Jagódko - jakbyś zgadła z tymi pokręconymi trawkami - kupilismy 2 sztuki - bo tak właśnie pomyślałam o donicach
Majeczko - przy tej pokręconej napisali że zimuje bez problemów. Czy faktycznie tak jest to się przekonamy. Podobno łatwa w uprawie.
Trawy chcę przed domem posadzić. Te zawijaski chyba do donic, czerwona do gruntu
Agata - moja rubrum też niestety parę złotych kosztowała

Mam nadzieję że ładnie przzimuje i będę się nią cieszyć również w przyszłym roku.
Ta pokręcona to chyba ta sama - bo inna jej nazwa to 'effusus spiralis'

Długo ją masz ? I w donicach czy w gruncie ?
Gosiu - ja też długo się broniłam przed trawami
Hebe świetnie się sprawdzają w tutejszym klimacie. Mają piękne liście i ciekawie kwitną

Jestem z nich bardzo zadowolona. Posadziłam też przed domem.
Joluś - już szukam karteczki.... mam ! I oto co napisali: Imperata cylindrica 'Rubra' , Blood grass.
Nie wiem czy inaczej nie jest to czasem Red Baron ??????????????????
Wiesiu - nad zawijasami ciągle myślę, ale nie ukrywam że donice mi chodzą po głowie

Ale też kombinuję, że może jednego większego zawijasa ( bo kupilismy 2 szt.) przy przesadzaniu rozdzielę i posadzę do gruntu, a dwie zostaną do donic ???? Pozastanawiam się jeszcze dzisiaj

A trawka... cóż - sama mam wątpliwości. Na etykiecie jest info że 'rubra' "Blood grass" ale też się zastanawiam czy to czasem nie jest inna nazwa 'Red baron' ????