Również się cieszę, że jest lepiej i macie to już za sobą, świetnie to rozumiem, dlatego zdrowia wszystkim
Mój ogród przy lesie cz.6
- ankha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród przy lesie cz.6
Tajeczko
Również się cieszę, że jest lepiej i macie to już za sobą, świetnie to rozumiem, dlatego zdrowia wszystkim
Tajeczko, wszystko będzie dobrze, uff...
A trawy Twoje pięknie się prezentują! Spartina trochę się rozpycha, pewnie trzeba będzie ją trochę wyrugować, a przynajmniej zrugać
A rozplenice są najpiękniejszymi trawami, taki fontannowy pokrój, bardzo je lubię....
A trawy Twoje pięknie się prezentują! Spartina trochę się rozpycha, pewnie trzeba będzie ją trochę wyrugować, a przynajmniej zrugać
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tajka jesienne kolory traw w Twoim ogrodzie są piękne , czy kwitnące kępy piórkówki są własnej produkcji/ dzielone/?.
Pozdrawiam Zenek
-
aga111
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękna kolekcja traw 
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Tajuś ciszę sie że z wnusiem juz wszystko dobrze. My w tym roku też zaliczyliśmy szpital z małym. To jest straszne doswiadczenie -biedne te maluszki.
Piękne masz trawy. Ja chciałabym sobie powiększyć kolekcję w przyszłym roku bo bardzo podobają mi się takie trawiaste rabaty. Czy znasz moze nazwy swoich traw? Chciałabym kupić odmiany które dobrze u nas rosną a widać, ze Twoje dobrze się czują w naszych warunkach.
Przecudna hortensja - po prostu nie mogę się na nią napatrzeć. Ja też pragnę takiego potwora w ogrodzie! Ile już ma lat?
Piękne masz trawy. Ja chciałabym sobie powiększyć kolekcję w przyszłym roku bo bardzo podobają mi się takie trawiaste rabaty. Czy znasz moze nazwy swoich traw? Chciałabym kupić odmiany które dobrze u nas rosną a widać, ze Twoje dobrze się czują w naszych warunkach.
Przecudna hortensja - po prostu nie mogę się na nią napatrzeć. Ja też pragnę takiego potwora w ogrodzie! Ile już ma lat?
Pozdrawiam Ida
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Tereniu, przepiękne trawy.Myslę nad zakupem jak dostanę na agrze miskanta gogantusa,ale nie wiem czy ona jest bardzo ekspansywna?Też myślałam,że wyjechałaś gdzieś,a tu taka wiadomość,będzie dobrze na pewno.Mojej siostry wnusia poparzyła się, dzisiaj ma przeszczep.
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Tajeczko dobrze że wszystko w porządku z wnusiem a o pobycie w szpitalu szybko zapomni.
Kolekcja trawek piękna, czy ten Red Baron się rozłazi , czy na zimę go okrywasz?
Kolekcja trawek piękna, czy ten Red Baron się rozłazi , czy na zimę go okrywasz?
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Współczuję Wam przeżyć związanych z chorobą wnusia ale dobrze,że już zdrowieje
Ogród pięknie się prezentuje masz sporo miejsca więc możesz sobie ładnie wyeksponować nasadzenia co też wspaniale Ci wychodzi...
U mnie totalny brak miejsca ... czyli za dużo mam roślin
ale ja nie umiem z nich rezygnować ..Biały powtarzający kwitnienie rh też mam ale mój jeszcze niewielki to mój drugi egz.bo pierwszy w ubiegłym roku uśmierciłam po eksperymentalnym sadzeniu
zdążył zakwitnąć drugi raz i padł,nabyłam sobie drugiego , posadziłam i już ładnie rośnie mam nadzieję ,że w przyszłym roku już będzie kwitł...Pozdrawiam Cię serdecznie Tajko ;:54

- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Tajko, współczuję przeżyć, związanych z maluchem
dzięki Bogu, teraz już będzie tylko lepiej.
