Moja początki ogrodowe - aagaaz
Re: Moja początki ogrodowe - aagaaz
zapowiada się okazały i wspaniały skalniak, Agnieszko! jeszcze tylko trochę pracy i będzie skończony, z tego co widać na zdjęciu... super! czekam na efekt finalny z niecierpliwością 

- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagusiu i Ilonko ten głaz został wydobyty przy kopaniu kanalizacji, a że akurat na ulicy robili asfalt to nam pomogli koparką go wydobyć...W tym miejscu do zostawili no i teraz chciałam zrobić z niego użytek 
Ilonko dziękuję za zaproszenie . Odezwę się na pw.
Małgosiu ten kwiat to szarłat ogrodowy. To jednoroczniak, wysiałam go pierwszy raz i ma chyba z dwa metry i do tego ładne kwiatki
Aguś cieszę się, że Ci się podoba mój nieskończony skalniak... Postaram się , aby ładnie wyszedł...
Dzięki za odwiedzinki...Idę robić obiadek a potem do pracy...
Zostawiam zdjęcie jednej strony skalniaka, gdzie wymyśliłam sobie z kamieni takie strumyki..

Ilonko dziękuję za zaproszenie . Odezwę się na pw.

Małgosiu ten kwiat to szarłat ogrodowy. To jednoroczniak, wysiałam go pierwszy raz i ma chyba z dwa metry i do tego ładne kwiatki

Aguś cieszę się, że Ci się podoba mój nieskończony skalniak... Postaram się , aby ładnie wyszedł...
Dzięki za odwiedzinki...Idę robić obiadek a potem do pracy...
Zostawiam zdjęcie jednej strony skalniaka, gdzie wymyśliłam sobie z kamieni takie strumyki..

- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Skąd Ty bierzesz te kamienie??
Bardzo bym prosiła o kontakt do piątku, bo w sobotę wyjeżdzam. (nareszcie
)
Bardzo bym prosiła o kontakt do piątku, bo w sobotę wyjeżdzam. (nareszcie

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- aagaaz
- 1000p
No widzisz taki sobie wyrósł... A kolejne kamienie przywiózł mi mąż ..Od kogoś załatwił, kto chciał się pozbyć 

- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Agnieszko, piekny skalniaczek bedzie jak go dokonczysz ale jak na początek to i tak jest bardzo ładny:)
Pozdrawiam i zapraszam do mnie
Pozdrawiam i zapraszam do mnie

- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Będziesz miała piękny skalniak, taki niespotykany, bo z tak wielkim kamulcem to nie wszyscy mają :P
Żebym miała tak sił jak nie mam, poprzywoziłabym kamieni z pól, które rolnicy na skraj drogi zwalają podczas orki.
A tak mogę tylko pomarzyć.
Żebym miała tak sił jak nie mam, poprzywoziłabym kamieni z pól, które rolnicy na skraj drogi zwalają podczas orki.
A tak mogę tylko pomarzyć.
- aagaaz
- 1000p
Osterku No tak kamień niezły mi się trafił...Trzeba mieć siły , żeby sobie przywieźć kamienie, to fakt..
Mi akurat przywiózł mąż , więc nie musiałam się dużo natrudzić
Mi akurat przywiózł mąż , więc nie musiałam się dużo natrudzić

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Agnieszko, podziwiam koncepcję skalniaka z kamiennymi ścieżkami. Pięknie to wygląda. Różna forma , wielkość i barwa kamieni
Niecierpliwie czekam na efekt końcowy
. Jakie planujesz nasadzenia? I czy układałaś pod spodem włókninę przeciw chwastom? Podobno się sprawdza 

Niecierpliwie czekam na efekt końcowy

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ciekawe jak będzie ta cegła zachowywała się po zimie,bo tez obawiam się o swoje obwódki.
- aagaaz
- 1000p
Justynko Taką miałam wizję z tymi kamieniami i tak zrobiłam. Wiem , że lepiej jest , żeby kamienie były ujednolicone , ale każdy robi jak chce ...Już trochę mam nasadzeń i innych części ogrodu..A włókninę kładłam, ale nie po całości, mam nadzieję , że chwasty mnie nie zjedzą
Małgosiu no zobaczymy jak będzie z tą cegłą ...Najwyżej na drugi rok coś się innego wymyśli..
A tu zdjęcia z nasadzeniami..Jeszcze zostało trochę pustego miejsca..Może do zimy się zapełni
Posadziłam rozchodnik okazały, kostrzewę , małe sadzonki juki ( zobaczymy czy się przyjmą ) , jakieś rojniki i inne skalniakowe roślinki..

Małgosiu no zobaczymy jak będzie z tą cegłą ...Najwyżej na drugi rok coś się innego wymyśli..

A tu zdjęcia z nasadzeniami..Jeszcze zostało trochę pustego miejsca..Może do zimy się zapełni

Posadziłam rozchodnik okazały, kostrzewę , małe sadzonki juki ( zobaczymy czy się przyjmą ) , jakieś rojniki i inne skalniakowe roślinki..

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

- aagaaz
- 1000p
Gosiu jak pisałam wcześniej kamień ten został wykopany przy kopaniu kanalizacji... I tak został... Teraz robię dla niego oprawę przyrodniczą ;)
Iwonko tak pracy trochę jest przy takim skalniaku, ale potem właśnie efekt jest super ... Dlatego czasami warto się poświęcić dla takiego efektu
Iwonko tak pracy trochę jest przy takim skalniaku, ale potem właśnie efekt jest super ... Dlatego czasami warto się poświęcić dla takiego efektu

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Jakieś skalniakowe co mam mogę Ci przesłać... niedużo tego ale zawsze....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- aagaaz
- 1000p
Dziękuję Jagusiu
No i właśnie takich dobrych ludzi można spotkać w życiu. Ostatnio dostałam roślinki od Ilony (imwsz) m.in różę, niezapominajki, hostę, iryski, trzykrotkę i taką chryzantemę

Od mojej sąsiadki otrzymała kilka host, które posadziłam kolo wejścia do domku oraz zrobiłam małe hostowisko...
Otoczyłam je prowizorycznie starymi kafelkami, żeby mój pies mi nie wyrył, ale niestety nie pomogło.. Zrobił kilka dziur, na szczęście zostawił kwiaty..

Poza tym sąsiad przyniósł mi trzy iglaczki, które ktoś wyrzucił...Czy ktoś wie co to za iglaki?

No i właśnie takich dobrych ludzi można spotkać w życiu. Ostatnio dostałam roślinki od Ilony (imwsz) m.in różę, niezapominajki, hostę, iryski, trzykrotkę i taką chryzantemę

Od mojej sąsiadki otrzymała kilka host, które posadziłam kolo wejścia do domku oraz zrobiłam małe hostowisko...
Otoczyłam je prowizorycznie starymi kafelkami, żeby mój pies mi nie wyrył, ale niestety nie pomogło.. Zrobił kilka dziur, na szczęście zostawił kwiaty..

Poza tym sąsiad przyniósł mi trzy iglaczki, które ktoś wyrzucił...Czy ktoś wie co to za iglaki?