Nadeszło trochę ciepłych dni pozwalają na odpoczynek w ogrodzie, na szczęście komary dopiero atakują wieczorem.
Można poleżeć pomyśleć, co jeszcze zmienić co dosadzić, bardzo lubię takie chwile, szkoda że tego lata tak jest ich mało.
Agnieszko

Gosiu Zapraszam z piweczkiem

Marzenko masz rację ogród zyskał, zwłaszcza wieczorkiem kiedy się palą i widać cały ogród z domu.
Jolu Jolu tak jak piszesz dają nastrojowego klimatu i już nie mogę się doczekać kiedy dorobimy następne trzy miejsce już jest, jeszcze zakupy...
Renato, Michale dzięki za miłe słowa
Małgosiu właśnie w ostatnie dni można trochę posiedzieć, pogoda idealna jak dla mnie ja nie lubię upałów

Igorze ja też lubię przesadzać, jednak rabaty żwirowe staram się przemyśleć ostatecznie, bo tak jak piszesz byłby to kłopot, ale rośliny rosnące w korze przesadzam i trzeba dosypywać ciągle nowej....
Gosiu bardzo mi miło, że podoba się Tobie ogród, dla mnie jeszcze to nie wersja ostateczna ciągle dążę do doskonałości w moim mniemaniu

Trawka o którą pytasz to Stipa tenuissima 'PONY TAILS'
a druga przy płotu z żurawką to Festuca amethystina 'April Green
Agnieszko trawy które rosną u mnie to trawy przeważnie kępowe i nie ma konieczności sadzenia ich w donicach, rozłogowych też mam kilka i do donicy wsadziłam Spartinę
Red Baron też jest rozłogowa, ale jak dla mnie może łazić podoba mi się
Z łażących mam również Holcus mollis jest to niziutka trawa tworzy ładne białe dywany, ale rozrosła się bardzo będzie trzeba ograniczać, już od zeszłego roku zdążyłam ją rozsadzić i wydać, a i tak mam jej sporo.
Jedną trawą której się staram pozbyć i pozwalam jej rosnąć tylko w jednym miejscu to mozga trzcinowata tej nie polecam jedynie w donicy.