Majka 411- róże 2011

Zablokowany
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majka 411- róże 2011

Post »

Maju edulkocie ja też jestem ciekawa jak moje tegoroczne nabytki z R przezimują, ale wszystkie które u nich kupiłam wcześniej żyją i kwitną do dzisiaj. Z RĆ też żyją, nawet Herkules którego spisałam na staty jednak cudownie ożył i ma nowe gałązki.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maju, a co myślisz o Queen of Sweden?
Bo ja jestem zachwycona. Piękny kwiat i zdrowe liście.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maju dziękuję Ci bardzo za wspaniały portret mojej imienniczki w moim ogrodowym wątku ;:196 jest piękna :D
Pokazujesz tyle różanych piękności, jak w pełni lata.....są wspaniale :D
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo - to co piszesz o naszych szkółkach - to bajka. Nieraz róże spoza naszego kraju są droższe o całe 5 zł od naszych krajowych, a są o niebo ładniejsze.
Jakoś nie wszystkie szkółki wyciągają wnioski - dużo by pisać na PW.
Piano - jest bardzo piękną różą - dajcie jej szanse, a Was zadziwi.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czytam o waszych potyczkach ze szkółkami, mam nadzieję, że szkółkarze tu poczytują i wyciągną odpowiednie wnioski.
Póki co mam dobre doświadczenia i jeszcze żadna róża kupiona w Polsce mi nie padła po posadzeniu.
Pocieszające jest to , że asortyment róż w Polsce się powieksza a co za tym idzie i konkurencja rośnie.
To doprowadza do lepszego dbania o klienta. Przynajmniej teoretycznie tak powinno być.
Przecież nie sposób wszystkiego sprowadzić z zagranicy...
Ewo, cieszę sie , że Agnes Shiliger Ci się podoba. Mnie bardzo. Jestem z niej zadowolona.
Nie dziw się, że wypowiadamy się krytycznie o niektórych różach. To wynika z naszych złych doświadczeń w temacie zakupu róż. Widzimy duże róznice w jakości róż, które nam przysyłają szkółki. Tracimy pieniądze.
To dobrze, że szkółkarze mogą poczytać co piszemy. Powinni wyciągnąć wnioski. Dbanie o klienta jest bardzo ważne. Ale dla mnie osobiście również jest bardzo ważne aby dbali o jakość sprzedawanych sadzonek. Wtedy my klienci będziemy zadowoleni.
Po wejściu do Unii mamy szeroko otwarty wolny rynek. Tam są inne standardy niż w kraju. Ceny, ja tu płcę dużo więcej niż za róże ze szkółek niemieckich.
Ewo wszystko można sprowadzić z zagranicy.
No to się napisałam, przepraszam, że tak dużo. Na koniec Ewo dodam, a mnie padły wszystkie róże zakupione na jesieni ubiegłego roku. Zapewniam Cie to nie była moja wina. ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edulkot pisze:Majuś od kiedy masz Kronprinsesse Mary - Poulsen 2004 i gdzie ją kupiłaś? bo pewnie nie u nas. :?
Lemko też będę miała pierwsze zagraniczne ale tak porównując stare róże kupione jakieś kilkanaście lat temu z tymi dzisiaj to dzisiejsza jakość nie dorównuje tamtym. Niby były bezimienne ale wciąż żyją i pięknie kwitną każdego roku. A przeżyły niejedną srogą zimę. jestem ciekawa jak przezimują zeszłoroczne nabytki z R. :D
Majeczko, no właśnie kupiłam ją tam gdzie te okazałe Pastelle. W tym roku kupiłam drugi krzak z Florparku (chyba tak się oni nazywają) będę obserwować jak będzie rosła.
Ja mam róże ze szkółek niemieckich i wszystko z nimi jak najbardziej dobrze. Agnes Shiliger jest też z Rosen-Direct.
Ewo - to co piszesz o naszych szkółkach - to bajka. Nieraz róże spoza naszego kraju są droższe o całe 5 zł od naszych krajowych, a są o niebo ładniejsze.
Jakoś nie wszystkie szkółki wyciągają wnioski - dużo by pisać na PW.
Piano - jest bardzo piękną różą - dajcie jej szanse, a Was zadziwi.
Gosiu, ja napisałam prawie to samo . Jednak myślimy podobnie.
Mam dwie róże Piano. Jedna jest okazem który bardzo mi sie podoba. Ta druga jest byle czym, żeby nie używać tego samego określenia. Mam ją 4 rok i co nie wyszła na okaz, to Gosiu i w kolejnym 5 roku nie wyjdzie. ;:108

