Ogród Joli
Re: Ogród Joli
Jolu, dzięki za pocieszenie
A Twój mąż to taki pomysłowy Dobromir
Proszę, jak w mig konstrukcję wymyślił! Zadziałało? A mój wiąz totalnie przypalony i ogołocony...Czemuż te drzewa nie rozumieją jak na gwałt ich potrzebuję 
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
FRAGOLA-Grażynko moja brzoza piętrowa ma pewnie z osiem lat, ale nie od razu była wyprowadzona na drugie piętro. Pięterko wyprowadziliśmy ze trzy-cztery lata temu, w tym roku na wiosnę usunęliśmy palik przy którym była prowadzona.
ulakonie- Ula nie mam pojęcia co to za odmiana.
merle- Marcinie rzeczywiście oczary pięknie przebarwiają się jesienią i pewnie dla tego mój jeszcze rośnie chociaż teraz gdy kwitnie tymi mizernymi kwiatami zapach wokół niego też jest bardzo przyjemny.
artam-Marto konstrukcja zadziałała , gałązki ocalały.Nie tylko u Ciebie jest problem z wiązami. Jedno jest dziwne że słońce nie przypaliło tego który ma tworzyć wejście do ogrodu, może tam ma więcej cienia.
Troszkę widoczków z ogrodu.
Zakwitł pierwszy zimowit, a dzisiaj zauważyłam że wychylił pąka też biały zakupiony w ubiegłym tygodniu.

Na zaprzeczenie zbliżającej się jesieni glicynia po przycięciu wypuściła pąki, to rekompensata za brak kwitnienia wiosną

I taka lilia rozkwitła, zupełnie nie wiem skąd się wzięła

I jeszcze lobelie, kwitną jak szalone

W niedzielę wybraliśmy się z M nad urocze ale bardzo zaśmiecone jeziorko za Puławami-Matygi

ulakonie- Ula nie mam pojęcia co to za odmiana.
merle- Marcinie rzeczywiście oczary pięknie przebarwiają się jesienią i pewnie dla tego mój jeszcze rośnie chociaż teraz gdy kwitnie tymi mizernymi kwiatami zapach wokół niego też jest bardzo przyjemny.
artam-Marto konstrukcja zadziałała , gałązki ocalały.Nie tylko u Ciebie jest problem z wiązami. Jedno jest dziwne że słońce nie przypaliło tego który ma tworzyć wejście do ogrodu, może tam ma więcej cienia.
Troszkę widoczków z ogrodu.
Zakwitł pierwszy zimowit, a dzisiaj zauważyłam że wychylił pąka też biały zakupiony w ubiegłym tygodniu.

Na zaprzeczenie zbliżającej się jesieni glicynia po przycięciu wypuściła pąki, to rekompensata za brak kwitnienia wiosną

I taka lilia rozkwitła, zupełnie nie wiem skąd się wzięła

I jeszcze lobelie, kwitną jak szalone

W niedzielę wybraliśmy się z M nad urocze ale bardzo zaśmiecone jeziorko za Puławami-Matygi

- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
I przy okazji zrobili mi niespodziankę
szkoda że nie zaszliście na kawę ale... wszystko jeszcze przed nami
szkoda że nie zaszliście na kawę ale... wszystko jeszcze przed nami
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- jola1

Jagusiu szlaki przetarte miej się teraz na baczności.
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Piwniczka zaopatrzona, hihihihihihi
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
A jednak Jolu pojechaliście w ,,puławskie,, rejony...ciekawe ile szyszek przytargałaś 
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Witaj Jolu.
Piękne widoczki jeziorka, lubię gdy drzewa odbijaja sie w tafli wody.
Lobelie masz śliczne. Mam tą niebieską i białą, ale Ty masz jeszcze tą trzecią - w takim jakby fuksjowym kolorze. Niebieska tez u mnie pięknie kwitnie, a biała trochę się ociąga.
Piękne widoczki jeziorka, lubię gdy drzewa odbijaja sie w tafli wody.
Lobelie masz śliczne. Mam tą niebieską i białą, ale Ty masz jeszcze tą trzecią - w takim jakby fuksjowym kolorze. Niebieska tez u mnie pięknie kwitnie, a biała trochę się ociąga.
Pozdrawiam Ida
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wisteria ma zamiar zakwitnąć
Super, moje ani myślą 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu ślicznie już kwitną Ci zimowity.....moje jeszcze śpią, one z tych troszkę późniejszych ....
Ja o lilijkach praktycznie już zapomniałam....a u Ciebie proszę jaka pięknotka
Widoki jeziora wspaniałe....sama błogość i relaks
Ja o lilijkach praktycznie już zapomniałam....a u Ciebie proszę jaka pięknotka
Widoki jeziora wspaniałe....sama błogość i relaks
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Joluś
Jeżówka "Green Enry " mi się podobała... - czy ten lekko zielonkawy kolorek jest naturalny?
Kwitną właśnie u mnie mieczyki o takiej barwie.
Mam od Ciebie bodziszka, już zmężniał do tej pory był prawie niewidoczny, posadziłam go do doniczki i zapomniałam o nim a on stał sobie między innymi doniczkami i rósł.
Jak się uporamy z fasolą to posadzę wszystkie oczekujące cierpliwie roślinki.
Jeżówka "Green Enry " mi się podobała... - czy ten lekko zielonkawy kolorek jest naturalny?
Kwitną właśnie u mnie mieczyki o takiej barwie.
Mam od Ciebie bodziszka, już zmężniał do tej pory był prawie niewidoczny, posadziłam go do doniczki i zapomniałam o nim a on stał sobie między innymi doniczkami i rósł.
Jak się uporamy z fasolą to posadzę wszystkie oczekujące cierpliwie roślinki.
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zauważyłem, że lobelie kwitną dłużej w gruncie.
Czy u Ciebie też tak jest?
Mi się strasznie porozsiewały..
Czy u Ciebie też tak jest?
Mi się strasznie porozsiewały..
- jola1

