Ogródek pod dębami, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami, cz. 3

Post »

Wandziu schyłek lata w tym roku jest przepiękny....możemy tylko marzyć, żeby było tak jak najdłużej :D
Kolorowo, cieplutko , pogodnie, po prostu pięknie.....aż się nie chce wchodzić do domu.....można by całe dni spędzać w ogrodzie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu, ale dałaś po oczach zielenią! :D ogród wygląda jak na początku lata, a nie u jego schyłku - co za soczystość! w połączeniu z żółtymi akcentami wygląda cudownie!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czyli znowu się spotkamy :D
Bardzo się cieszę.
Tak w Skierniewicach jest spory wybór traw.
I nie tylko.
Jak przyjedziesz to zobaczysz czego tam nie ma.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu śliczne fotki. ;:63
Tylko nawłoć i owoce ognika przypominają o nadchodzącej jesieni, ale ja także lubię wczesną jesień w ogrodzie. :)
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Mimo cienia jaki dają drzewa roślinki u Ciebie Wandziu w bardzo dobrej kondycji. A jesienią jest słońce w Egipcie. A tak poważnie to ja mam też za mało słońca. Od zachodniej strony stoi wysoki dom, a ja po pracy w godzinach popołudniowych też wolała bym słonko.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Uraczyłaś mnie Wandzu widokami domu i dębów :D Te tony liści będą kłopotliwe, ale mieć wielkie drzewa w sąsiedztwie domu, a zwłaszcza dębów - to szczęście wielkie. Twoje dęby tworzą niesamowity klimat starego domostwa, siedliska... Coś fantastycznego :)

A bezimienne dęby, koniecznie musisz nazwać Wandziu :wink:

Bardzo fajne to określenie "ława piwna". Mojemu mężowi z pewnością by przypadło do gustu :D

Grubosza co roku wystawiam na całe lato na taras i świetnie się ma. Zimą w domu zawsze gubi liście, łysieje i wygląda gorzej. Na wiosnę go przycinam i wystawiam na taras. Wtedy zagęszcza się i odżywa.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Wandziu jakoś dawno się nie wpisywałam , więc się rehabilituję .
Wszystko śliczne i takie nie jesienne ;:108
Czytam o Skierniewicach .... czy jakieś spotkanko się szykuje?
Miałam propozycję wyjazdu na te targi ... z kołem gospodyń wiejskich :roll:
Były wolne miejsca w autokarze , a ja się nie zapisałam , bo mój syncio ma akurat 17 września urodziny .
Nawet nie pomyślałam , że mogę tam spotkać jakiś forumków ;:14
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Ja proponuję imie dla Edward. A dlaczego, bo jeżeli Czesiu to i Edziu.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

O widzisz, Wandziu, a ja się przestraszyłam i czym prędzej swojego grubosza schowałam do domu... za rok go wystawię na słoneczko :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Wandziu :wit
przyszłam z rewizytą do twojego tajemniczego ogrodu!
Dojrzały ogród, prawdziwy busz, jaki lubię najbardziej! ;:138
Wielkie drzewa to prawdziwy skarb - tworzą mikroklimat, jakiego w otwartym ogrodzie na znajdziesz! ;:108
Na różyczkę zawsze się znajdzie miejsce ;) W zaciszu też dobrze przezimuje!
Życzę powodzenia i pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Piękny okazały grubosz . U mnie jak trochę większy ma coraz mniejsze liście.Może go źle podlewam ,podpowiedz . A to obok niego to jest - :?: Pozazdrościć tak ładnego ogrodu . ;:138
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