Mój Chopin dostał takiej energii, że w ciągu ostatnich dni pokazał nowe pąki na najniższych gałązkach
pogoda sprzyja
Różanecznik biały też rozwinął pąki i pewnie z wiosennego kwitnienia znów nic nie będzie
a tak się cieszyłam, bo po raz pierwszy zawiązał paki na wszystkich pędach.
Mój Chopin dostał takiej energii, że w ciągu ostatnich dni pokazał nowe pąki na najniższych gałązkach
Różanecznik biały też rozwinął pąki i pewnie z wiosennego kwitnienia znów nic nie będzie
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tajeczko bardzo się cieszę, ze maluszek już w domku....teraz szybciutko dojdzie do sił
A i Wy wszyscy odpoczniecie
Widoki z działki przepiękne jak zawsze......ta hortensja chyba nie ma sobie równej.....to prawdziwy bajecznie ukwiecony olbrzym
Trawy też wspaniałe kępiska....ależ musi się cudownie wypoczywać wśród ich szumu
Widoki z działki przepiękne jak zawsze......ta hortensja chyba nie ma sobie równej.....to prawdziwy bajecznie ukwiecony olbrzym
Trawy też wspaniałe kępiska....ależ musi się cudownie wypoczywać wśród ich szumu
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Tajko, dobrze, że już w porządku, czasem i szpital być musi, teraz tylko musi dojść do siebie psychicznie. I rodzina też. 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Już dwie godziny piszę odpowiedzi i ciągle komputer kasuje,
złośliwość przedmiotów martwych.
Andrzejku trawy warto mieć w ogrodzie, są bardzo dekoracyjne jesienią.
Hortensja Anabella jest bardzo rozrośnięta, ma już 10 lat.
Kwitnie na jednorocznych pędach.
Aneczko dziękuję Ci bardzo.
Martusiu myślę, że ze zdrowiem wnuczka będzie wszystko dobrze, dziękuję.
Spartyna jest niestety ekspansywną trawą, do połowy róż okrywowych mi weszła, ale aby do wiosny, to zrobię z nią porządek .
Rozplenice są wspaniałymi trawami i zasługują na miano nr jeden w ogrodzie, nie są ekspansywne i nie pokładają się, a także nie wymarzają.
Zenku rozplenicę kupiłam przed laty w OBI, kilka razy była dzielona.
Obdarowałam nią wiele osób, a u mnie rośnie w trzech egzemplarzach.
Aga dziękuję bardzo.
Iduś bardzo Ci współczuję choroby i pobytu w szpitalu dziecka, to jest dla nich straszna trauma.
Trawy pokazane na fotkach to Spartina, Rozplenica Japonska, Turzyca Buchenana, Red Baron i Trzęślica Modra.
W moim ogrodzie rosną także Turzyce Morrowii, Kostrzewy Sine, dwa rodzaje Mozgi, Wydmuchrzyca Piaskowa, Miecznice i inne.
Andrzejku trawy warto mieć w ogrodzie, są bardzo dekoracyjne jesienią.
Hortensja Anabella jest bardzo rozrośnięta, ma już 10 lat.
Kwitnie na jednorocznych pędach.
Aneczko dziękuję Ci bardzo.
Martusiu myślę, że ze zdrowiem wnuczka będzie wszystko dobrze, dziękuję.
Spartyna jest niestety ekspansywną trawą, do połowy róż okrywowych mi weszła, ale aby do wiosny, to zrobię z nią porządek .
Rozplenice są wspaniałymi trawami i zasługują na miano nr jeden w ogrodzie, nie są ekspansywne i nie pokładają się, a także nie wymarzają.
Zenku rozplenicę kupiłam przed laty w OBI, kilka razy była dzielona.
Obdarowałam nią wiele osób, a u mnie rośnie w trzech egzemplarzach.
Aga dziękuję bardzo.
Iduś bardzo Ci współczuję choroby i pobytu w szpitalu dziecka, to jest dla nich straszna trauma.
Trawy pokazane na fotkach to Spartina, Rozplenica Japonska, Turzyca Buchenana, Red Baron i Trzęślica Modra.