Kurcze wcięło mi całego posta.
111agnieszka- Kasiu pogoda była sprzyjająca do jazdy samochodem i dla tego ta wycieczka. Szyszki uzbierane w ogromniasty wór na śmieci i dwie reklamówki więcej nie mieliśmy ale szyszek moc i pięknie wysuszone i lekkie.Trzeba tam się wybrać jeszcze raz, jak komary trochę odpuszczą.
lemka77- Ida moja biała gorzej kwitnie niż ta niebieska i fioletowa ale i tak jestem z nich bardzo zadowolona.
pamelka-Jolu wisteria zawiązała paki po przycięciu , mam nadzieję że zakwitnie.
AGNESS-Aga te zimowity posadziłam z tydzień temu a te które mam w ogrodzie od zawsze jeszcze się nie pokazały. Lilia to wielka zagadka bo nie wiem skąd ją mam.
zyta.malek-Zytko ta jeżówka ma rzeczywiście taki zielony kolor , bardzo podobny do mieczyków o których piszesz.Dobrze że bodziszek Ci zmężniał na pewno przetrwa zimę.
dawidbanan-Dawid ja nigdy nie sadziłam lobelii w skrzynkach więc nie mam porównania. Wydaje mi się że wszystkie rośliny lepiej rosną w gruncie niż w donicach czy skrzynkach mam porównanie w uprawie datur.
Zaszczyciła mnie kwitnieniem jedna z jarzmianek nabytych na wiosnę , trochę jestem rozczarowana

Hortensja bukietowa już mocno poróżowiała

A rozchodnik dopiero zbiera się do kwitnienia

I jeszcze jedna hortensja

111agnieszka- Kasiu pogoda była sprzyjająca do jazdy samochodem i dla tego ta wycieczka. Szyszki uzbierane w ogromniasty wór na śmieci i dwie reklamówki więcej nie mieliśmy ale szyszek moc i pięknie wysuszone i lekkie.Trzeba tam się wybrać jeszcze raz, jak komary trochę odpuszczą.
lemka77- Ida moja biała gorzej kwitnie niż ta niebieska i fioletowa ale i tak jestem z nich bardzo zadowolona.
pamelka-Jolu wisteria zawiązała paki po przycięciu , mam nadzieję że zakwitnie.
AGNESS-Aga te zimowity posadziłam z tydzień temu a te które mam w ogrodzie od zawsze jeszcze się nie pokazały. Lilia to wielka zagadka bo nie wiem skąd ją mam.
zyta.malek-Zytko ta jeżówka ma rzeczywiście taki zielony kolor , bardzo podobny do mieczyków o których piszesz.Dobrze że bodziszek Ci zmężniał na pewno przetrwa zimę.
dawidbanan-Dawid ja nigdy nie sadziłam lobelii w skrzynkach więc nie mam porównania. Wydaje mi się że wszystkie rośliny lepiej rosną w gruncie niż w donicach czy skrzynkach mam porównanie w uprawie datur.
Zaszczyciła mnie kwitnieniem jedna z jarzmianek nabytych na wiosnę , trochę jestem rozczarowana

Hortensja bukietowa już mocno poróżowiała

A rozchodnik dopiero zbiera się do kwitnienia

I jeszcze jedna hortensja

- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- jola1

malgocha1960 czy chodzi Ci o tę z niebieskimi kwiatami? nie mam pojęcia co to za jedna już miała być wyrzucona bo to jedna z tych co zawiązują paki na ubiegłorocznych pędach i zakwitła mi w tym roku jedynym kwiatem i po raz pierwszy. To może poczekam z wyrzuceniem.
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
A czemu nie jesteś zadowolona z jarzmianki? Kwitnie na czerony kolor, ile ja kupiłam jarzmianek które miały być czerwone a okazywały się być białe?- chyba ze cztery podejścia robiłam i dopiero w tym roku mi sie udało.
Bardzo ładna ta niebieska hortensja.
Bardzo ładna ta niebieska hortensja.
Pozdrawiam Ida