Moja domowa zielenina

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja domowa zielenina

Post »

Reo to trzykrotka :D
Piękne maluchy! Ja tez mam! tylko mniejsze :D
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Kontakt:

Post »

To ostatnie to skalnica rozłogowa ;:108
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ok, dzięki wszystkim za podpowiedzi :wink:
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit
Rodzinka coraz większa ;:138 ;:138
A szczepki niech szybko puszczają korzonki :wink:
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Domimika
500p
500p

Post »

Kolejna nowość, tym razem nie moja, ale mamy. Troszkę mi się zdjęcie rozmazało :roll:
Obrazek

Takie ma buźki
Obrazek

A jak już jestem przy storczykach, to pokażę jeszcze jednego, co prawda nie kwitnącego, ale wydaje mi się, że wygląda całkiem dobrze. Jakiś czas temu miał zamiar zakwitnąć, jednak wszystkie pączki odpadły i od tamtej pory stoi w miejscu. W sumie nawet nie pamiętam, jak kwitnie, ale chyba na fioletowo. Mama spisała go na straty, u mnie ma jeszcze jedną szansę, mam nadzieję, że się odwdzięczy :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne nowości ;:138 . Pewnie już się nie możesz doczekać na korzonki listków :) . Hobbit wygląda świetnie i na pewno wkrótce zacznie się rozrastać na całego, a aichryson to piękny okaz ;:108 . Rosiczki super wykiełkowały - aż Ci zazdroszczę możliwości podglądania ich. Falek ma cudowny wzór na kwiatach, a ile pączków... - niedługo będzie prześliczny ;:138 . Ten spisany na straty też wygląda całkiem dobrze - trzeba do niego tylko trochę cierpliwości :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
LILA ROSA
50p
50p
Od: 24 sie 2010, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne kaktusiki. Gratuluję kolekcji i czekam na nowe zdjęcia kwiatów. ;:138 ;:138
To myśli są tym, co szczęśliwie układa człowiekowi życie. - Marek Aureliusz
Sprzedam/wymienię hoye.
Hoja. Baza wiedzy o poszczególnych gatunkach
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Niech Ci wszystkie nowości zdrowo rosną. :D A maminy storczyk ma fajnie piegowate kwiatuszki. ;:63
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Hirusan
50p
50p
Od: 23 lis 2010, o 00:49

Post »

Przybywam z rewizytą ;:109 ;:109

Bardzo tu u Ciebie miło. Fajnych masz owadożerców, tak sobie myślę czy by nie posadzić sobie adenium i rosiczek też ? Trudno to utrzymać przy życiu ?
Też mam powyciągane trochę kaktusy, ale co rok mi ich tak szkoda do tej piwnicy wystawiać że nie uwierzysz. Piwnica to nie odpowiednie miejsce dla kwiatów moim zdaniem xD
Domimika
500p
500p

Post »

Jeśli chodzi o rosiczki to aż się zdziwiłam, że mi z nasionek powyrastały, bo dawałam im marne szanse :wink: Jeśli chodzi o adenium... Hmm... Podchodziłam do tej rośliny już dwa razy, wcześniej mi zgniły, bo zostały przelane, ktoś nawet ciekawie kiedyś powiedział, że "jest to roślina typu: lepiej podlać tydzień za późno niż dzień za wcześnie". Siałam też miesiąc temu, nasionka niby świetnej jakości, faktycznie szybko kiełkowały, ale po przełożeniu z mokrego ręcznika papierowego do ziemi obumierały lub nie dały rady wyjść do końca w łupinki od nasionka. I już sama nie wiem, czy to ja coś źle zrobiłam, czy po prostu miałam pecha. Jest to roślina niesamowicie ciekawa i z pewnością spróbuję z nią jeszcze raz na wiosnę, bo to ogromna frajda hodować coś od nasionka. Wielu forumowiczów ma piękne róże pustyni, niektórym nawet kwitną, więc wychodzi na to, że tak trudno nie jest.
Jeśli chodzi o kaktusy, to niesamowicie żal mi je wstawiać do piwnicy, ale jeśli to ma sprawić, że zakwitną, to jestem w stanie to przeboleć :wink: Choć muszę przyznać, że boję się, że po tym trochę drastycznym zabiegu nic już z nich nie zostanie. Zastanawiam się też, czy nie spróbować w tym roku tylko z tymi najzwyklejszymi echinopsisami, jak nie wyjdzie, to nie będzie taka wielka szkoda :wink:
Hirusan
50p
50p
Od: 23 lis 2010, o 00:49

Post »

Też mam takich kilka kaktusów które mogę wsadzić do piwnicy i czuję że będzie im tam dobrze. Tak sianie z nasion to fajna zabawa, ja jednak tylko zioła sieję co roku, w tym mi się nie udało, bo i miejsca brakuje trochę. Chociaż tak we wrześniu myślę by pozbyć się trochę pieniędzy i zainwestować raz a porządnie i potem robić tylko drobne kosmetyczne zmiany.
Awatar użytkownika
Mariola O
100p
100p
Od: 25 sie 2011, o 07:31

Post »

Mój aichryson nie ma właściwie żadnych wymagań, stoi na południowym oknie i rośnie jak szalony :uszy
Mój zielony dom http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=46962" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam, kupię, zamienię się http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Wspaniałe nowości i bardzo urozmaicone, wszystkiego po troszku, a co jedno to ładniejsze.
Rosiczki jak z bajki, te kropelki.... wygladają nieziemsko ;:224
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

hejka :wit

Powędrowałam do ciebie z rewizytą.
Ucieszyłam się na widok twojej haworsji, fajnie kwitnie, moja jest malutka więc poczekam sobie na kwiat. Masz sporą kolekcję ;:138 Ostatnimi laty w domu ostały mi się tylko kaktusy i sukulenty, walczę o życie agawy z białymi paskami i od roku ciężko jej odbić.

Chciałam obejrzeć twoje rysunki ale nie załapałam się , link się nie otwiera :(
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Domimika
500p
500p

Post »

No faktycznie nie działa, nie mam pojęcia dlaczego, próbowałam zmienić ale ciągle nie działało no więc musiałam po prostu dać link, trochę źle wygląda, ale już trudno :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”