W moim ogrodzie rosną także Turzyce Morrowii, Kostrzewy Sine, dwa rodzaje Mozgi, Wydmuchrzyca Piaskowa, Miecznice i inne.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Małgosiu bardzo współczuję Twojej Siostrze, bardzo.
Miskanta nie mam u siebie, gdyż wymarza, ale z pewnością jest piękny, chociaż myślę ekspansywny .
Jolu dziękuję Ci bardzo.
Red Baron rozłazi się niestety, obłożyłam kamieniami, ale na niewiele pomaga.
Marznąć nie wymarza, jest tylko wyściółkowany korą.
Maryniu dziękuję.
W moim ogrodzie już także brakuje miejsca.
Zyskałam go nieco dzięki wykarczowaniu płożących jałowców, kosodrzewiny i złotlinów.
W ten sposób zmieściłam kilka hortensji bukietowych i róż.
Mój różanecznik jest także mały, tegoroczny zakup, więc się zdziwiłam, że powtarza kwitnienie, a pąków kwiatowych na wiosnę nie ma, więc z pewnoscią nie zakwitnie.
Basiu dziękuję.
Róże Chopiny wiosną późno zakwitły, gdyż zimą bardzo przemarzły, ale są zdrowe i pomimo, że także nie mają paków kwiatowych, to z pewnością jeszcze pokażą, co potrafią, przecież one powtarzają kwitnienie.
Różanecznik taki wyrywny, obecnie kwitnie, ale wolałabym ,żeby to było jednak wiosną.
Agniesiu dziękuję.
Hortensja taka rozłożysta po deszczach i wydaje się być jeszcze większa.
Trawy muszę ujarzmić wiosną, gdyż rozczochrane, nie ładnie wyglądają, szczególnie Spartina, która rośnie w dwóch miejscach w ogrodzie.
Iguniu dziękuję.
Adaś przeżył straszną traumę i chociaż fizycznie czuje się dobrze, ale długo będzie dochodził do siebie.
Pozdrawiam Cię serdecznie .
Miskanta nie mam u siebie, gdyż wymarza, ale z pewnością jest piękny, chociaż myślę ekspansywny .
Jolu dziękuję Ci bardzo.
Red Baron rozłazi się niestety, obłożyłam kamieniami, ale na niewiele pomaga.
Marznąć nie wymarza, jest tylko wyściółkowany korą.
Maryniu dziękuję.
W moim ogrodzie już także brakuje miejsca.
Zyskałam go nieco dzięki wykarczowaniu płożących jałowców, kosodrzewiny i złotlinów.
W ten sposób zmieściłam kilka hortensji bukietowych i róż.
Mój różanecznik jest także mały, tegoroczny zakup, więc się zdziwiłam, że powtarza kwitnienie, a pąków kwiatowych na wiosnę nie ma, więc z pewnoscią nie zakwitnie.
Basiu dziękuję.
Róże Chopiny wiosną późno zakwitły, gdyż zimą bardzo przemarzły, ale są zdrowe i pomimo, że także nie mają paków kwiatowych, to z pewnością jeszcze pokażą, co potrafią, przecież one powtarzają kwitnienie.
Różanecznik taki wyrywny, obecnie kwitnie, ale wolałabym ,żeby to było jednak wiosną.
Agniesiu dziękuję.
Hortensja taka rozłożysta po deszczach i wydaje się być jeszcze większa.
Trawy muszę ujarzmić wiosną, gdyż rozczochrane, nie ładnie wyglądają, szczególnie Spartina, która rośnie w dwóch miejscach w ogrodzie.
Iguniu dziękuję.
Adaś przeżył straszną traumę i chociaż fizycznie czuje się dobrze, ale długo będzie dochodził do siebie.
Pozdrawiam Cię serdecznie .
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Tejeczko, czyżby mnie nie było w nowej części
Niemożliwe
No to jestem
No to jestem
-
aga111
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Tajeczko serdecznie.Zyczę wszystkiego dobrego i dużo zdrowia dzieciątku .Teraz już może być tylko lepiej.Wiem doskonale,co to znaczy choroba dziecka,więc tym bardziej wszystkiego dobrego dla całej rodzinki.