wanda7 pisze:Christinkrysia, dąb chcesz wyhodować? Z żołędzia? To chyba tylko bonsai ci pozostaje, co?
A ja uprawiam trzmielinkę na nóżce. Z odciętego w tym roku pędu. Właśnie dzisiaj wysadziłam już do gruntu takie maleństwo. Natomiast Westerland chyba się nie ukorzeni, niestety. Krysiu zakwitł mi dzisiaj twój kroplik swoim żółtym nakrapianym kwiatuszkiem :D
Jest takie powiedzenie,że " mężczyzna musi zrobić 3 rzeczy .... miedzy innymi posadzić drzewo "
Kupić gotowe w szkółce i posadzić to żadna sztuka a ja chcę wyhodować od nasionka - może być i na bonsai :;230
Mam już 7-letniego Hibiskusa domowego o pełnych kwiatach więc szlak jako tako przetarty.
Z Trzmielinką Tobie pójdzie dużo szybciej.
O różę nie martw się - w następnym sezonie pójdzie lepiej.
Po niedzieli wyśle Ci ukorzenionego Clematisa (Grupa Atragene 'Frances Rivis' (alpina), botaniczny)
bo wczoraj wysyłałam pierwszego i jestem mile zaskoczona pięknymi korzonkami a sadzony był w czerwcu.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Majeczko, nienawidzę deszczu. U mnie znowu pada. A ja miałam dzisiaj karczować krzaczyska.
Ulcia, może poczekaj jeszcze rok i wtedy żurawki podzielisz. Albo na wiosnę zrób to z tymi, które najbardziej się rozrosły. ;:108
Agness, dzisiaj gdy ci odpowiadam jest już niestety deszczowo i zimno. NO ale jest komputer i forum...
Aguniado, tych żółtości mam teraz jakby nadmiar. Dlatego zaczynam kupować róże. Będzie bardziej kolorowo. Wiem, że ty także postanowiłaś wzbogacić ogród różami. Beziemy się więc w tym wspierać.
Margo, ale mi wspaniałości obiecujecie tam w Skierniewicach. Muszę w takmi razie zacząć teraz mniej wydawać, żeby zostało więcej na trawki i róże.
Tajko, ja jesień lubię najbardziej. Ale nie może zbyt długo padać, bo wtedy robi się smutno na myśl o końcu sezonu.
Izo, miło że wpadłaś. Rzeczywiście na zdjęciach mój dom sprawia wrażenie starego domostwa. W rzeczywistości jednak ma tylko osiem lat. No ale ten największy dąb liczy już sobie z pięćdziesiąt kilka. Musiałąm do niego dostosować wszelkie nasadzenia. To on tu rządzi.
Agatko123, no widzisz, to wielka szkoda, bo taka okazja nie zdarza się często. Bardzo się cieszę, że znowu pogadam sobie z forumkami o roślinkach :D
Krysiu, imię Edward rzeczywiście by pasowało. Jest dostatecznie poważne i dostojne. Propozycja godna rozważenia.
Jagusiu, grubosza trzeba najpierw przyzwyczaić do słońca. Początkowo powienien stać jednak w półcieniu, dopiero poxniej go oswajać ze słoneczkiem
Gloriadei, dziękuję za wizytę. Jak ja lubię osoby, które przychodzą z rewzizytą tak szybko i jeszcze do tego napiszą coś sympatycznego. Ewo, zamówiłam właśnie siedem róż angielskich i tym samym rozpoczynam z nimi przygodę. Mimo mojego cienistego buszu mam w ogrodzie miejsca słoneczne i tam planuję zrobć różankę. Od ciebie będę czerpać pomysły :D
Olku, ja myślę, że u grubosza wielkość liści zależy od miejsca, w którym stoi. Ja mam w domu cztery egzemplarze. Zimą stoją w tym samym miejscu. Trzy z nich wynoszę na całe lato do ogrodu. I one mają duże błyszczące listki. Natomiast tego czwartego nie wynoszę. On ma coraz mniejsze te listki. Uważam, że mógłbyś zawieźć swojego na działkę. W jesieni byś go nie poznał.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Christinkrysiu, bardzo ci z góry dziękuję za powojniczka. Już zrobiłam dla niego miejsce. :D
A w podzięce dla ciebie moje dwie dalie. Miałam ich sporo, ale porozdawałam, bo nie chciało mi się przechowywać i wykopywać. Zostały cztery, a wśród nich takie oto:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p

Post »

Miło mi Wandziu, ze imię Edward, może być rozważane. Przy Edwardzie wypada stanąć czy usiąść. A np. Kajetan zdrobniale Kajtek brzmi mało poważnie. Ale to tylko moje zdanie. Dalie ładne, ja mam też cały rząd dalii przed działką. Męczy mnie tylko ich wykopywanie i zanoszenie do piwnicy tych wiader i skrzynek. Rosną natomiast bez problemu i długo kwitną, są różnokolorowe i to mnie się podoba. Najważniejsze, że mam je od sąsiada, którego już nie mam wśród nas.
Pozdrawiam Krystyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”