Superowe Hibiscusy. Czy one po przekwitnięciu mają nasionka?
Pasja
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pasja
Piękne zdjęcia Kasiu-rudbekia-przyłącze się do poprzedniczek-robi wrażenie.Ja cały czas poluję na tą wysoką.
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Jule mączniaka też mam na berberysie, wczoraj pryskałam cały ogród od grzyba, a w nocy już lało
i teraz też lało...
Adam dzięki za miłe słowa
Magda u mnie przy drodze rosną na nieużytku ogromniaste , nic tylko wieczorkiem podejść i "sobie" wykopać. Nie wiem czy to rudbekia, zrobię zdjęcie jak się do sklepu wybiorę i wkleję. Ja mam już za dużo żółtego i mało miejsca, ale oczywiście mnie korci
Hibiskusy , mają nasionka a jakże, mogę ci zebrać, tylko nie mam gwarancji ,że będzie białe. U mojego taty jest ogromny hibiskus i wszystkie które mam to z wysiewu
Polowaliśmy na biały i udało się 
Adam dzięki za miłe słowa
Magda u mnie przy drodze rosną na nieużytku ogromniaste , nic tylko wieczorkiem podejść i "sobie" wykopać. Nie wiem czy to rudbekia, zrobię zdjęcie jak się do sklepu wybiorę i wkleję. Ja mam już za dużo żółtego i mało miejsca, ale oczywiście mnie korci
- magenta

- Kontakt:
Magda przydrożne olbrzymki

Uploaded with ImageShack.us
A to już moje nachyłki

ogrodowa

Agu przepraszam ale jest w trendy kolorach zbliżającej się jesieni

A to już moje nachyłki

ogrodowa

Agu przepraszam ale jest w trendy kolorach zbliżającej się jesieni

- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, rabata z nachyłkami cudna
Siałaś je czy z sadzonek
Natura wyznacza trendy nadchodzącego sezonu
Siałaś je czy z sadzonek
Natura wyznacza trendy nadchodzącego sezonu
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Hmmm? Czy to aby na pewno Rudbekia?
Nachyłki cudne, środek jakby wysadzany koralikami
Dziewczyny przyjałyście się jaki ten pająk ma piękny wzorek na korpusie? U mnie też trochę takich "przystojniaczków"-zerkam na nie z daleka i tym sposobem ani ja im ani one mnie nie wchodzą w paradę, a jak za blisko sobie uwije, to "przesiedlam"
Ja też mam Hibiskusa, ale niebieskiego-jest na którejś fotce w moim wątku, a jak będziesz miała ziarenka na zbyciu, to chętnie się zaopiekuję
. Zobaczę czy mój będzie równie hojny 
Dziewczyny przyjałyście się jaki ten pająk ma piękny wzorek na korpusie? U mnie też trochę takich "przystojniaczków"-zerkam na nie z daleka i tym sposobem ani ja im ani one mnie nie wchodzą w paradę, a jak za blisko sobie uwije, to "przesiedlam"
Ja też mam Hibiskusa, ale niebieskiego-jest na którejś fotce w moim wątku, a jak będziesz miała ziarenka na zbyciu, to chętnie się zaopiekuję
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, Lulka powątpiewa w rudbekię. Nie jestem ekspertem, ale myślę, że ta olbrzymka to popularna u nas rudbekia lśniąca. Głowa jednak nie ręczę 
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...
- magenta

