Tajka jestem bardzo zadowolona że ten klemek zakwitł chociaż jednym ,małym kwiatkiem /wiem że kwiaty ma bardzo duże/. Mam nadzieję że to miejsce będzie mu służyło i będzie już zdrowo rósł.
Margo2 mnie jarzmianka bardzo się spodobała na zdjęciu i dla tego ją kupiłam. Kwiat ma rzeczywiście bardzo ciekawy ale muszę go oglądać na kolanach ale mam nadzieję że to tylko w tym roku tak.
Z M nie mam problemów, z racji charakteru swojej pracy ma obeznanie we wszystkich szkółkach na Lubelszczyźnie i sam zwozi mi różne rzeczy.
tade k z tą ciężką pracą nad M nie było tak źle.Może dla tego że ogród stanowi dla nas obojga miejsce doskonałego wypoczynku, a w tej chwili jest już tak że każde z nas może znaleźć sobie swoje miejsce do posiedzenia w ciszy i samotności jak jest taka potrzeba.
lemka77 tak te bordowe krzewy to pęcherznice i ten żółty przed nimi to też pęcherznica- taki ma słoneczny kolor odmiana "Luteus"
W słoneczne dni otwierają swoje kwiaty gazanie
To nasz srebrny świerk, w momencie zakupu miał trzy igły, jak trochę podrósł to złamał mu wierzchołek młodszy syn ale teraz rośnie i ma się dobrze
I jeszcze niepokalanek zaczyna kwitnienie
Dalej rozwija się pąk na glicynii i pokazały się zimowity te z dawnych nasadzeń , niestety zdjęcia dopiero w niedzielę bo aparat pojechał na zawody karpiowe.