Aga13, jestem twarda. Czy to dobrze ?
Lemko, z róż z zagranicy powinnaś być zadowolona. No chyba, że zamówiłaś z Serbii. To tam są małe sadzonki.
Róże z zagranicy to nie nowość tu na forum. Ma je wiele osób i cieszy się z nich.
Margo, Queen of Sweeden - przepiękna angielka. Ale pamietaj ja mam ją 4 rok. I jeszcze na wiosnę psioczyłam na nią, ale mnie zaskoczyła i naprawdę pokazała na co ją stać. Ona będzie zdrowa jak o nią zadbasz - profilaktyka.
Ja Ci szczerze polecam tą róże.
Agness , wstawiłam specjalnie dla Ciebie ;:196 Dziękuję za ciepłe słowa pod adresem różyczek. One dla mnie też są wspaniałe. ;:108
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Majka - wiosną w Rosen Tantau zakupiłam Pink Piano - już teraz ma jeden pęd o wysokości 160 cm zakończony kilkoma kwiatami - Piano nigdy tak nie wyglądał, a mam dwie sadzonki kupione u nas ale obie ładnie mi zakwitły.
Co do szkółek - tak, obie mamy te same poglądy - kropka.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, masz rację kropka. ;:108
Moje piękne Piano też ma pęd wysoki na 160 , a grubość tego pędu na dole, to w obwodzie ponad 2 cm.
Kwiaty - całe kiście.
Ale to drugie już mi się znudziło 4 lata czekać czy się wykokosi. Zostanie przesadzone do innego ogrodu. :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Dziewczyny :wit
oczywiście po stracie róż ma się prawo być zawiedzionym i wtedy szukamy innego źródła sadzonek. I macie rację.
Ale miło też słyszeć, że wysyłanie wadliwego towaru to pojedyńcze przypadki i oby było ich coraz mniej.
Życzę wszystkim samych dorodnych sadzonek przy najbliższych zakupach i nie tylko! ;:7
Awatar użytkownika
aga13
500p
500p
Od: 11 paź 2008, o 21:39

Post »

majka411 pisze: Aga13, jestem twarda. Czy to dobrze ?
Bardzo dobrze !! :D mnie czasami serce boli jak mam coś "wyrzucić" z ogrodu ale wiosna z nasadzeniami jesiennymi z RC utwardziła mnie na max
Pozdrowionka :)))
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, :wit
dziękuję w imieniu własnym i koleżanek tu się wypowiadających :D

Aga, ja staram się przesadzać do innych ogrodów. Tylko potocznie używam zwrot wyrzucić. Pewnie, że szkoda roślinek, niech inni się cieszą. Zobaczymy już niedługo co do nas przyjdzie z zamówień. A na wiosnę będziemy czekać ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

No i ja już się nie mogę doczekać na te zagraniczne różane potwory.
A tak w ogóle to dobrze, ze róze tak długo kwitną- jest czym sie cieszyć w ogrodzie.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lemko witaj, niech nam kwitną do zimy :D , a będziemy miały co tu pokazywać. :D

Witam serdecznie pozostałych miłych gości.
Korzystając z okazji wkleję zdjęcia rózyczek z 3 września.

Pastella
Obrazek

Obrazek

Aphrodyte
Obrazek

Obrazek

Apricola
Obrazek

Amber Queen
Obrazek

Geisha
Obrazek

Księżna Mery
Obrazek

Leady Emma Hamilton
Obrazek

Morgengruss
Obrazek

Tea Time
Obrazek
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kochana, no to gratuluję tych dypomów ;:180 Fajnie, że oprócz tego, że lubisz to robić, to jeszcze jesteś doceniana. Coraz bardziej mi się Pastella podoba. Ale muszę sobie powtarzać...nie masz już miejsca wyluzuj, nie masz już miejsca wyluzuj...... :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Maju, co jedne zdjęcia, to ładniejsze :)
Pastella jest zachwycająca! jak moja nie będzie tak urodziwa jak Twoja, to się wścieknę i wezwę Pana Choduna na dywanik ;)
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”