Tosiu Twój ogród to jeden wielki kwiat...róże kwitną Ci jak oszalałe,Jubille Celebration rozrosla Ci się niesamowicie...
a ta róża...pewnie znasz jej imię ,podoba mi się również ...CXzy będą kwitły tak obficie za tydzień...Chciałabym zobaczyć na własne oczy...Wystawa w Chorzowie już tuż tuż...
Neluś Jubile kwitnie, ale ta ze zdjęcia już dziś ścięta. Dałam ją do identyfikacji, ale widocznie za mały pikuś jestem, bo nikt ze znawców mi nie odpowiedział :x Cieszę się na 10, że się spotkamy!!!
Tosiu, czy ja dobrze zrozumiałam: chcesz sadzić róże w poblizu świerków?
Nie rób tego, kochana! Świerki płytko sie korzenią, zabiorą różom całą wodę z gleby
Izuniu, ja mój ogródek podlewam w czasie suszy dość mocno. Róże posadzę na poszerzonych rabatach daleko od świerków.Na planowanej rabacie bliżej świerków będą inne roślinki.
Izuś, tam posadzę krzewuszkę, budleję niską i hibiskusa. Obsadzę ja miodunką. Jakieś niskie bylinki. Może lawendę? Może jakąś trawę? Nie wiem jeszcze tak dokładnie.
Miodunkę odradzam, wodolubna! Będzie podsychać i brzydko wyglądać. Lawenda jak najbardziej I nachyłek okółkowy! Ten to każdą suszę przetrwa bez podlewania
No widzisz! Miodunkę mam na rabatach i pieknie rośnie.A jest na pełnej patelnii. Ten nachyłek mi sie pokłada. Wiesz na takim pasku to można posadzić tulipany, hiacynty, a później gazanie, lobelie i takie jakies niziutkie kolorowe jak przypołudnik. W tym roku miałam super ładne przypołudniki.
Dziś, niestety, byłam na ogródku tylko gościnnie na kawce. Jutro mam zamiar zrobić nową rabatę przez środek działki. Dużo tam nie posadzę, bo korzenie świerka mi nie pozwolą, ale co nieco wcisnę.
Mój Chopin ma 13 kwiatów (teraz 11, bo dwa wycięłam). Zdrowy i piękny. Zakwitła mi nowa piękność, ale tylko 1 kwiatem.Ma aksamitne płatki i jest mocno czerwona.
Druga róża - też czerwona- jest w formie pąka, ale zapowiada się pięknie. Ma ich 3
Majka, też się sprzysięgłaś p-ko mojemu trawniczkowi. Poczekam, aż Ty zaczniesz likwidować tą swoją murawę wielkości boiska do kopanej!! Hę!!! U Ciebie tobym porządziła!!!