- Kontakt:
Justyna nachyłek kupiony u ogrodnika, ale myślisz, że można nasionka zebrać i wysiać? W sumie chciałabym je rozmnożyć 
Co do olbrzymki to też wydaje mi się, że to rudbekia lśniąca, ale pewności nie mam. W każdym razie ma powyżej 2 metrów wysokości
Magada wklejam poniżej fotkę z nasionkiem. Zbiorę jak przekwitnie całkiem i jak podeschnie
Pająkowi nie mogłam się oprzeć , a właściwie jego kolorkom. Nie przeszkadzają mi póki nie wlezę w pajęczynę
Agu przeprosiłam za wczasu
A teraz niespodzianka
Nabyłam drogą kupna vanille fraise za całe 18 zł tuż obok mnie
i grandiflorę za całe 15 zł
Hipp Hipp huuuuraaa!!!
Na limonkę zaczatuję w sobotę
grandiflora kwitnąca

vanilka z dwoma pąkami

Co do olbrzymki to też wydaje mi się, że to rudbekia lśniąca, ale pewności nie mam. W każdym razie ma powyżej 2 metrów wysokości
Magada wklejam poniżej fotkę z nasionkiem. Zbiorę jak przekwitnie całkiem i jak podeschnie
Pająkowi nie mogłam się oprzeć , a właściwie jego kolorkom. Nie przeszkadzają mi póki nie wlezę w pajęczynę
Agu przeprosiłam za wczasu
A teraz niespodzianka
Nabyłam drogą kupna vanille fraise za całe 18 zł tuż obok mnie
Na limonkę zaczatuję w sobotę
grandiflora kwitnąca

vanilka z dwoma pąkami

- ewka63
- 500p

- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Kontakt:
Kasiu, hortensje cudne i cena okazyjan baaardzo.
To na pewno rudbekia, u mnie też prz drodze rośnie cały łan i też mam ogromną ochotę podkopać troszkę.
A Krzyżak wspaniały
Dostojny, piękny drapierzca
Piekne zdjęcie.
To na pewno rudbekia, u mnie też prz drodze rośnie cały łan i też mam ogromną ochotę podkopać troszkę.
A Krzyżak wspaniały
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
- magenta

- Kontakt:
Z tymi hortensjami to tak się zastanawiałam i zastanawiałam, przeglądałam allegro wkoło Macieju, a tu pod samym nosem /mam szkółkę po drugiej stronie ulicy/ taaaka cena atrakcyjna
Też bym wzięła tę rudbekie gdybym miała miejsce, ale na takie długaśne chabazie już brak.
Też bym wzięła tę rudbekie gdybym miała miejsce, ale na takie długaśne chabazie już brak.
- ewka63
- 500p

- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Kontakt:
Kasia, ale to miejsca na wysokość trzeba
Niebo u Ciebie za nisko ? 
Mój zielony kawałek ziemi
ale cudne hortensje i cena fiu fiu
ale wiesz co, tak zawsze jest - szukasz czegoś daleko, jeździsz nie wiadomo gdzie i tak się zawsze okazuje, że wszystko jest tu na miejscu...... już tak kilka razy miałam, więc teraz jak czegoś szukasz to najpierw oblatuje tu wszystkie sklepy, nie sklepy, rynek co mam w pobliżu a potem jeżdże dalej

ale wiesz co, tak zawsze jest - szukasz czegoś daleko, jeździsz nie wiadomo gdzie i tak się zawsze okazuje, że wszystko jest tu na miejscu...... już tak kilka razy miałam, więc teraz jak czegoś szukasz to najpierw oblatuje tu wszystkie sklepy, nie sklepy, rynek co mam w pobliżu a potem jeżdże dalej
- magenta

- Kontakt:
Shirall to prawda, byłam niedawno w tej szkółce bo kupowałam różę i ceny były wyższe, to widocznie dostawa od tańszego dystrybutora. Krzewy liściaste i inne kwiaty sprowadzają , iglakami sami się zajmują.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeszcze koniecznie Limonke musisz i bedziesz happy
A ja tak ostatnio ogladam sobie moja Vanilie, ktora notabene nie kwitnie nic a nic i stwierdzilam, ze to wcale nie jest Vanilia
Vanilia ma czerwonawe pedy a moja ma takie zwykle normalne jak Limonka
I moze dlatego nie kwitnie, bo siedzi w pelnym cieniu a Limonki tego za bardzo nie lubia.