Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

no jak zwykle widoczki pięne ;:224
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu widoki piękne ;:180 jak zwykle ;:108
A ja zastanawiam się, czy przed każdą burzą podsuwasz stojaki na kwiaty bliżej ścian? Ja mam taki problem, choc moje dużo niższe ;:224
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Witam miłych gości :wit

FRAGOLA ... tak , tak po pierwszym strzyżeniu iglaczki są łysawe :;230 ale już za rok fryzurki mają pokaźne.

agatka123 część moich doniczkowych faktycznie nabrała uroku po tym jak postanowiłam je podsypać nawozem długo działającym. Zasiliłam je w lipcu, dosypałam jeszcze ziemi i teraz pokazują dopiero swoje oblicze. Ale też nie wszystkie te w stojakach przed domem jakieś marne są . Już posadziłam tam żurawki ale to młodziutkie sadzonki więc jeszcze mało widoczne ;:108

mmgosik dziękuję. Wiesz , że kiedyś przeszło mi przez myśl zrobienie albumu z moimi bonsaikami. One zmienne są ;:108 , a to dlatego, że na początku zostawiam więcej gałązek ,a dopiero jak się rozrastają to wycinam te które są zbędne, raz fryzurki mają dłuższe, a raz króciutko są przycięte i czasmi zmieniam kształty np. z kulistych robię płaskie. Nie mam schematu co do cięcia ... jeśli uważam , że trzeba przyciąć to przycinam. Nie robię tego już późną jesienią , bo podobno wtedy nowe przyrosty przemarzają.

Bogumilka ja jeszcze przycinam i przycinam i końca nie widać :;230 Fachowcy mówią ,że w sierpniu należy przeprowadzać ostatnie cięcie :?:

kropka010 dziękuję

pamelka Joluś moje wszystkie stojaki zamówiłam sobie z nogami do wbijania. Przed domem mam 8szt. i są wbite w ziemię. Na tarasie mam 6szt i wbite są w żwir - więc stoją stabilnie i nie mają prawa się przewrócić nawet w burzę. :uszy Tak to sobie wymyśliłam :;230 tylko muszę jeszcze zdobyć kwiatuchy ,których nie niszczy deszcz, w tym roku jednoroczne są marne ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

A! I to jest rozwiązanie z tymi stojakami- imponująco wyglada taka ścieżka: jak dla młodej pary :D
Poza tym- cudo, cudo, cudo...
Awatar użytkownika
mmgosik
50p
50p
Od: 9 lis 2010, o 12:20

Post »

Czyli jeszcez teraz mozna ciąć te iglaki ? Co do katalogu uażam, że to super pomysł. ;:138
Pozdrawiam Gosia
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Jolu, ilekroć jestem w Waszym ogrodzie zachwycają mnie strzyżone iglaki. Teraz doszły jeszcze piękne żwirowe zakątki. Urocze, nastrojowe zdjęcia z ogrodu też budzą zachwyt.
A tę pajęczynę na mostku to chyba jakaś tarantula utkała. ;:63
Jolu, zastanawiam się czemu ta hortensja nie kwitnie, chyba nie przycinasz jej wiosną?
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

dkny ... ścieżka od furtki do domu jest stopniowana. Wyszło na niej cztery długie schodki. I tak nam jakoś się spodobało , że przy każdym stopniu postawiliśmy stojaki. Może dlatego wygląda jak alejka dla młodej pary :;230 Lubię te metalowe kwietniki z wielu względów, są ozdobą samą w sobie , wiosną i latem zdobią kwiatami , a jesienią i zimową porą robię do nich stroiki z iglaków. :tan

mmgosik ... ja jeszcze tnę i będę strzygła cały wrzesień ;:108

rm27 ;:180 Dziękuję .I ja uwielbiam wszystkie moje strzyżone ;:108 Większość z nich pokazuje dopiero swoje piękne oblicze po latach ale warto na nie czekać i być cierpliwym. Stało się tak ,że kilka moich cudaczków padło ;:223 ale to przez moją głupotę z przesadzaniem w upał ;:108 np. ten mój "korkociąg" miał się dobrze ,a ja go przesadziłam.

Obrazek

Ale za głupotę się płaci ;:223 dobrze , że chociaż zdjęcia pozostały.

"Tarantula "od pajęczyn to ja ;:180 - szydełkowanie i rękodzieło to moja druga życiowa pasja. I tak sobie połączyłam moje zainteresowania i utkałam ze sznurka snopowiązałkowego pajęczynę z pająkiem do altanki i na mostki ;:108

A co do kwitnienia hortensji ... nie wiem ale wywnioskowałam , że to chyba ogrodowe właśnie mają kwitnąć na dwuletnich pędach :?: A moje to raczej wciąż marzną :?: :(

Pozdrawiam Jola.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jolu, pospacerowałam sobie kilka chwilek po twoim żwirku. Również moją uwagę zwrócił ten płożący iglak z misternymi pędzelkami na końcach pędów :) Pozdrawiam i życzę miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Wandziu to teraz uciekajmy do cienistej altanki , bo żwirek dzisiaj taki gorący ,że pali ;:3

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Wspaniałe widoki, a kwietniki na donice bardzo eleganckie, świetnie wyglądają na tle kamieni ;:63
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Joluś ;:196 lubię do Ciebie wpadać i oglądać Twoje widoczki ;:109
Szkoda Twoich cudaczków.......ten korkociąg naprawdę wygląda rewelacyjnie :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

A ja przychodzę, podpatruję Twoje fryzjerskie poczynania i szukam inspiracji.U Ciebie to nietrudne-na każdym kroku można coś znaleźć . ;:63 ;:63 ;:63
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
bavaria
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 6 mar 2011, o 16:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

gdzieś zniknęły wasze zdjęcia a tak chciałem zobaczyć wasz ogródek . Za to zapraszam do siebie na skromne moje małe podwóreczko :-) zdjęcia są również na forum pod http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2&start=14
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Aancyk , jollla500 , dwostr , bardzo miło, że nas odwiedzacie i zostawiacie miłe motywujące nas komentarze ;:108

bavaria witaj zbieg okoliczności bo właśnie odwiedziłam Twój piękny japoński ogród, a Ty jesteś u mnie :D Moje zdjęcia wyświetlają się od 33 str. Zapraszam ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to moja hakuro ,która wygląda jak płacząca po ostatnich deszczach :;230 aż się prosi o solidne strzyżenie ;:108

Obrazek

Obrazek

A to już oznaki zbliżającej się jesieni ;:223

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”