Ogródek pod dębami, cz. 3
- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek pod dębami, cz. 3
Wandziu śliczna ścieżynka salcesonowa; hosty zdrowiutkie i duże; moje też przybyły na objętości po tych deszczach a nowe, które posadziłam przyjęły się pięknie i już są większe po urlopie. Kupię sobie zawilce! Ładnie u Ciebie!
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Prawdziwy hostowy busz.
I już widzę, że moje hosty też są zbyt blisko siebie posadzone
I już widzę, że moje hosty też są zbyt blisko siebie posadzone

- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
Ania to zawsze tak jest w momencie kiedy się sadzi. Mi się wydaje, że robię odpowiednią odległość, która na początku jest zawsze za duża a potem jest za ciasno. Ostatnio posadziłam sporo żurawek i kilka host i już wydawało mi się, że odległość dobra; minęły 3 tygodnie i listki się prawie dotykają a co będzie za rok, dwa....?
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Wandziu, kwitną mijuż 3 dalie od ciebie,czekam jeszcze na dwie o ciemnych liściach.Nie pamiętasz jak one kwitły?
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
PrzesadzanieUlcia pisze:Ostatnio posadziłam sporo żurawek i kilka host i już wydawało mi się, że odległość dobra; minęły 3 tygodnie i listki się prawie dotykają a co będzie za rok, dwa....?

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No masz Wandziu dużo tych host i jakie śliczne 

- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Uff, Wando, w końcu przeszłam cały twój ogródek i oczywiście nie mogę uwierzyć, że ma zaledwie 700m2. Niezła kolekcja liliowców, jak ty je pomieściłaś!? Jednak najbardziej zazdroszczę ci dużego drzewa, cienia i tego, że masz gdzie sadzić hosty. Jak tam zakupy trawkowe, udane?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Jolu1010, u mnie też w niektórych hostach jest ażurek wydziergany przez slimory, ale akurat tych nie pokazuję
Szczególnie ostatnio takie maciupeńkie ślimaczki dorwały się do liści hostowych
Edulkot. Majeczko, tak, niektóre hosty dawno przekwitły, ale inne dopiero teraz zaczynają. Nie obcinam kwiatostanów, gdyż kilka odmian pięknie pachnie. Zwłaszcza te z białymi kwiatami.
Teresko, izabell, dziękuję
Iga, ja jednak będę się upierać, że ta hosta to Fragrant Bouquet. Kupowałam ją właśnie jako taką. Poza tym sprawdziłam teraz w Hosta Library. Liście i kwiaty moja ma identyczne jak te, które tam pokazują. A dlaczego twierdzisz, że to nie ta
Zobacz ją jeszcze raz w kolejnych dwóch odsłonach.
.

Ostrozka, witam cię również. Te dwie hosty, o które pytasz, są średnich rozmiarów i rosną dość wolno. I piękne są faktycznie obie.

Edulkot. Majeczko, tak, niektóre hosty dawno przekwitły, ale inne dopiero teraz zaczynają. Nie obcinam kwiatostanów, gdyż kilka odmian pięknie pachnie. Zwłaszcza te z białymi kwiatami.
Teresko, izabell, dziękuję

Iga, ja jednak będę się upierać, że ta hosta to Fragrant Bouquet. Kupowałam ją właśnie jako taką. Poza tym sprawdziłam teraz w Hosta Library. Liście i kwiaty moja ma identyczne jak te, które tam pokazują. A dlaczego twierdzisz, że to nie ta

.

Ostrozka, witam cię również. Te dwie hosty, o które pytasz, są średnich rozmiarów i rosną dość wolno. I piękne są faktycznie obie.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Maniusika, hosty chyba nigdy nie mają zbyt dużo deszczu, one to lubią. Wytrwałe są jak mało która roślina.
Tu.ja. te moje to właśnie zawilce japońskie. Tylko w tym roku kwitną tak wcześnie, bo zwykle dopiero otwierały pąki dopiero we wrześniu. Sama się zdziwiłam, że już wystartowały. Zresztą tak samo jak nawłoć.
Ulcia, przed zawilcami to ja jednak wszystkich ostrzegam. Starsznie są ekspansywne. Potrafią zdominowac nawet hosty, tak jak to jest u mnie. Chyba że masz dla nich bardzo dużo miejsca, i tylko wyłącznie dla nich
Małgocha, nie mam pojęcia, jakie dalie ci dałam. Zaraz zobaczę u ciebie, czy pokazałąś te kwitnące ode mnie.
Gosiu07, AniuDs. Pozdrawiam was
Tu.ja. te moje to właśnie zawilce japońskie. Tylko w tym roku kwitną tak wcześnie, bo zwykle dopiero otwierały pąki dopiero we wrześniu. Sama się zdziwiłam, że już wystartowały. Zresztą tak samo jak nawłoć.
Ulcia, przed zawilcami to ja jednak wszystkich ostrzegam. Starsznie są ekspansywne. Potrafią zdominowac nawet hosty, tak jak to jest u mnie. Chyba że masz dla nich bardzo dużo miejsca, i tylko wyłącznie dla nich

Małgocha, nie mam pojęcia, jakie dalie ci dałam. Zaraz zobaczę u ciebie, czy pokazałąś te kwitnące ode mnie.
Gosiu07, AniuDs. Pozdrawiam was

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Igiełko, witam cię, witam po raz pierwszy i mam nadzieję, że nie ostatni. Przejrzeć tak długi wątek to nie lada wyczyn, tym bardziej ci dziękuję, że zechciałaś znaleźć na to czas.
Liliowce udało mi się posadzić w długim szpalerze wzdłuż ściezki, a za nimi będę umieszczać wysokie trawy, które po pewnym czasie stworzą żywopłot. Mniejsze trawki zamierzam poupychać przy żurawkach. Zobacz moje nowe zakupy. Masz coś z tego, co kupiłam?
Wcześniejsze nabytki rosną już sobie w ziemi. Scrictus będzie blisko maty i mam nadzieję, że fajnie będzie wygladać na jej tle. A ta srebrna trawa posadzona jest przed różową różą i też będą stanowić zgrany duet.

A tutaj zrobiłam sobie nowy prezent i kupiłam nowe trawki. Aż się dziwię, że wcześniej w ogóle nie zwracałąm na trawy żadnej uwagi, a przecież są przepiękne teraz późnym latem, no i potem jesienią i zimą.

Liliowce udało mi się posadzić w długim szpalerze wzdłuż ściezki, a za nimi będę umieszczać wysokie trawy, które po pewnym czasie stworzą żywopłot. Mniejsze trawki zamierzam poupychać przy żurawkach. Zobacz moje nowe zakupy. Masz coś z tego, co kupiłam?
Wcześniejsze nabytki rosną już sobie w ziemi. Scrictus będzie blisko maty i mam nadzieję, że fajnie będzie wygladać na jej tle. A ta srebrna trawa posadzona jest przed różową różą i też będą stanowić zgrany duet.

A tutaj zrobiłam sobie nowy prezent i kupiłam nowe trawki. Aż się dziwię, że wcześniej w ogóle nie zwracałąm na trawy żadnej uwagi, a przecież są przepiękne teraz późnym latem, no i potem jesienią i zimą.

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
No właśnie źle zaplanowałam rabatę trawiastą bo zapomniałam o rosplenicach....
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
piękne trawki . tez mam kilka , muszę sobie jeszcze dokupić bo naprawdę ślicznie wyglądają ..
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Wandziu
Śliczne trawki 

- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.