Iza dzięki za chęć podzielenia się dziurawcemtu.ja pisze: Elu Z tymi różami to szkoda - tak się nastawiłaś na zakup. A jak Ci się podobała różana ulotka, którą Ci podesłałam? Wpadło Ci coś w oko? A co powiesz na taki krzaczek?
Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuś ja w tym roku siałam dalie , które uważałam za jednoroczne....ale Jacek wyprowadził mnie z błędu, mówiąc, że ich karpy też jak najbardziej można przezimować....bardzo mnie to cieszy, nie będzie kłopotu z pozastawianymi wiosną parapetami z siewkami....ma coś innego będzie miejscetu.ja pisze: Agness - te dalie to są raczej mini. Odmiany idealne do donic. Kłącza też mają niewielkie...Pomyśl o tym w przyszłym roku.
- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Iza jaki fajny ten czosnek spiralny , kupiłam bym go wiosną bo był w obi ale na zdjęciu były tylko te listki więc myślałam że on nie kwitnie 
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Markonix - ciekawa jestem ilu jest takich jak my - "nabitych w butelkę"...Chyba ze 2 lata przymierzałam się do niej i ... niewypał. Kolejny raz nie kupię.
Ewuś to dobra wiadomość, że liliowiec przeżył. A Ogród na Rozstajach..no cóż - najlepiej zobaczyć na własne oczy. Działa na wszystkie zmysły i pewnie każdy inaczej go odbiera. A dzięki Tobie też obejrzałam dzisiejszą "Maję w ogrodzie". Czekam na cynk
Ela nie masz za co dziękować skoro go nie chcesz
Mam nadzieję, że ulotkę obejrzałyście i było czym pozachwycać się. Nie licząc doniczkowych miniaturek to wszystkie swoje róże kupowałam z gołym korzeniem. Nie bój się. To nic strasznego.
Agness też słyszałam o możliwości przechowywania karp dalii z siewu. Pocieszę Cię też , że są nasiona dalii półpełnych i pełnych. Niestety nie wiem jakie mam odmiany, ale postaram się poszukać. Zazwyczaj na opakowaniu napisane jest o wysokości.
Wrzosowisko pięknieje z dnia na dzień:

A tak powtarzają kwitnienie moje różyce:
- Schneewittchen
- Lambada prawie mnie przerosła
A tak dzisiaj prezentowała się hortensja Renhy-Vanille Fraise:

Ewuś to dobra wiadomość, że liliowiec przeżył. A Ogród na Rozstajach..no cóż - najlepiej zobaczyć na własne oczy. Działa na wszystkie zmysły i pewnie każdy inaczej go odbiera. A dzięki Tobie też obejrzałam dzisiejszą "Maję w ogrodzie". Czekam na cynk
Ela nie masz za co dziękować skoro go nie chcesz
Agness też słyszałam o możliwości przechowywania karp dalii z siewu. Pocieszę Cię też , że są nasiona dalii półpełnych i pełnych. Niestety nie wiem jakie mam odmiany, ale postaram się poszukać. Zazwyczaj na opakowaniu napisane jest o wysokości.
Wrzosowisko pięknieje z dnia na dzień:

A tak powtarzają kwitnienie moje różyce:
- Schneewittchen
- Lambada prawie mnie przerosłaA tak dzisiaj prezentowała się hortensja Renhy-Vanille Fraise:

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Róże oczywiście, że z gołym korzeniem
Tylko dwie kupiłam w doniczce. Bardzo lubię wrzosy i jeśli na targach w Olsztynie zobaczę jakieś w przyzwoitej cenie, na pewno kupię. W zeszłym roku widziałam u nas doniczkę z wrzosem za 17 zł
Los winobluszczu na pergoli został przesądzony. Zniknie, a na jego miejscu pojawi się róża. Albo dwie 
Piękne masz Izuniu wrzosowisko, ciepła słoneczna jesień i złocące się wrzosy to bardzo przyjemny widodzek będzie.
Pozdrawiam Krystyna
- markonix

