Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

Agnieszko nie wszystkie skrętniki widzę padają. Napisz czy trzymałaś je pod kloszem, czy tak stały? Jeśli trzymałaś je pod butelką lub folią to może miały za wilgotno. Niestety straty zawsze muszą być. A jakie kolorki ukorzeniałaś?
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Na pocieszenie jeszcze podam, że mój jeden listek też zgnił, wiec nie jesteś sama w niedoli skrętnikowej. :(
Na szczęście reszta trzyma się dobrze.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Dziękuję kochani za wizyty i słowa pocieszenia ;:196
Skrętniki stały sobie w pudełku tym co widać, przykrywane były cały czas i na 2-3 godzinki dziennie odkrywane w celu przewietrzenia, a jak wyjeżdżałam na urlop to za instrukcjami poszłam i pudełko zostawiłam na pół otwarte; może 2 liściom sama zaszkodziłam bo podlewając spryskiwaczem miałam ustawione na tą taką rosę a nie na strumień i mi się "psikło" :oops: więc moja wina ewidentnie ;:223 natomiast w innym pudełeczku nie wiem o co im chodzi, dwa jak widać trzymają się dobrze ufff ;:180 a kolorki... dobre pytanie... ;:223 chyba różowo-białe....? (w każdym razie te ze zdobycznych liści w kwiaciarni...) a może je opisałam...?tak by wypadało przecież ;:224 zobaczę w domku :oops:

Do LM mi troszkę nie po drodze, więc nie pokuszę się na promocję, ale może to i dobrze, bo jak Anjja pisze, że podgnite mogą być to po co mi nerwy....

zresztą na pocieszenie wczoraj dostałam paczuszkę :heja fotki pokażę później, bo wybieram się na miasto poszukać butków (bo u mnie 12 stopni i na sandałki już chyba nie czas :( )

Stokrotkania - wejdę, a jak! powoli nadrabiam zaległości forumowe :) cieszę, się, że grudnik się spisał, mój mały posadzony też rośnie, a i mam ukorzenioną szczepkę na zbyciu jeszcze, bo też mi się przypadkiem ułamała i tak sobie w wodzie leżała...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj . Piękne roślinki zachwycające kwitnienia !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Wychodzi więc na to, że takie kapryśne były. Ja zakupiłam listki na forum w sierpniu lub końcem lipca, gdy były te upały i wtedy to samo mi się zrobiło z listkami więc stwierdziłam, że miały chyba za ciepło i za duszno. Ale z twoimi trudno powiedzieć co im mogło zaszkodzić.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

uwaga uwaga..... będę się chwalić paczuszką od justus27 (dziękuję jeszcze raz ;:196 ) :heja

;:65 więc po pracy do domku a tam czekała na mnie mega paka na poprawę humoru

Obrazek

więc od razu po obiadku ja ;:71 do ogrodniczych po doniczki :P i miałam pracowity wieczorek:

Obrazek

jak widać zaopatrzyłam się w coś co nie jest już chyba nikomu żadną niespodzianką ;:224 z tym, że skrętniczek jeden ukorzeniony a drugi to już duża sadzonka (tym razem nie mam szans na popsucie ich ;:223 ) - będzie biały i biało różowy :tan w gratisie dostałam kilka fiołków odmianowych :tan z którymi obeszłam się już inaczej niż z ostatnimi i od razu poszły do ziemi, tyle, że nie za głęboko bo te co mam to upchałam tak, że biedaki wykopują maleństwa pewnie jak górnicy a ja doczekać się nie mogę ;:223

No i poszłam podlać co nieco na parapecie i zobaczcie:
posadzone 2 sierpnia (ale z korzonkami) i po miesiącu...
Obrazek
Obrazek

och... ach... :heja normalnie w zachwyt wpadłam :lol:

a ten siedział w ziemi... nawet nie wiem ile miesięcy, zakupiłam na alle.gro dwa, jednego ukatrupiłam próbami stworzenia sauny chyba, drugi przetrwał i po powrocie z urlopu zobaczyłam maluszki, teraz już nie takie maluszki... podobno "nerys"... się okaże ;:24
ObrazekObrazek

po czymś takim od razu humorek lepsiejszy ;:49
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Super widoki zaserwowałaś ;:108 uwielbiam takie kiełkujące maluszki :) niech ci szybko rosną a paczucha bomowa :)
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Taka dostawa faktycznie potrafi poprawić humor !! Śliczne niech Ci szybko rosną pochwalisz się nam jak kwitną !!!!! ;:138
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Paka rewelacyjna, gratuluję. ;:138
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Paczucha bogata i super roślinki ;:138 no i gratuluję maleństw skrętnikowych ;:138
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś Twoja kolekcja skrętnikowa rośnie w siłę. ;:138
Wszystkim maluchom życzę zdrowego wzrostu i oczywiście obfitych kwitnień w przyszłości (niedalekiej). ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

:wit

No no no paczucha świetna - trzymam kciuki za wszystkie maluchy i starszaki :wink:
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Po stratach pocieszeniem a nawet ratunkiem przed depresją jest dobra , konkretna paczucha i prace ogrodnicze przy niej.
Gratulacje z otrzymania nowości i najlepsze życzenia aby rosły w siłe i urodę . Mam nadzieję , że doniczek kupiłaś więcej??? :;230 :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję wszystkim za gratulacje dzieciaczków skrętnikowych (chociaż takich) ;:196 cieszę się z nich i tylko WY wiecie jak :heja

Lidka lmw - miło Cię u mnie gościć :wit zapraszam kiedy tylko masz ochotę ;:108
Lidka lmw pisze: Śliczne niech Ci szybko rosną pochwalisz się nam jak kwitną !!!!!

no jasne, że się pochwalę i to w pierwszej kolejności ;:108

anik - Aniu
- skrętniki mają na mnie focha bo o co może im chodzić...? ;:223

trzynastka pisze: uwielbiam takie kiełkujące maluszki

ja też, ja też :tan biegałam po chacie jak dziecko i się cieszyłam a M patrzył... ;:124

kociara pisze:Po stratach pocieszeniem a nawet ratunkiem przed depresją jest dobra , konkretna paczucha i prace ogrodnicze przy niej.

Krysiu - zdecydowanie to kwiatki poprawiają mi humor - nawet nie jakieś tam bluzki itp... :oops: jak nie baba ;:182
kociara pisze:Mam nadzieję , że doniczek kupiłaś więcej???

wychodząc z domu M pyta "a teraz pokaż ile doniczek maxymalnie kupisz...?" na co ja wpadłam w zamyślenie a ten od razu dodał "i pokaż tylko na jednej ręce" :;230 no to pokazałam ;:131 ale kupiłam TYLKO 3... do sklepu w którym był największy wybór tych plastikowych malutkich już nie zdążyłam, a wiedziałam, że natychmiast nie są potrzebne to skupiłam się na zakupieniu np takiej do szeflery... bo je połączyłam... ale czy efekt jest taki jak zamierzałam to niekoniecznie ;:223 zresztą niedługo sami ocenicie ;:108
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Dziękuję i na pewno będę częstym gościem ! Masz rękę do kwiatów !
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”