ;potopu; cebule .. Rabatki oczywiście okopane głębszymi rowkami aby znowu mnie deszcze nie zaskoczyły .. Jutro porobię zdjęcia , bo dzisiaj już nie mam siły a poprzednie zdjęcia mi znikły ... może gdzieś są ale trudno ich odnaleść .. Dobrze że są w albumie i na watkach ogrodowych..
Zostało mi do poprawy wrzosowisko . , Zrobiłam również nową rabatkę z różami , kują diabelnie bo kilka przesadziłam ale wyglądają i kwitną ślicznie , teraz tylko muszę kupić kilkanaście krzaków ..
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Janeczko wrzosy boskie ale co to jest bo już u kilku osób widziałam a nazwy nie znam. Takieliście zielono białe. Zdjęcie na poprzedniej stronie
- maniusika
Pewnie ci chodzi o tą zielono-białą trawkę , muszę ją pilnować bo strasznie się rozłazi ale jest ładna .. Są i o ciemniejszych kolorach ale jeszcze nie spotkałam w sprzedaży ,, ..
Niedziela zapowiada się słonecznie ,, U nas są gminne dożynki ,pewnie zjadą wszystkie córki z rodzinami więc będzie bardzo przyjemnie .. Dobrze że jest ładnie to będzie można posiedzieć na tarasie , może już ostatni raz w tym roku ,,
Niedziela zapowiada się słonecznie ,, U nas są gminne dożynki ,pewnie zjadą wszystkie córki z rodzinami więc będzie bardzo przyjemnie .. Dobrze że jest ładnie to będzie można posiedzieć na tarasie , może już ostatni raz w tym roku ,,
- lemka77
Tak pogoda dzisiaj ma być piękna. ALe cały wrzesień podobno ma tak być. To dobrze bo nas czeka sadzenie, dosadzanie, przesadzanie itp...
Ciekawa jestem tych Twoich nowych rabatek.

Ciekawa jestem tych Twoich nowych rabatek.
Pozdrawiam Ida
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko to dożynki na pewno udane i zjazd rodzinny również
pogoda była dzisiaj super ,jak w lecie ,tylko komary nie dają posiedzieć

pogoda była dzisiaj super ,jak w lecie ,tylko komary nie dają posiedzieć

- maniusika
Dożynki się udały jak i spotkanie rodzinne , tylko młodzież już nie chce z nami siedzieć ,woli biesiadowanie przy wiejskim stole na dożynkach .. Jak dla mnie to już za głośno i za długo ..
Wolę posiedzieć pod lipką .. a dzień był naprawdę gorący aby tak dalej .. .
Moje poprawione rabatki ..
ładnie teraz kwitną pelargonie ..

Najgorzej rosły begonie , chyba miały za mokro i się łamały

Natomiast niecierpki ,koleusy i inne doniczkowe teraz zaczynają pięknie kwitnąć ..
Wolę posiedzieć pod lipką .. a dzień był naprawdę gorący aby tak dalej .. .
Moje poprawione rabatki ..

ładnie teraz kwitną pelargonie ..

Najgorzej rosły begonie , chyba miały za mokro i się łamały

Natomiast niecierpki ,koleusy i inne doniczkowe teraz zaczynają pięknie kwitnąć ..