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Iza super wyglądają te wrzosy posadzone w pół pniach drzew
ubiegłej jesieni gdy ścinałem wielką jabłoń zostawiłem sobie taki cały pień z takim właśnie zamiarem , ale teraz dopiero mogę się napatrzeć na efekt jaki to daje .....super 
- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Podoba mi się bardzo .. ale wrzosy przebijają wszystko - ciekawe, pomysłowe... cudne 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Faktycznie te wrzosy połączone z drewnem wyglądają świetnie.Zaczyna się czas grzybobrania,trzeba pomyśleć o prztaszczeniu czegoś z lasu.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Kasiu wszelkie czosnki szczerze polecam. Każdy ma w sobie to "coś". Poza tym stosuję je jako środek profilaktyczny i sadzę w pobliżu róż. Akurat ten spiralny jako nieliczny ma ciekawe i ozdobne liście.
Ewuś - 17zł?
To chyba była ogromna donica albo wrzos z samej Holandii. Na targach z zasady po 2-3 zł są wrzosy i to w wielu odmianach. Cały winobluszcz chcesz wywalić? Trochę go szkoda...Chociaż szczerze mówiąc róże są ładniejsze
Krysiu - dziękuję! Wrzosowisko zrobiliśmy 2 lata temu. Czasem coś dosadzę, czasem coś wypadnie po zimie - większość roślin radzi sobie tam dobrze. Mam nadzieję, że przynajmniej wrzesień będzie ciepły i słoneczny.
Marku - takich drewnianych "donic" mam kilka. To "korzyść" z czerwcowej burzy w zeszłym roku. Niektóre jeszcze leżą, schną i czekają na wykorzystanie. Mam spory spad na wrzosowisku i stąd ten pomysł na donico-barierkę.
Witaj Bernadetko! Miło, że Ci się podoba. Chyba pamiętasz jakim wyzwaniem było zrobienie tego wrzosowiska u mnie...
Małgosiu w lesie można znaleźć różne cudeńka - ekologiczne i tanie
- jedne z goździków znów zaczęły kwitnąć
- kolejna chryzantema
- chyba jeszcze nie pokazywałam, że belamkanda chińska uraczyła mnie kwiatkami
- różyczka nn od Krysi-christinkrysia 
Ewuś - 17zł?
Krysiu - dziękuję! Wrzosowisko zrobiliśmy 2 lata temu. Czasem coś dosadzę, czasem coś wypadnie po zimie - większość roślin radzi sobie tam dobrze. Mam nadzieję, że przynajmniej wrzesień będzie ciepły i słoneczny.
Marku - takich drewnianych "donic" mam kilka. To "korzyść" z czerwcowej burzy w zeszłym roku. Niektóre jeszcze leżą, schną i czekają na wykorzystanie. Mam spory spad na wrzosowisku i stąd ten pomysł na donico-barierkę.
Witaj Bernadetko! Miło, że Ci się podoba. Chyba pamiętasz jakim wyzwaniem było zrobienie tego wrzosowiska u mnie...
Małgosiu w lesie można znaleźć różne cudeńka - ekologiczne i tanie
- jedne z goździków znów zaczęły kwitnąć
- kolejna chryzantema
- chyba jeszcze nie pokazywałam, że belamkanda chińska uraczyła mnie kwiatkami
- różyczka nn od Krysi-christinkrysia - abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Izuś, kwitną Ci juz chryzantemki? Czy to aby nie za wcześnie? U mnie dopiero zawiązuja pierwsze pączki i na
kwiaty trzeba jeszcze poczekać trochę. Za to goździczki tez juz powtarzają tak jak u Ciebie.
Piekne wrzosowisko. Takie leśne w wyglądzie. Fajnie mieć kawałek lasu u siebie
kwiaty trzeba jeszcze poczekać trochę. Za to goździczki tez juz powtarzają tak jak u Ciebie.
Piekne wrzosowisko. Takie leśne w wyglądzie. Fajnie mieć kawałek lasu u siebie
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Cena mnie oszołomiła
Róże oczywiście są ładniejsze, a winobluszcz normalnie oszalał. Szkoda mi go trochę, ale zaczyna dusić róże.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Gratuluję tak pięknych kwiatów - wrzosów, hortensji no i belamkandy. 
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
dalekiport

- Od: 14 gru 2010, o 12:42
- Kontakt:
Witaj Izo, śliczna aranżacja wrzosów, u mnie nie chcą rosnąć a dokładniej nie przeżywają zimy mimo okrywania, w końcu dałam sobie spokój, kupiłam u forumki sporą belamkandę,czy muszę ją jakoś zabezpieczyć na zimę?
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Piękne zestawienie żurawek i paproci na poprzedniej stronie
Dziękuję za nazwę czosnku. Właśnie o niego mi chodziło
A co to za ładny rozchodnik variegata za goździkiem
Mam odmianę 'Frosty Morn' ale ona ma białe maźnięcie w środku liścia.
A co to za ładny rozchodnik variegata za goździkiem
Podpowiem Agnieszce - dalie z grupy Topmix mają 15cm wysokości. Nie widziałem niższych.wiosną będę musiał się rozejrzeć za takimi jak Twoje, jak piszesz, ze są niewysokie, to dla mnie idealna....czy wiesz może jak sie nazywają