Asia
Nasiona od Kozuli i innych forumowiczów - wiosna '11-cz.2
-
Pelasia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nasiona od Kozuli i innych forumowiczów - akcja wiosna '11-c
Asia
- Rusalka
- 1000p

- Od: 10 sty 2011, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
moje kiełbaski też są inne niż Jankiela..
Moje mają jeszcze te dziubki na końcu
Moje mają jeszcze te dziubki na końcu
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
- ewikk77

- Od: 8 sty 2010, o 21:21
U mnie...mam "różne Kalmany" chyba, że krzaczki w trakcie przestawiania na etapie rozsady zostały przemieszane. Jedne małe jak Principe borgese, tylko "z dziubkiem", a drugie podłużne o malinowo-czerwonym kolorze bez "dziubka".
Zachwycił mnie też San Marzano od Arabelli i Super Roma od Neil, a także (jeśli znów nie pomieszałam, bo nie mogę znaleźć zdjęcia do porównania) Włoski sałatkowy, również od Neil. Duży ładny i wyrównany pomidor. Jak zwykle niezawodny był Bawole serce - tym razem z nasion sklepowych, z tym, że mimo oryginalnych nasion jedne pomidorki są koloru malinowego, a inne typowo "pomidorowego".
Natomiast mistrzostwo bije Megagroniasty wielkie ukłony dla Kozuli
.
Zachwycił mnie też San Marzano od Arabelli i Super Roma od Neil, a także (jeśli znów nie pomieszałam, bo nie mogę znaleźć zdjęcia do porównania) Włoski sałatkowy, również od Neil. Duży ładny i wyrównany pomidor. Jak zwykle niezawodny był Bawole serce - tym razem z nasion sklepowych, z tym, że mimo oryginalnych nasion jedne pomidorki są koloru malinowego, a inne typowo "pomidorowego".
Natomiast mistrzostwo bije Megagroniasty wielkie ukłony dla Kozuli
pozdrawiam Ewa
-
leff

- Od: 21 sty 2008, o 17:34
Ja miałem Cream Sausage w zeszłym roku i też były inne. Wydłużone, kolor właśnie kremowy, trochę ciemniejsze niż jabłka Papierówki.
Pozdrawiam,
J
J
-
kontra
- 200p

- Od: 12 kwie 2009, o 18:31
- Kontakt:
Moje też były inneleff pisze:Ja miałem Cream Sausage w zeszłym roku i też były inne. Wydłużone, kolor właśnie kremowy, trochę ciemniejsze niż jabłka Papierówki.
A w tym roku w ogóle nie mam pomidorów
- Suppa

- Od: 6 mar 2008, o 09:53
Pozdrawiam, Maciek.
- ewikk77

Asiu moje "duże Kalmany" podobnie wyglądają
Możesz mi jeszcze powiedzieć co to za odmiana - największy z prawej strony, a to moje pomidory podejrzane, że są Kalmanami
:
duży Kalman:

mały Kalman:

duży Kalman:

mały Kalman:

pozdrawiam Ewa
- ewikk77

Widzę Maćku, że Twój Kalman podobny jest w kształcie do mojego dużego Kalmana, tylko moje są jeszcze większe od Twoich -jeśli na zdjęciu jest "tradycyjne"pudełko zapałek.
pozdrawiam Ewa
-
Pelasia

- Kontakt:
A ten gościu koło Kalmanów to nie wiem co za jeden
Asia
-
Kasencja
Mój megagroniasty dzisiaj zostal oberwany
. 400 gram pomidorków
Wyrosło 5 gron ( na piątym gronie sam się zakończył ), a dopiero wyczytałam, że lepiej prowadzić na dwa
.

Wyrosło 5 gron ( na piątym gronie sam się zakończył ), a dopiero wyczytałam, że lepiej prowadzić na dwa

-
Pelasia

- Kontakt:
W ogóle mam pecha do megagronka. Zostawiłam sobie jedną sadzonkę, dwie pozostale oddalam znajomym,rodzinie. Ostatnio koleżanka przyniosła mi od mamy 3 pomidorki(
Ale jemu było żal nasionek. Szczerze powiedziawszy ,jest świetnym degustatorem.
Asia
- ewikk77

Moje megagronki ogłowiłam za drugim gronem,niemalże od razu, żeby się nie przemęczały, tym bardziej, że ziemia nie była nawożona jesienią zeszłego roku, a w obecnym sezonie też nie miałam zbyt wiele czasu
dzięki temu już sporo owoców zostało zjedzonych. Są naprawdę bardzo dobre, nawet moja mama, której dałam na spróbowanie domaga się, żeby posiać więcej w przyszłym roku, mimo, że na początku mówiła, że ona woli tradycyjnie większe pomidory
U mnie co prawda niektóre kwiaty nie zawiązały - pewnie za mało jedzonka, ale i tak dużo miały i jeszcze będą miały owocków:

Asiu -Pelasiu, ten jegomość koło Kalmanów, to chyba malinowy okrągły. ńiestety u mnie nie bardzo wyszły te malinowe, miałam3 krzaczki, z czego jeden chyba też okazał się Kalmanem:
-zdjęcie sprzed miesiąca.
Natomiast dwa pozostałe miały tylko po kilka owoców. Pierwsze radośnie zjadłam, a w dwóch na nasiona okazało się, że prawie nie ma nasion, coś mi się kojarzy, że z 2 pomidorów zebrałam 3 nasionka.

Asiu -Pelasiu, ten jegomość koło Kalmanów, to chyba malinowy okrągły. ńiestety u mnie nie bardzo wyszły te malinowe, miałam3 krzaczki, z czego jeden chyba też okazał się Kalmanem:
-zdjęcie sprzed miesiąca.Natomiast dwa pozostałe miały tylko po kilka owoców. Pierwsze radośnie zjadłam, a w dwóch na nasiona okazało się, że prawie nie ma nasion, coś mi się kojarzy, że z 2 pomidorów zebrałam 3 nasionka.
pozdrawiam Ewa
-
Pelasia

- Kontakt:
Ale zebrałam nasionka . Spróbuję jeszcze raz z nimi. Tak samo Kalman. Nie równo dojrzewał, ale mimo to pomidor pycha.
Ps.Problemy mojej uprawy pomidorów wiązaly się tym ,że wiosną, w marcu zasiliłam ziemię obornikeim gołębim i azot, pod wpływem ciepła ,zamieniał się w gaz i uszkadzał sadzonki.
Asia