No  Moja  Droga 

busz  to  Ty  już  masz   cudowny!!!!
Prawda,przydałoby się   troszkę  pojedynczych   ale  wysokich  nasadzeń  ale   Twój ogródek  to  młodzik  w  porównaniu  z moim  i  juz  wkrótce   zobaczymy  strzeliste  świerki,sosny i jałowce. Sądzę,że  jakies  liściaste  tez  juz  tam  rosną 

.
Widzę,że   bierzesz  z  forum  wszystko  co najlepsze 

tzn.  sadzisz   dużo i  gęsto.
Będziesz   zmuszona  niebawem przerzedzać  nasadzenia  ale  co tam ,każdy  amator  tak  ma 

Pięknie  już  zagospodarowałaś teren  i  to  wszystko  w niespełna  4 lata 

Madziu jestem pod  wrażeniem tego  zakątka  jaki pokazałaś.
Bardzo mi  się  podoba i  z  ogromną  przyjemnością popatyrzyłabym  na inne  jeszcze  widoki  z  Twojego ogrodu.
Szukałam  Twojego  wątku  ale  

więc  nalegam,nalegam  

byś  go  założyła.
Koniecznie muszę  zobaczyć   

Twój ogród w  całości  a  także   poszczególne  jego  fragmenty.
Z pewnością  masz  mnóstwo  ciekawych  roślin,chciałabym  poznać  je.
Madziu... jestem  zachwycona   i  czuję  się   prawie  jak u  siebie... mogę  spacerować  pieknymi  trawiastymi  ścieżkami  wśród  pięknych  krzewów...
Widzę  też  te kamienie  o których pisałaś  wyżej 

Fakt,jeśli  wykończyłaś  całe   rabaty nimi  to usuwanie  trawy  może  być  kłopotliwe.
Pomocnym  rozwiązaniem  jest  umieszczanie  tego kamiennego  krawężnika  dużo  niżej  od poziomu trawnika.
Tak mniej  więcej  tyle  niżej   na  jakiej  wysokości  masz  ustawiony  nóż  w kosiarce.
Wtedy kosząc  trawę możesz  swobodnie  wjechać  na  te krawędzie,nie  tępiąc  noża kosiarki uderzeniami  o  kamienie  a  jednocześnie  ucinając  trawę  na  styku  krawężnik- trawnik.
Jeszcze  pozostaje opcja używania  podkaszarki  ale  przyznaję,że  mnie  się  nie  chce  z  nią  biegać 

Zdecydowanie  wolę  "szpadel  w  dłoń".  To  przebiega   u  mnie  sprawniej.
Madziu  czekam niecierpliwie   na  link  do  Twojego  ogrodowego  wątku 

Tymczasem   zobacz  mój nie  sprzątnięty  jeszcze  kamienisty  fragment ogrodu  

i te   nasadzenia   na  skraju  rabat z kolorowych  żurawek