Pęcherze na Zygokaktusie
Pęcherze na Zygokaktusie
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Zachorował mój sukulent. Od ok. miesiąca na moim Zygokatusie pojawiły się małe pęcherzyki, jakby pod pierwszą tkanką była woda, po kilku dniach listek więdnie, usycha i odpada. Młode listki, które zaczynają rosnąć również są już chore. Najgorsze jest to, że drugi Zygokatus, który stoi obok też zaczyna chorować:(.
Wydaje mi się, że to wszystko zaczęło się od momentu, kiedy zmieniłam doniczkę i ziemię (ziemia dla kaktusów i sukulentów).
Bardzo proszę o pomoc, ponieważ szkoda mi moich sukulencików:(, gdyż pięknie mi kwitną.
Pozdrawiam serdecznie!!!
Zachorował mój sukulent. Od ok. miesiąca na moim Zygokatusie pojawiły się małe pęcherzyki, jakby pod pierwszą tkanką była woda, po kilku dniach listek więdnie, usycha i odpada. Młode listki, które zaczynają rosnąć również są już chore. Najgorsze jest to, że drugi Zygokatus, który stoi obok też zaczyna chorować:(.
Wydaje mi się, że to wszystko zaczęło się od momentu, kiedy zmieniłam doniczkę i ziemię (ziemia dla kaktusów i sukulentów).
Bardzo proszę o pomoc, ponieważ szkoda mi moich sukulencików:(, gdyż pięknie mi kwitną.
Pozdrawiam serdecznie!!!
Dobre uczynki i słowa zawsze wracają
Re: Pęcherze na Zygokaktusie
Dobre uczynki i słowa zawsze wracają
- Farel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pęcherze na Zygokaktusie
Jak zerkniesz na wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=588 który jest na samej górze tego działu, to może tam Ci ktoś odpowie, bo tam jest odpowiedni wątek do takich pytań.