no to dorzucę jeszcze kilka widoków róż z drugiego kwitnienia ...

By dalekiport at 2011-08-28

By dalekiport at 2011-08-28
Kolkwicję jak mi zbyt nisko opada podcinam, nic jej to nie szkodzi,pierisy okrywam na zimę włókniną zimową i to w zupełności wystarczy,trawy pampasowej nie mam i nawet nie zamierzam bo jest zbyt kłopotliwa i przemarza. Serdecznie pozdrawiam SylwanaMiriam pisze: Piszesz,że obsadzasz kolkwicję hostami.I co,nie przykrywa Ci ich?U mnie kolkwicja rozpościera się coraz bardziej i musiałabym uciekać z hostamiI jeszcze o pierisie;piszesz,że to szybko rośnie ,nie przemarza,tylko cieszy.... Czy wśród traw masz pampasową,
![]()
![]()
Magdo jesteś zbyt skromna,masz śliczny ogródek, roślinki bardzo ładne, a "róża dziękuje za uznanie"lulka pisze:zdjęcie czerwonej róży jest absolutnie fantastyczne-te kropelki dodają urokuU mnie niestety roślinki nie wyglądają tak zdrowo, chociaż chucham i dmucham
Dziękuję za uznanie, szklarenka jest nieduża 5m2, jak ją kupowaliśmy wydawało mi się że w zupełności wystarczy,teraz na pewno kupiłabym większą, ma jeden duży plus jest cieplejsza niż ze szkła.Co do hortensji nawożę ją co roku na wiosnę siarczanem amonu i nawozem do hortensji a od sierpnia nawozami jesiennymi,które przyśpieszają drewnienie. Pozdrawiam Sylwanahaszka pisze:Przespacerowałam po Twoim cudownym ogrodzie...bardzo spodobał mi się nowy zakątek z trawami....czy ze szklarenki jesteś zadowolona jaki jest jej rozmiar?....pytam bo też chcę coś podobnego kupić.......ta hortensja na poczatku watku zniewalająca i ten cudowny kolor czy czymś ją nawozisz?